większym ogniu mieszając wlać wodę, dodać kostkę rosołową, pieprz i gotować na średnim ogniu do miekkości mięsa śmietanę słodką gęstą 18% wymieszać z mąką i ciut wodą i zagęścić sos mieszając, wsypać koperek i do smaku ewentualnie soli smaczny gulasz na obiad można podać z czym się lubi...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPyszne gnocchi z dyni , czyli dyniowe kluseczki , które mogą stanowić samodzielne danie - podane z rukolą i parmezanem (albo jakimś sosem) lub być dodatkiem do dań mięsnych. Mają piękny kolor i są przepyszne :) SKŁADNIKI 1 szklanka puree z dyni (przepis tutaj ) 1,5 szklanki mąki pszennej + do podsypywania 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 żółtko 2 łyżki masła
Moje Kuchenne Rewelacjebób i z 5 minut delikatnie mieszając podsmażać.......SMACZNEGO!!! sól morska prowansalska Royal Brand: produkt naturalny - skład: sól morska, rozmaryn, bazylia, koperek, oregano, tymianek, cząber, lawenda - zastosowanie: do zup, sosów i zapiekanek, do potraw gotowanych, pieczonych, duszonych, do różnych sałatek i surówek, sól idealna do różnego rodzaju serów i twarogów, jaj i dipów - opakowanie szklane: 200 gram
W Mojej Kuchni Lubięotrzymałam od Doradca Smaku i Prymat-u dipy i sosy sałatkowe z zaproszeniem do ich wypróbowania i wzięcia udziału w II etapie konkursu od 2 -16 września 2013 roku jury wyłoni 14 najciekawszych przepisów do wygrania są 3 nagrody: 1- jedna nagroda Bosch robot kuchenny Styline MUM56Z4o 2- 3 nagrody Bosch blender MSM66150 3- dziesięć nagród patelnia ceramiczna
W Mojej Kuchni Lubiękucharka i solą, dusić z 30 minut gdy mięso jest już dobre to je wyjąc na talerz do wywaru wlać 1/2 szklanki słodkiej śmietany 12% i blenderem wszystko zmiksować sos jest zagęszczony i to bez mąki podać z ryżem, ziemniakami lub z czym lubisz........SMACZNEGO!!! czerwone curry po tajsku Royal Brand: produkt naturalny, bez soli - skład: czerwona papryka w kawałeczkach
W Mojej Kuchni Lubięwystudzenia przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu - do jedzenia będą dobre po miesiącu papryczki są smacznym, ostrym dodatkiem do mięs na zimno, wędlin, jajek, twarogu, sałatek, surówek, sosu, zupy..........SMACZNEGO!!! papryczka jagodowa odmiana Iranian Cherry to roślina obficie owocująca, daje owoce o przekroju 2-2,5 cm i bardzo ostrym smaku - dla mnie jest bardziej ostra od papryczki chilli
W Mojej Kuchni Lubięminut teraz wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa na średnim ogniu do smaku dodać pieprz i maggi mąkę wymieszać w odrobinie wody i zagęścić sos mieszając........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięrazem z marynatą.....polecam.... sól morska wędzona Royal Brand: powstaje w wyniku naturalnego procesu wędzenia soli morskie - skład: naturalna sól morska - zastosowanie: do dań typowo amerykańskich,do barbecue,do sosów,zup, twarogów,sałatek,pomidorów, nadaje smak i aromat wędzonego drewna, świetna dla wegetarian, nadaje potrawą smak i zapach wędzonki
W Mojej Kuchni Lubięprzykryciem dusić z 30 minut na mniejszym ogniu roladki wyjąć z rondla na talerz i do wywaru wlać śmietanę 12% słodką wymieszaną z mąką i mieszając zagęścić sos i dodać natkę pietruszki przed podaniem na obiad usunąć wykałaczki......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępestkami, wlać wodę i dusić pod przykryciem z 30 minut na średnim ogniu miękkie uda wyjąc na talerz, do wywaru dać śmietanę i wszystko zmiksować pałką blendera na gęsty sos nam smakuje z tłuczonymi ziemniakami lub ryżem........SMACZNEGO!!! kurczak z kiełkami Royal Brand - nie zawiera glutaminianu sodu, bez soli, produkt naturalny - składniki: kiełki fasoli, pieczarki, liście laurowe, seler, cebula, czosnek
W Mojej Kuchni Lubięwyrobić tak, aby masa była dość zwarta i można było formować kotlety na gorącym mocno oleju smażyć kotlety obsypane tartą bułką smaczne kotlety jajeczne można podać same lub z sosem pieczarkowym i surówkami jakie lubisz.....SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięolej - mocno zakręcić i pasteryzować z 10 minut papryki przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu - po około 1,5 m-ca są dobre do jedzenia zalewa jest dobra do zup, sosów zamiast pieprzu a papryki do różnych dań, sałatek surówek, kanapek aby były mniej ostre to trzeba usunąć pestki i zjadać same papryki........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięmasła i pod przykryciem zagotować następnie na średnim ogniu dusić ze 40 minut gołąbki wyjąć z garnka i do wywaru wlać sok pomidorowy, zagęścić mąką mieszając gołąbki podać z sosem i do smaku śmietaną........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępodsmażać wszystko co jakiś czas mieszając z 10 minut wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa śmietanę 18% słodką wymieszać z mąką i odrobiną wody i zagęścić sos mieszając kaszę jaglaną namoczyć w wodzie z 15 minut i wodę z niej wylać-nie będzie goryczki kaszę ugotować w osolonej wodzie z łyżeczką masła na sypko, wylać na sito
W Mojej Kuchni Lubięodstawić na 15 minut ręką zwilżoną olejem formować kotlety obsypując je tartą bułką na mocno gorącym oleju smażyć na złocisto makaronowe kotlety my lubimy np. z buraczkami zasmażanymi i sosem pieczarkowym kotlety można też podjadać same na zimno........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię