łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka oliwy z oliwek bio extra virgin szczypta soli 65ml mocnej kawy arabiki (1/4 szklanki) 2 kasztany jadalne bio 2 figi ekologiczne Dodatki: passiflora sos kakaowy ekologiczny deser owsiany czekoladowy ekologiczne raw banany suszone napój żurawinowy bio Przygotowanie: Żółtko połączyć z syropem, w drugim naczyniu białko ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Resztę
Poranek na słodkoupieczone, podobnie jak większość dań. Do zrobienia zostały już tylko krokiety, barszcz i sałatka jarzynowa. Kasztanowe placki z kaszy gryczanej i awokado podane z serkiem naturalnym, bananem, pomarańczowym sosem czekoladowym i pestkami granatu Pojawię się tutaj zapewne dopiero po Świętach, także już teraz pragnę złożyć Wam życzenia: Niech magiczna noc wigilijnego wieczoru przyniesie Wam spokój i radość. Niech każda
Poranek na słodkowięcej niż w zielonej herbacie czy czerwonym winie. Nie zawiera konserwantów, barwników, dodatków smakowych ani aromatów. Nie jest też sztucznie dosładzany. Można go rozcieńczać z wodą albo dodać do sosu sałatkowego, marynaty do mięs czy herbaty. Bardzo dobry, lekko kwaskowaty. Podobno najlepiej jest pić go bezpośrednio. jednak ja dodaję go do bardzo gęstych serków typu speisequark. *** Podsumowując, produkty
Poranek na słodkojajka kilka kropli ekstraktu z wanilii (lub cukru waniliowego) szczypta soli 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka oleju kokosowego do natłuszczenia patelni (lub innego) łyżka syropu daktylowego + sos z żurawiny wielkoowocowej + migdały w płatkach (Bakalland) Wszystkie składniki oprócz oleju kokosowego zmiksować na gładką masę. Odstawić na 15 minut. Rozgrzaną patelnię natłuścić olejem, wylać masę i smażyć na małym
Poranek na słodkołyżka oleju kokosowego szczypta soli Nadzienie: twaróg z dowolnymi dodatkami, u mnie: mielona wanilia burbońska konfitura z orzecha kokosowego, konfitura z guawy i mus z nektarynek i brzoskwiń Sos żurawinowy: 200 g żurawiny duszonej na małym ogniu z syropem klonowym i odrobiną oleju kokosowego Przygotowanie: Wszystkie składniki miksuję na jednolitą masę, a następnie pozostawiam na kwadrans, żeby ciasto trochę
Poranek na słodkotypu śniadaniami, bo nadaje wyrazistego akcentu. Takie ciepłe "comfort food" skutecznie rozleniwia, a więc na niedzielę jak znalazł :) Waniliowa owsianka z opiekanym musli makowym, pestkami dyni, domowym sosem czekoladowym i truskawkami
Poranek na słodkoBudyniowe płatki z komosy ryżowej (Quinola Mothergrain) na mleku migdałowym podane z awokado i sosem z gorzkiej czekolady
Poranek na słodkoKarmelowe* tosty francuskie z chleba bez laktozy i glutenu (Damhert) podane z jogurtem naturalnym, awokado i poppingiem z komosy ryżowej * do mieszaniny jajecznej dodałam łyżkę karmelowego sosu
Poranek na słodkoPlacki z soczewicy i marchewki (Quinola Baby) podane z wegańskim sosem czekoladowo-pomarańczowym (Plamil Foods ), awokado i czekoladowymi pastylkami z miodem Placuszki z soczewicy i marchewki /przepis własny/ opakowanie (190 g) ugotowanej soczewicy i marchewki 3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej łyżka mąki jaglanej jajko aromat migdałowy łyżeczka syropu daktylowego szczypta soli szczypta sody łyżeczka oleju kokosowego Zawartość opakowania łączymy
Poranek na słodkowpływem soku z moreli lekko się "rozpłyną" dlatego też ważne jest jedynie lekkie ich spłaszczenie. 5. Podawać z dowolnymi dodatkami (u mnie SukrinMelis jako cukier puder, sos kakaowo-rumowy, truskawki i morele). Smacznego
Poranek na słodkołyżeczkę. * quinoa z kaszą bulgur, * batoniki w trzech wersjach smakowych: - z nasionami, orzechami i miodem - z orzechami i ciemną czekoladą - z ananasem i kokosem * trzy dania gotowe do spożycia (sos + ugotowana quinoa): - z mango i papryczką jalapeno (moje ulubione :)) - z bazyliowym pesto - z karczochem i grillowaną papryką Nowości są już dostępne za granicą, a niebawem zapewne będzie je można kupić
Poranek na słodkoposiłku. * Miks tapioki i maranty to dla mnie nowość - jeszcze nigdy wcześniej nie widziałam mąki z tych bulw. Całość jest bezwonna, o neutralnym smaku. Zagęszcza nawet zimne puddingi i sosy. Jednym słowem - wynalazek genialny. * Jeśli chodzi o graviolę, miałam już z nią do czynienia w formie sproszkowanej. Tym razem. zaintrygowana właściwościami zdrowotnymi tego owocu, skusiłam się na sok. Jaki jest
Poranek na słodkodanie, bo można go jeść na ciepło oraz na zimno i w obu wersjach jest równie smaczny. I tak jednego dnia podałam go na obiad z dodatkiem ziemniaczków i sosu chrzanowego, a gdy ostygł był świetnym dodatkiem do kanapek zamiast wędliny na kolejne dni. Składniki na keksówkę o długości ok. 24 cm: ok. 1 kg mielonego mięsa z łopatki
Simply Foodpieprzem. Dodajemy podsmażone z każdej strony pulpety i gotujemy to ok 30 minut. Następnie dodajemy musztardę oraz mąkę roztrzepaną z wodą w kubku i całość mieszamy, tak aby zagęścić sos. Podajemy z ziemniakami lub kaszą oraz surówką
Emskie Smakiniewielką ilością wody. Następnie patelnię przykryć, a warzywa dusić do miękkości. (W międzyczasie przemieszać i ewentualnie dodatkowo dolać wody.) Po tym czasie dodać pomidory (z zalewą). Po zredukowaniu się sosu (nie do końca) wyjąć listek i ziele angielskie, a zawartość patelni wymieszać z ryżem i następnie z tuńczykiem odsączonym z oleju. Paprykarz doprawić do smaku i po ostygnięciu (*) - schłodzić
Di gotuje