przygotowanym cieście i przekładamy na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron na złoty kolor w głębokim oleju (po ok. 4 min.). Gotowe kurczaczki podajemy np. z frytkami oraz dowolnymi sosami. Moje posty
Słodka Stronajajko odrobina mleka (do posmarowania bułeczek) sezam do posypania Burgery: 500 g wołowiny cebula 3 ząbki czosnku łyżka musztardy łyżeczka sosu Worcester (ewentualnie Maggi) łyżeczka zimnej wody jajko sól, pieprz przyprawy: słodka papryka, kolendra, majeranek, tymianek, rozmaryn olej (do smażenia) Dodatkowo: ok. 2-3 pomidory duży ogórek 1-2 cebule sałata (np. masłowa, lodowa) ketchup majonez Domowe Hamburgery - Sposób przygotowania
Słodka Stronamąki pszennej 1,5 łyżeczki soli jajko odrobina mleka (do posmarowania bułeczek) sezam do posypania Burgery: 500 g wołowiny cebula 3 ząbki czosnku łyżka musztardy łyżeczka sosu Worcester (ewentualnie Maggi) łyżeczka zimnej wody jajko sól, pieprz przyprawy: słodka papryka, kolendra, majeranek, tymianek, rozmaryn olej (do smażenia) Dodatkowo: ok. 2-3 pomidory duży ogórek 1-2 cebule sałata (np. masłowa
Słodka Stronapropozycją dla osób lubiących eksperymentować. Myślę, że warto spróbować muffinków w nowej, wytrawnej wersji, ponieważ może się okazać, że niejednej osobie przypadną do gustu. Babeczki warto podać z sosami, np. czosnkowym, meksykańskim. Muffiny z Pieczarkami i Serem - Składniki: 2 jajka 340 g mąki pszennej 130 g masła + ok. 1 łyżka do podsmażenia pieczarek (lub 125 ml dobrej jakości
Słodka Stronaosób lubiących eksperymentować. Być może warto spróbować muffinków w nowej, wytrawnej wersji - ponieważ może się okazać, że niejednej osobie przypadną do gustu. Babeczki warto dodatkowo podać z sosami, np. czosnkowym, meksykańskim. Muffiny z szynką i serem będą świetną przekąska do piwa lub np. jako dodatek do potraw grillowych zastępując tradycyjne pieczywo. Muffiny z Szynką i Serem - Składniki: 2 jajka
Słodka Stronacharakterystyczne "łuski". Hot Wingsy smażymy w głębokim oleju, na średnim ogniu, na złoty kolor (przez ok. 5-7 minut z każdej ze stron). Podajemy z frytkami i dowolnymi sosami, np. czosnkowy i barbecue. Moje posty
Słodka Stronadociskać do kurczaka. Stripsy smażymy na średnim ogniu, w głębokim oleju na złoty kolor (przez ok. 4-5 minut z każdej ze stron). Podajemy z frytkami i dowolnymi sosami np. czosnkowym oraz barbecue. Moje posty
Słodka StronaDrożdżowe paluchy w formie ładnie wyglądających warkoczy to idealny dodatek do sałatek czy też przystawek. Sprawdzą się również jako odrębna przekąska podana z ulubionymi sosami. Paluchy drożdżowe to nic innego jak tradycyjne ciasto na pizze z dodatkiem ziół prowansalskich splecionych w formie warkoczy. W smaku delikatne, puszyste, a przy tym chrupiące i bardzo smaczne. Bardzo prosta przekąska, która zaspokoi niejedno
Słodka Stronamasła, aby wykonać inne ciasto. Ciasto wyszło znośne, jednak szaleć na jego punkcie nie będę. Dla mnie to taki placek z dżemem. W oryginale należało podawać go przełażonego sosem waniliowym, ale nie miałam na niego składników, dlatego jest dżem. Ciasto jednak, bez problemów można wciągnąć z popołudniową kawą. Składniki: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej 3 jajka
Moje pyszne gotowanieściereczką, aby nie obsychały, a smażyć je jak mięso już będzie prawie gotowe. Wtedy będą cieplutkie. *Do sałatki można dodać np. śmietany bądź majonez lub zrobić ulubiony sos. Ja nie lubię takich rzeczy więc jem bez tego. Surówka nr. 2, którą jadła reszta rodzinki: Kapustę pekińską kroimy w paseczki, dodajemy do tego posiekany szczypior i wszystko mieszamy dodając śmietanę
Moje pyszne gotowaniepodlać wodą na 3 cm wysokości naczynia. Wstawić do piekarnika,temp.230 stopni na 30 minut, następnie temp. obniżyć do 190 stopni i piec jeszcze 5 minut. Doskonale smakują z sosem grzybowym. W wersji niepostnej zamiast grzybów ,daję boczek
Kulinarny karnet Christopherapolewę. Na garnku z gotującą się wodą stawiamy miskę odporną na wysokie temperatury. Umieszczamy w niej wszystkie składniki na polewę (oprócz cukrowych kuleczek) i energicznie mieszamy, aż powstanie jednolity sos. Zdejmujemy z ognia i zostawiamy do ostygnięcia, co jakiś czas mieszając. 4. Polewę wylewamy na sernik, dekorujemy cukrowymi kuleczkami. Ponownie wstawiamy do lodówki na około godzinę. Smacznego! :) Przepis bierze
My Culinary Artgotowe do spożycia. Wskazówki: Mleko można zastąpić wodą, ale według mnie są smaczniejsze z mlekiem. Taka porcja starcza dla 2 osób. Kluseczki można również podawać z jakimś sosem do mięsa i jest to ciekawa alternatywa zamiast kaszy, ryżu czy ziemniaków
upichcicresztę składników i smażymy na oleju rzepakowym. Usmażone placki najlepiej wyłożyć na papierowe ręczniki, by pochłonęły nadmiar tłuszczu. Wskazówki: Placki z cukinii można podawać z cukrem, gęstą śmietaną czy sosem czosnkowym
upichcicnakładać farsz. Na patelni smażymy cebulę, krótko czosnek i wrzucamy mięso mielone. Mięso doprawiamy solą, pieprzem, czerwoną mieloną papryką, oraz bazylią i oregano. Dodajemy przecier pomidorowy. Smażyć aż sos trochę zgęstnieje. Do miski przekładamy usmażone mięso, natkę pietruszki oraz ugotowany al dente ryż. Mieszamy, a następnie przekładamy farsz na wydrążone cukinie, które delikatnie solimy. Na wierzchu farszu układamy
upichcic