Pstrąg z masłem pietruszkowym
Pstrąg z masłem pietruszkowym
Przepis na : obiad
Dzisiaj proponuję pstrąga pieczonego z masłem pietruszkowym.Rybę najpierw opiekłam na silnym ogniu( zapobiega to wyciekaniu cennego soku, a co zatym idzie wysuszeniu), a następnie dopiekłam w niższej temperaturze.Dobrym rozwiązaniem jest pieczenie w folii aluminiowej, ryba tak przygotowana nie ma wprawdzie chrupiącej skórki, ale jest lekkostrawna i niskokaloryczna.Składniki:2 pstrągi2 duże gałązki natki pietruszki1 cytrynasól morskaświeżo zmielony pieprzmasło pietruszkowe:2 łyżki masła1 łyżka posiekanej natki... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gorący kąsek
Autor
goracykasek
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
jak zrobic pstrąga, pieczenie, pstrag, ryby, cytryna, ryba, sosy, pieczywo, surówka, niskokaloryczne, polewa, kolacja, dania na gorąco, domowe pieczywo
Inne przepisy z Gorący kąsek
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję