Czy ktoś coś wspominał, że warstwowa sałatka dobrze prezentowałaby się w pucharku ? Takiej sugestii Marzeny nie mógłbym przecież zignorować! No i ma dziewczyna rację - sałatka w pucharku rzeczywiście wygląda całkiem całkiem ;) Oczywiście: w jednym dużym naczyniu robiłoby się ją łatwiej niż w takich indywidualnych porcjach, ale wyobraźcie sobie przyjęcie, gdzie każdy dostaje swój tęczowy pucharek - efekt byłby świetny! Tak się też przeważnie składa, że jedzenie sympatycznie wyglądające również nieźle smakuje.... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...