indycze golonki na ostro w curry czerwonym po tajsku...
indycze golonki na ostro w curry czerwonym po tajsku...
Składniki:
3 sztuki golonki indyka, 4 łyżki olej rzepakowy, 1 duża cebula 1 opakowanie curry czerwone po tajsku Royal Brand, - do smaku maggi, 1 łyżeczka sól morska, 1/2 szklanki śmietana słodka, 3 szklanki woda golonki indycze opłukać i osuszyć na oleju je obsmażyć i dodać połówki cebul
pod przykryciem dusić z 40 minut na mniejszym ogniu teraz wsypać przyprawę czerwone curry po tajsku dolać 3 szklanki wody, doprawić maga kucharka i solą, dusić z 30 minut
gdy mięs... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię
Autor
Danuta Magda Slugocka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
curry, cebula, golonka, słodkie, papryka, kokosowe, ziemniak, indyk, suszone pomidory, mięso, sosy, pomidor, ziemniaki, imbir, ryż, susz, kuchnia tajska, drobiowe, mięso duszone, sos do ryżu, sosy do indyka, dania bez mięsa
Inne przepisy z W Mojej Kuchni Lubię
Dodaj komentarz