sosy - 72734 przepisów (strona:3243/4849)

Klasyczne leniwe z twarogiem 212

Klasyczne leniwe, czyli z białym serem- kto ich nie kocha?! :) Niezależnie od dodatków: masło, śmietanka, cukier, cynamon, wanilia... A nawet i podane w wersji wytrawnej z sosem, po prostu smakują wybornie- taki już ich urok! :) Ja do leniwych wykorzystuję ser typu 'caprese', chociażby dlatego, że jest mniej kwaśny od tradycyjnego twarogu, w efekcie czego smak pierogów jest zdecydowanie przyjemniejszy

Kraina Miodem Płynąca
Placki z cukinii i szynki 215

cukinii i szynki smażymy na niewielkiej ilości oleju rzepakowego z obu stron na złoto, podajemy placki z kleksem jogurtu greckiego i natką pietruszki, można też podać placki z sosem tzatziki . Smacznego! The post Placki z cukinii i szynki appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bezalkoholowy shot pomidorowy 169

przygotować shot pomidorowy? Potrzebny jest blender! Składniki: 1 szklanka pomidorków cherry, ½ szklanki świeżej natki pietruszki, kilka listków bazylii 1 łyżka oliwy z oliwek np. Sol&Mar, ½ łyżeczki sosu piri piri np. Sol&Mar lub tabasco. 1 łyżeczka octet jabłkowy , najlepiej domowej roboty sól gruboziarnista i ziarna czarnego pieprzu trochę zimnej wody gazowanej Przygotowanie: Wszystkiego składniki przekładamy do pojemnika

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Fasolka szparagowa w słoikach. Fasolka konserwowa 314

Jest trochę zachodu z tym trzykrotnym pasteryzowaniem fasolki, ale zimą wystarczy otworzyć słoik, odcedzić fasolkę na durszlaku i podgrzać… a potem podać np. fasolkę z bułką tartą , fasolkę w sosie pomidorowy m, albo a’la gulsz, Jak przygotować fasolkę szparagową do słoików ? Składniki: fasolka szparagowa w dowolnej ilości na 1 l bardzo gorącej wody, 1,5 łyżeczki soli, 1 łyżeczka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bardzo proste (i szybkie)leczo 504

zimno. Jeśli sok wyda się Wam za kwaśny, dodajcie do leczo w czasie gotowanie około 2 daktyli pokrojonych w drobne paseczki. Daktylami uratujecie każdą kwaśną zupę pomidorową czy sos. Gorąco polecam. Robię często kiedy nie mam pomysłu i czasu na stanie w kuchni

Z Kuchni Do Kuchni
Grill: pysznie i wygodnie 241

grilla tak dobrze, jak standardowa kiełbaska. To na nią zazwyczaj czekamy najbardziej – szczególnie, gdy jej skórka jest pięknie przypieczona i możemy ją zjeść z dobrej jakości musztardą, ketchupem czy sosem czosnkowym. Co zrobić, by upiekła się szybciej i smakowała naprawdę dobrze? Jedyne, czemu w tym wypadku warto poświęcić uwagę, to jej jakość. Wybierz się do dobrego sklepu i postaw

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Quesadilla z indykiem i wieprzowiną 319

chrupiąca. Przekładamy na drugą stronę i grzejemy, aż druga strona się zarumieni a ser całkowicie się roztopi. Gotową quesadillę kroimy na trzy-cztery równe trójkąty. Swoje quesadille podałem z sosem śmietanowo-musztardowym zrobionym ze śmietany, słodkiej musztardy, odrobiny ketchupu i pieprzu

Jacob Tastes
Domowa pizza 235

drożdży 1łyżka cukru 1 łyżeczka soli 3 łyżki oleju 250 ml wody nadzienie: koncentrat pomidorowy 500 g pieczarek 1 cebula żółty ser - starty oliwki puszka tuńczyka w sosie własnym  lub w oleju olej, oregano, bazylia, sól, pieprz, słodka papryka Wykonanie: Ciasto: Mąkę wymieszać z solą i cukrem, dodać pokruszone drożdże, olej i ponad pół wody. Ciasto zagniatać stopniowo dodając

Mama Gotuje
Pieczone bataty i jogurtowy sos z awokado 154

Dzisiaj zapraszamy Was na przepis z książki „Romans z gotowaniem” pieczone bataty i jogurtowy sos z awokado idealna przekąska na mecz czy domowe

Kuchenne Wariacje
Kapusta włoska z kabaczkiem i mięsem 116

kapusty. Mięso mielimy, oprószamy solą i pieprzem, formujemy małe pulpeciki, dodajemy do całości. Dusimy pod przykryciem 5 min, od czasu do czasu mieszamy. „Nadmiar” płynu odparowujemy (jeśli lubimy dużo sosu, to nie), doprawiamy do smaku pieprzem. Mieszamy z posiekanym koperkiem. Podajemy z pieczywem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym 268

samym smażeniem solą i pieprzem. Smażyć na większym ogniu przez 2 minuty aż mięso się zrumieni od spodu, przewrócić na drugą stronę i powtórzyć smażenie. Usmażone mięso włożyć w sos kurkowy i gotować całość przez ok. 1 - 2 minuty. Źródło: kwestiasmaku.com linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
KOLOROWA SAŁATKA Z POMIDORKÓW KOKTAJLOWYCH Z SERKIEM KOZIM I MIĘTĄ 150

pomidorki. Przekrój czerwone pomidorki koktajlowe na pół, a pozostałe na talarki. Pokrój kozi ser na talarki lub małe kawałki. Nałóż pomidorki na małe talerzyki (lub jeden duży talerz). Polej sosem winegret z miętą. Posyp sałatkę talarkami koziego sera i udekoruj listkami mięty. Podawaj sałatkę mocno schłodzoną

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Ekspresowe leczo z cukini-pyszny pomysł na obiad 232

obieram za skórki ani nie wydrążam nasion) 10-15 min duszę żeby cukinia trochę zmiękła (ale dalej była lekko chrupiąca)a pomidory się rozparzyły i zrobił się z nich sos-doprawiamy do smaku solą,pieprzem,papryką słodką i ostrą i maggi Smacznego

Swojskie jedzonko
Stogonow z mięsa wieprzowego z kilku składników, 164

złotawe dodać pokrojone na grube plastry pieczarki. Smażyć co chwilkę mieszając. Wlać wodę, przecier pomidorowy zagotować i wymieszać. Wszystko z dna patelni musi się połączyć, co utworzy później pyszny sos. Wylać wszystko z patelni na cebulkę, zamknąć naczynie i piec w nagrzanym piekarniku do 200 C przez godzinę. Gdyby mięso było jeszcze twarde to trochę przedłużyć czas pieczenia. Na koniec

Kuchnia Pokoleń
Pasta paprykowa z bakłażanem do słoików na zimę 187

Aromatyczna, zaskakująca smakiem pasta paprykowa z bakłażanem. Idealna do wędlin, pasztetów, serów pleśniowych typu camembert czy do lasagne. Sprawdzi się też dobrze w zimnych i gorących sosach czy jako dodatek do dipów. Jednym słowem słoik orkiestra :) Zróbcie, spróbujcie i zachwyćcie się. Nie zapomnijcie opowiedzieć nam jak wam smakuje i do czego jej używacie. Lubimy czytać wasze komentarze i każdy wywołuje

Marder&Marder Manufacture