dodaniu sody maczamy plastry cukinii w cieście i smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju. Usmażone plastry cukinii odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy z sosem czosnkowo-jogurtowym z koperkiem. Smacznego! The post Cukinia w cieście appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięserze odbiją się paski grilla. Zdejmujemy ser z patelni i układamy go na sałatce wraz z połówkami pomidorków koktajlowych. Doprawiamy pieprzem i natką pietruszki. Możemy też całość polać sosem winegret. The post Bulgur salad & Halloumi appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwłączonym termoobiegiem. Wyjmujemy, rozwijamy z papieru i pozwalamy chwilkę mięsu „odpocząć” następnie kroimy w grube plastry, podajemy na mixie sałat, np. rzymskiej z rukolą, pomidorkami i czerwoną cebulą, skropionym sosem winegret. The post Schab faszerowany jajecznicą appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzłoty kolor i będą odpowiednio chrupkie. Jeśli chcemy, by końcówki frytek były bardziej przyrumienione na 5 minut włączamy termoobieg ( podwyższy temp. pieczenia o ok. 20 stopni). Podajemy z ulubionym sosem, np. czosnkowo- jogurtowym lub z keczupem, majonezem, z tym co lubimy 🙂 Frytki zostały podane do wieprzowiny z piekarnika o smaku shawarmy . The post Frytki z piekarnika appeared first on Damsko
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędodatek do dań, trzeba się przygotować na ok. 10 godzin suszenia, ale efekt końcowy w postaci proszku sprawdzi się jako dodatek smakowy do gorących dań, czy też dipów i sosów sałatkowych. Składniki: 4 duże cebule 1 główka czosnku Przygotowanie: Cebulę i czosnek obieramy z łupin. Cebulę kroimy na pół, a następnie wraz z czosnkiem kroimy w plastry
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPikanta pasta chili na zimę. Miałam nie robić już przetworów na zimę, ale dostałam papryczki chili, z których już w tym roku przygotowałam pyszny domowy sos sweet chili oraz pastę ze słodkiej papryki i papryczek chili. Nie chciałam się powtarzać i zrobiłam diabelnie ostrą pastę, czyli przeciwieństwo do sweet chili sauce. Pikanta pasta chili z pomidorami i odrobiną oliwy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjest bardziej wyrafinowana wersja kotleta mielonego. Jej zaletą jest niska cena i prostota wykonania. Bardzo dobrze też smakuje, zarówno na ciepło pokrojona w grube plastry podana z ziemniakami sosem na obiad, jak i na zimno na kanapkach pokrojona w cienkie plastry. Pieczeń rzymską można upiec w foremce lub bez, szczelnie zawiniętą w folię aluminiową. Polecam jednak pieczenie w keksówce, gdyż
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępaseczki suszone pomidory i żurawinę, doprawiam solą i pieprzem i jeszcze przez chwilę smażę wszystko razem. Na sam koniec dodaję serek mascarpone i podgrzewam delikatnie, aż utworzy się aksamitny sos. Wtedy dodaję makaron, mieszam do połączenia. Na talerzu dekoruję posiekaną świeżą bazylią. Smacznego
babka w formierzodkiewkę pokroić i dodać do napęczniałej i przestygniętej kaszy. Pestki uprażyć na suchej patelni, miętę posiekać dodać do pozostałych składników. Sok pomarańczowy wymieszać z musztardą i olejem. Sos wymieszać z sałatką. Doprawić do smaku solą i pieprzem w razie potrzeby. Na wierzch pokroić jajko ( opcjonalnie). Jeść, jeść, jeść
pieprzny smaczekwyglądają obłędnie! Można je sprzedać dzieciom np. jako burgery Shreka;) Są delikatne w smaku i w konsystencji i stanowią świetną alternatywę dla tradycyjnych mielonych. Najlepiej smakują w towarzystwie wyrazistego sosu pomidorowego albo curry. Składniki: 350-400 g mrożonego zielonego groszku 2/3 szklanki płatków owsianych (zwykłych nie górskich) 1 jajko 2-3 małe dymki (biała część) sól, pieprz 1 łyżka
Kulinarne Inspiracjewsypujemy mąkę kukurydzianą. Rozprowadzamy ją dokładnie w tłuszczu i zmniejszamy ogień do minimum, gdy zaczną pojawiać się bąble powietrza. Następnie powoli wlewamy mleko kokosowe, energicznie mieszając. Całość podgrzewamy, aż sos stanie się gęsty. Beszamelem polewamy gotową zapiekankę i wstawiamy ją do piekarnika nagrzanego do 200°C. Pieczemy przez 25 minut i podajemy. * * Przepis powstał dla Magazynu Kocioł
Food Squarejeszcze wiele ciekawych dań, które można przyrządzić w jednym garnku. Jesień też może być piękna i smaczna w naszych kuchniach! Obiecuję, że taka będzie! Botwinka z cukinią w delikatnym sosie Cappuccino brokułowe Crumble z owocami leśnymi Crumble z truskawkami Cukinia z papryką i czosnkiem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Cykoriowe łódeczki parmezanowo - pieczarkowe Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone warzywa
Moja smaczna kuchniawody w której gotował się makaron. Gdy cebulka zmięknie na patelnię wlać śmietanę wymieszaną z żółtkami. Dodać też ugotowany makaron. Patelnię cały czas trzymać na ogniu i mieszać aż sos zgęstnieje i połączy się z makaronem. Aby całość nie była zbyt sucha podlać odrobiną wody w której gotował się makaron. Posypać natką pietruszki, wymieszać i można podawać. Przepis bierze udział
Monia miesza i gotujetzatziki robi się w domu. Jeśli jednak i na to brakuje czasu, a chcecie mieć fajny dodatek do pieczonych ziemniakó w , czy kotlecików z cukinii polecam wypróbować powyższy sos. Produkt jest tani co zachęca, aby chociaż raz po niego sięgnąć. Tzatziki są dostępne podczas tygodnia greckiego, ale często można je spotkać już po zakończeniu akcji tematycznej. Skład: jogurt
Bez Cebuliczosnek i chili. 4. Następnie dodajemy oliwki, kapary oraz anchois i smażymy przez kolejne 2-3 minuty. 5. Ostatnie na patelni lądują pomidory. Całość gotujemy, aż utworzy się zwarty sos, a anchois zupełnie się rozpadną (ok. 7 minut). SMACZNEGO
Bez Cebuli