Często zostają nam ziemniaki, wtedy najczęściej wyrzucamy, a szkoda. Kopytka robi się bardzo łatwo i są pyszne. Można je jeść z sosami, mięsem w kapuście. Są pycha. Jeśli nie macie ugotowanych ziemniaków, to trzeba je ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Następnie przecisnąć przez praskę, lub dokładnie ugnieść za pomocą duczka. Dodać jajka i mąkę, wymieszać i zagnieść wszystko
Kuchnia Pokoleńpółplasterki cukinię i przesmażamy jeszcze przez ok. 5 minut. Dodajemy jogurt naturalny, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dusimy całość razem ok. 3 minut. Na patelnię z sosem dodajemy makaron i całość razem mieszamy. Po wyłożeniu na talerze, na wierzchu dodajemy odrobinę orzechowego pesto . Post Makaron z kurczakiem i cukinią pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pieczenia, cukrem pudrem i żółtkami miksujemy na gładko. Delikatnie za pomocą łyżki dodajemy pianę, mieszamy. Gofry pieczemy na rumiano, studzimy na kratce. Podajemy np z bitą śmietaną i sosem owocowym
Z Majeczką w kuchnimięsa ryby, a następnie pokroić łososia na kawałki. KROK 2: Wymieszać w misce oliwę, sok, miód, sól i korzenne przyprawy, po czym włożyć łososia, dokładnie obtoczyć w powstałym sosie i zostawić w chłodnym miejscu. KROK 3: Francuskie ciasto dzielę na kawałki i rozwałkowuję, kładę rybę, na to układam żurawinę i płatki migdałowe. Ciasto francuskie smaruję wodą lub jajkiem, by łatwiej
Z notatnikasię skończyły, więc tym samy postanowiłam przygotować go na świeżo. Ja osobiście lubię bigosik z cukinii w najprostszej postaci, choć można oczywiście go wzbogacić dokładając do składników czerwoną paprykę, sos sojowy, bazylię ... według własnego uznania. Warto eksperymentować! Jak przygotowuję zawsze tyle, że mogłabym obdzielić pół bloku, zwielokrotniając składniki, by zawekować do słoików . Warto zostawić jednak na następny dzień
Z notatnikapowstałej masy kotleciki i smażymy na niedużym ogniu lub wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na około 30 minut, tak aby mięso miało okazję się upiec. Podajemy z sosem oraz ulubionymi dodatkami. Smacznego
ChilliJemyszczyptą soli i pieprzu. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu al dente. Pestki dyni prażę na suchej patelni przez 2- 3 minuty. Składniki dressingu ucieram w moździerzu na gładki sos. Odcedzam rodzynki. Ugotowany makaron, usmażoną pierś kurczaka z cebulą i dynią, rodzynki i dressing dokładnie mieszam. Przed podaniem posypuję prażonymi pestkami dyni i pokruszonym kozim serem. Podaję od razu
Mango Papajagroszku i chilli. i Samosa mięsna – indyjski smażony pieróg z mięsnym nadzieniem z dodatkiem cebuli i groszku. Chrupiące ciasto wypełnione obficie ( po brzegi! ) farszem, podane z dodatkiem jogurtowego sosu. Obydwie wersje bardzo smaczne, ale wersja wege zdecydowanie bardziej ostra. Kolejno: Zupa marchewkowa z chilli i Pikantny krem z pomidorów. Obie zupy bardzo fajnie kremowe, sycące, idealnie gorące ( wspaniałe
Ostra na Słodkodynia hokaido 1 większa kalarepa 3 ziemniaki (średnie) 1 pietruszka 1 cebula czerwona zioła prowansalskie sól pieprz masło klarowane około 2 litry wody 1/3 szklanki śmietany do zup i sosów W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojoną cebulę i czosnek. Jak cebula się zeszkli, dolewamy wodę, dodajemy resztę obranych, pokrojonych (na większe kawałki) warzyw, solimy i gotujemy. W trakcie gotowania dodajemy
kruche babeczkiSKŁADNIKI: 1 słoiczek pesto czerwonego 100 g makaronu tuńczyk w puszce w sosie własnym w kawałkach 3 plastry sera żółtego Sól i pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Makaron gotuję tak jak na opakowaniu. Następnie schładzam lodotowatą wodą. Przekładam do miski. Kolejno wkładam tuńczyka. Najpierw odcedzam go z wody. Użyłam tuńczyka w kawałkach. Następnie dodaję czerwone pesto. Na koniec
Gotowanie Patkidodaj oregano, zmielony czosnek, sól i pieprz do smaku. Pokrój pieczarki i czerwoną paprykę. Wysmaruj oliwą z oliwek naczynie żaroodporne, wrzuć ugotowany makaron, wlej przygotowany wcześniej z przecieru pomidorowego sos, posyp serem mozzarella, dodaj salami, pieczarki i czerwoną paprykę. Rozgrzej piekarnik do 250 stopni i piecz 10-15 minut. Podawaj ze świeżą bazylią. Smacznego! Wartości odżywcze: Energia
ale Pyszniekroimy na mniejsze kawałki. Por i marchew, kroimy w plastry przesmażamy na oleju kokosowym, a następnie dolewamy mleko kokosowe i dusimy (w trakcie duszenia dolewamy po trochu wody, żeby sos za bardzo nie odparował) gdy warzywa są jeszcze lekko twardawe dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka, pastę curry, mieszamy dokładnie i dusimy, aż kurczak się zetnie, ale nie za długo, żeby
Quinoa Raz!czasie pieczenia podpiekamy z jednej strony, przekładamy, podpiekamy z drugiej strony. Przykrywamy folią aluminiową i pozostały czas pieczemy pod przykryciem. Podajemy na ciepło do obiadu wraz z powstałym sosem lub na zimno do kanapek. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Smaki Ewy