kolejne podsumowanie błyskawicznych piatków . W tym tygodniu mamy 1 2 przepisów. Arek Zupa z bocznikami Joanna Błyskawiczna pasta z kurczaka alla dip Diana Kopytka z sosem grzybowym Marta Deser budyniowy z bitą śmietaną Kasia Kaszotto pomidorowe z tuńczykiem Magdalena Ciastka francuskie z jabłk iem Agnieszka Bananowo - cynamonowe naleśniki
Magiczne Życie MartyCzytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti
Ekspansja smakuCzytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti
Ekspansja smakuCzytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti
Ekspansja smakuCzytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti
Ekspansja smakuCzytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti
Ekspansja smakuCzytaj więcej » Blog kulinarny, przepis,obiad,sałatka,zupa,dynia,mięso,wegetariańskie,ciasta,tort,babeczki,pizza,sos,spaghetti
Ekspansja smakuPyszne żeberka w sosie.. 1 kg żeberek mąka 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 marchewki sól,pieprz listki laurowe, ziele angielskie majeranek bulion Żeberka pokroić na mniejsze kawałki, obtoczyć w mące.Rozgrzać olej i podsmażyć żeberka lekko rumieniąc.Dodać pokrojoną cebulę, czosnek i marchewkę jeszcze chwilę razem smażyć.Dodać przyprawy, wlać bulion i gotować do miękkości
Moje domowe kucharzenieposól do smaku. Wrzucaj kopytka i gotuj około 3 minut po wypłynięciu. Wyjmij łyżką cedzakową na talerz. Polej przesmażoną na maśle tartą bułką . Kopytka można podawać z sosem, ze skwarkami ze słoniny i boczku
Przepisy kulinarne babci AntoninySkładniki: jogurt naturalny 180 g 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru 4 łyżki majonezu sól do smaku pieprz do smaku 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki oregano
Przepisy kulinarne babci AntoninySkładniki: 190 g koncentratu pomidorowego 1 i1/2 szklanki wody 1/3 szklanki oleju 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki cukru sól do smaku pieprz do smaku 1/2
Przepisy kulinarne babci AntoninyChyba każdy zna popularną włoską sałatkę Caprese. Pokrojone plastry pomidorów oraz mozzarelli ułożone na przemian, polane sosem z oliwy z oliwek i udekorowana liśćmi bazylii. Kolorystycznie ma odzwierciedlać włoską flagę. Dzisiaj chciałabym wam zaproponować wariację na temat tej klasycznej sałatki - podanej w formie efektownej przystawki. Składniki: opakowanie pomidorków koktajlowych (najlepiej wybrać te nieco większe) opakowanie kulek mini mozzarelli świeża
Taste TherapyWytrawne placki z dyni przygotowuje się bardzo szybko i prosto. Placuszki można podać z sosem pomidorowym, lub jogurtem greckim, mi najbardziej smakują bez dodatków :) Składniki: 500 g miąższu z dyni 200 g mąki pszennej kawałek świeżego imbiru lub 1 łyżeczka imbiru w proszku pół łyżeczki ostrej papryczki w proszku sól pieprz 2 jajka olej
Kukuleczkipotrawy używamy puree z dyni, które utworzy kremowy sos. Dodatkiem są pieczarki z świeżym rozmarynem, który nadaje cudownego aromatu. To danie jest must have w obecnym sezonie dyniowym! Risotto z dynią, pieczarkami i rozmarynem porcja dla 2-3 osób Składniki: 200 g ryżu arborio do risotto 1,5 szklanki puree z dyni 2 pieczarki około 1 litr bulionu gałązka rozmarynu
Jaglusiakilku lat w PL możemy kupić w doniczce i tu przepis na ricottę z syropem laurowym i figami na cydrze, czyż nie brzmi smakowicie ? Goździki to przepisy na sos karmelowy do wszystkiego ( prosty i jasny tytuł ;)) czy pikantne batony musli z syropem klonowym i goździkami. Gałka muszkatołowa jawi nam się w przepisach na migdałowo – muszkatołowe ciasteczka
Kuchnia na wzgórzu