sosy - 72734 przepisów (strona:2817/4849)

Sałatka z roszponki z mozzarellą i pomidorami 161

paseczki. Do dużej miski włożyć roszponkę, krojone pomidory, kawałki mozzarelli oraz oliwki. W mniejszej miseczce wymieszać pokrojoną bazylię, szczyptę soli, szczyptę pieprzu, oliwę z oliwek oraz sok z cytryny. Sosem zalać warzywa w dużej misce. Delikatnie przemieszać palcami. Sałatkę podawać z pieczywem. Sałatka z roszponki z mozzarellą i pomidorami Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując roszponkę z pomidorami. Sałatka

mecooks
Środa: Picadillo, czyli chili con carne inaczej 174

jest od niej bogatsze w smaku. Podstawę stanowi mielone mięso (nazwa dania pochodzi od hiszpańskiego picar – mleć) – może to być wołowina albo indyk, pomidory (w zastępstwie sos pomidorowy), chorizo, oliwki i rodzynki. No i last but not least – przyprawy pięknie aromayzujące całość: cynamon i kumin. Danie jest bardzo łatwe do przyrządzenia i warto przygotować je w większej

Niedzielny kucharz
Drobiowa rolada z jajkami i serem 195

drobiową roladę (pieczeń) z posiekanymi jajkami i serem, zamiast tradycyjnej pieczeni rzymskiej? Moim zdaniem to miła odmiana. Lżejsza, delikatniejsza, ciekawsza. Baaardzo smaczna. Smakuje zarówno na ciepło (doskonała z sosem pieczarkowym jak i pomidorowym), jak i na zimno (do sałatki, czy na kanapkę,polana ketchupem). Może wypróbujecie na Wielkanoc? 750 g mielonego mięsa drobiowego (u mnie udka bez skóry i kości

Smaki Na Talerzu
Sernik brownie. 144

100ml śmietany kremówki tabliczka mlecznej czekolady ewentualnie posypki, dodatki Robimy! Spód brownie: Do garnuszka włożyć masło, dodać czekoladę i rozpuszczać powolutku mieszając, aż składniki się połączą i powstanie gładki sos czekoladowy. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Jajka (całe) ubić z cukrem na puszysto. Powoli wlewać lekko przestudzoną czekoladę miksując do połączenia składników. Dodać przesianą mąkę z proszkiem i zmiksować na gładko

Latosiowydom
Biała kiełbasa pieczona w piwie 299

duże cebule 200ml miodowego piwa łyżka oleju kilka gałązek świeżego tymianku Na marynatę: łyżka musztardy kremowej łyżka musztardy francuskiej z ziarnami gorczycy łyżka miodu 2 łyżki oleju łyżka sosu sojowego pół łyżeczki suszonego tymianku płaska łyżeczka słodkiej papryki sól i pieprz do smaku   Nagrzewamy piekarnik na 200°. Przygotowujemy głębokie naczynie żaroodporne.   W międzyczasie kroimy cebulę na średniej grubości

Smaczna Strona
Tarta z ziemniakami i białą kiełbasą z sosem o smaku wielkanocnego żurku 234

Wymień danie kojarzące się z Wielkanocą 🙂 Żurek? A co powiesz na to, żeby ten klasyk podać w zupełnie szalonej formie? Zapiekanka z ziemniakami i białą kiełbasą zalana aromatycznym sosem o smaku żurku, posypana świeżym majerankiem jest po prostu obłędna Propozycja ma niestety spory minus – wcinać ją można tylko na tzn. cheat day ;p *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie

Eat me! Fit me!
Jajka w majonezie 210

Jajka w majonezie to bardzo proste i pięknie prezentujące się danie. Moje jajka na twardo w wiosennym sosie majonezowym będą idealne nie tylko na Wielkanoc, ale i na wiele innych specjalnych okazji.  - super przystawka na wielkanocny stół - pomysłowe, proste i szybkie do zrobienia - jajka w majonezie gotowe w 10 minut

AniaGotuje.pl
Tamaryndowiec (owoc) 114

Zwane są indyjskimi daktylami. Podczas obierania bardzo je przypominają, choć smakują z lekka 'maziowato'. Owoce jadane są na surowo, używane w kuchni azjatyckiej i latynoamerykańskiej. Są głównym składnikiem popularnego sosu Worcestershire. Pulpa otrzymywana z owoców wykorzystywana jest do farbowania odzieży. Z nasion zaś wytwarza się proszek, który służy za krochmal. Oleju z nasion używa się jako impregnat do drewna. Właściwości

R'n'G Kitchen
ROLADA SZPINAKOWA Z SAŁATKĄ CHRZANOWĄ Z JAJKAMI 191

naturalny z majonezem i tartym chrzanem. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. W dużej misce mieszamy pokrojoną szynkę z serem oraz jajkami. Dodajemy umytą i osuszoną rzeżuchę oraz przygotowany sos chrzanowy. Wszystko dokładnie mieszamy. Na wystudzone ciasto szpinakowe wykładamy przygotowaną sałatkę i rozprowadzamy ją równomiernie po całej powierzchni. Roladę zwijamy zaczynając od krótszego boku, pomagając sobie papierem do pieczenia

Kuchnia MagdaLeny
ROLADA SZPINAKOWA Z SAŁATKĄ CHRZANOWĄ Z JAJKAMI 191

naturalny z majonezem i tartym chrzanem. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. W dużej misce mieszamy pokrojoną szynkę z serem oraz jajkami. Dodajemy umytą i osuszoną rzeżuchę oraz przygotowany sos chrzanowy. Wszystko dokładnie mieszamy. Na wystudzone ciasto szpinakowe wykładamy przygotowaną sałatkę i rozprowadzamy ją równomiernie po całej powierzchni. Roladę zwijamy zaczynając od krótszego boku, pomagając sobie papierem do pieczenia

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka ziemniaczana z młodych ziemniaków i orzechami 174

natką pietruszki.  Dodajemy zmiażdżony z solą lub przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy, po czym przyprawiamy sałatkę do smaku solą, pieprzem, cukrem i papryką. Na końcu dokładnie mieszamy z sosem powstałym ze zmiksowania oliwy z sokiem z cytryny, wstawiamy do lodówki. Przed podaniem dekorujemy sałatkę posiekaną pietruszką.   Autor: Ania

Moja Mama Gotuje
Pieczony omlet ze szparagami, fetą i papryką 212

pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30-35 minut. Omlet ze szparagami, fetą i papryką podajemy na gorąco z ulubionym sosem i pieczywem

My Chcemy Jeść
Mazurek z karmelem, figami i orzechami 174

figi wyłożyć równomiernie na masie karmelowej. Czekoladowy ganache: Do małego garnka wlać kremówkę, podgrzać i doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z palnika, dodać czekoladę i wymieszać, do uzyskania gładkiego sosu czekoladowego. Ganache nanieść ozdobnym esem floresem na wierzch ciasta (do tego celu świetnie sprawdza się trzepaczka). Czas przygotowania: 100' Poziom trudności: średni Ilość porcji: 24 Kaloryczność: 350 kcal/porcja

Pyry na Gaz