sosy - 72734 przepisów (strona:3737/4849)

Torciki bezowe z serkiem, pomarańczami i granatem 187

patelni rozpuszczamy miód, dodajemy sok pomarańczowy oraz cynamon. Podsmażamy w nim cząstki pomarańczy które następnie układamy na serku. Przykrywamy je górą bezy. Torciki ozdabiamy ziarenkami granatu i polewamy sosem miodowo-cynamonowo-pomarańczowym który został na patelni. Deser najlepiej podajemy od razu gdy pomarańcze są jeszcze ciepłe. Smacznego :) function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest

Mienta blog
CHLEB BEZGLUTENOWY RAZOWY Z TAPIOKĄ, ZIARNAMI I CZARNYM SEZAMEM. 235

BEZGLUTENOWY NIE ZNACZY ZŁY.  MĄKA Z TAPIOKI: "Produkt skrobiowy otrzymany z manioku, bez smaku i zapachu. Skład: mąka z tapioki* 100% (*produkt rolnictwa ekologicznego). Zastosowanie: do zagęszczania zup, sosów, musów oraz napojów. Może być również stosowana do przygotowania kisieli, puddingów, budyni." (Opis:  sklep.) Kupisz ją tutaj: kliknij Jest to produkt bezglutenowy. Mąka uważana za najlepszą do wyrobu bezglutenowego

Wypisz Wymaluj
Szaszłyki z piekarnika 699

tradycyjnego grilla nie oznacza wcale konieczności rezygnacji z typowo grillowych przysmaków. :-) Szaszłyki z piekarnika są idealne na zdrowy obiad. Można doprawić je po swojemu i zjeść z ulubionymi sosami.  podwójny filet z kurczaka kilka pieczarek 3 małe cebule  1/2 żółtej papryki 1/2 zielonej papryki 1/2 czerwonej papryki sól, pieprz, czosnek granulowany, słodka papryka 1. Filety z kurczaka kroimy

Szefowa kuchni
Schab z śliwką 195

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Schab pieczony z śliwą w środku to świetny pomysł na obiad z dodatkiem ulubionego sosu lub jako wędlina na kanapki dla całej rodziny. Idealne danie na świąteczny stół lub imprezę. Pieczony schab jest bardzo smaczny, delikatny i kruchy, a dodatek w postaci suszonej śliwki idealnie podkreśla

Marta Gotuje
Parówki w cieście francuskim 222

kiedy nie mam ochoty spędzać godzin w kuchni. ;-) Wtedy zawsze służy mi pomocą ciasto francuskie, którego rolka zwykle jest w lodówce. Pomysł na ekspresową kolację. Bardzo dobrze smakują z sosem barbecue z tego przepisu. 1 płat ciasta francuskiego opakowanie parówek lub/i cienkie kiełbaski 200g żółtego sera w plastrach 1. Na blacie rozkładamy ciasto francuskie. dzielimy na kilka części

Szefowa kuchni
Policzki wołowe w piwie z warzywami i korzenną nutą 260

przyrządzenie. To mięso bardzo lubi być długo duszone . Dzięki takiej obróbce jest mięciuteńkie i po prostu rozpływa się w ustach. Na pierwszy ogień poszła więc wersja w sosie piwnym, która plątała mi się po głowie już jakiś czas. Zastanawiałam się tylko jakie piwo wykorzystać do dania i nie byłam pewna, aż do momentu spróbowania nowego Książęcego chlebowo-miodowego. Jego ciekawa

Smaczna Pyza
Owsiankowanie #1 W pakiecie czy bez, śniadanie ważna rzecz! 292

nadęcia. I sławy. A dla zdrowia. I do kawy. Endżoj. Krótki przegląd tego, co do tej pory owsiankozjadłam. 1.  Pieczona owsianka truskawkowa  2.  Kuskusianka z sosem żurawinowym i czekoladą  3.  Elvisianka Mój zdecydowany faworyt, nr 3. To był foodgazm po prostu. I sama nie wiem co jeszcze. Klaskałam uszami, jak jadłam! Że o szaleju

bastalena
Makaron razowy z ciecierzycą 230

rozgrzaną patelnię i smaż cały czas mieszając. Gdy warzywa zmiękną, dodaj odsączoną z zalewy ciecierzycę oraz pomidory, dopraw pieprzem, solą, tymiankiem oraz majerankiem. Duś 15 - 20 minut. Do gotowego sosu dodaj ugotowany wcześniej makaron. Podawaj posypany listkami tymianku.     /źródło "Rewolucje na talerzu

Anioły w kuchni
Sałatka z kaszą gryczaną 172

sól, pieprz do smaku * opcjonalnie sezam i czarnuszka do posypania  Przygotowanie : Składniki dressingu połączyć. Pomidorki przekroić na połówki. Kiełbasę pokroić w półplasterki, podsmażyć. Wszystkie składniki sałatki wymieszać, polać sosem i podawać. Polecam sałatkę posypać sezamem i czarnuszką

Magiczne Życie Marty
Wątróbka z owocami w czekoladzie 269

pewno będzie bawić się na rożnych imprezach andrzejkowych. Ale jeśli mimo andrzejek zostajecie jednak w domu proponuję zrobić sobie niecodzienną kolacje, mianowicie wątróbkę drobiową z owocami i sosem podkręconym czekoladą. Bombowe połączenie. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
807. Zapiekane płatki ryżowe & Wspólne pieczenie. 175

płatki za rzadkie chyba ugotowałam  i nie była tak ścięta jakbym chciała, ale smaki jak najbardziej zgrane ;) Z wczorajszego pieczenia wyszedł odrywany dyniowy chlebek drożdżowy z orzechami i sosem toffi . Dobre było. Zdjęć za bardzo nie mam, bo nie o to wczoraj chodziło ;) A, dzisiaj znów razem tym razem kierunek Warszawa, zakupy, kino...cały dzień razem

More food, love and dreams
Sałatka z pieczarkami 216

Ciekawe połączenie surowych pieczarek z kurczakiem i warzywami. Do tego makaron - u mnie taki z zupek chińskich, ale można użyć dowolnego - idealnie sprawdzi się taki do rosołu. Sos na bazie majonezu. Szybka, prosta i idealna np na kolację andrzejkową. Podana w szklankach pięknie prezentuje się na stole. Składniki : *5-6 surowych pieczarek * łyżka soku z cytryny * zupka chińska lub makaron

Magiczne Życie Marty
szybkowar-roladka indycza z czosnkiem... 208

zrumienić roladę z każdej strony, wlać wodę, zamknąć szybkowar i od chwili zagotowania zmniejszyć ogień na minimum i gotować z 25 minut spuścić ciśnienie z szybkowara i wyjąć roladę - sos co pozostał można zmrozić i np. użyć do kopytek, kaszy, makaronu, bigosu itp. z zimnej rolady usunąć sznurek i można kroić cienkie plastry do pieczywa rolada jest smaczna, delikatna, krucha

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka śledziowa z curry. 1168

dziś i cieszy się sporym powodzeniem. Połączenie śledzia i curry wydawało mi się wręcz dziwaczne, ale nie byłabym sobą gdybym nie spróbowała. Poza tym ileż można jeść śledzie w sosie z musztardą i samym jogurcie? Składniki: Ja zawsze sałatki robię na oko, mniej więcej proporcje sobie ustalam i robię do smaku ;) płaty śledziowe solone cebula ogórek korniszon/grzybki marynowane  pieprz

Malinowe Pocałunki
Puree z dyni 180

Pure z pieczonej dyni dodaję do zup, sosów, past i warzyw. Składniki: około kilograma dyni sól i pieprz Dynię kroimy na kilka sporych kawałków razem ze skórką. Pieczemy przez godzinę w temperaturze 120 stopni. Odcinamy skórkę a miąższ mielimy blenderem. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Nadmiar przekładam do słoików i pasteryzuję

prawdziwe jedzenie