sosy - 72234 przepisów (strona:2812/4816)

Wygodnie, zdrowo- Aquaphor 155

przefiltrowanej wody ), Zastosowanie- my wodę z tego dzbanka stosujemy praktycznie do wszytskiego: gotujemy wodę w czajniku np na mleko dla dziecka , pijemy bezpośrednio , używamy do zup , sosów , do mycia zębów... Moje obserwacje : stosując ten dzbanek zauważyła nie tylko oszczędność pieniędzy , zero kamienia w czajniku , wygodę  ale również to , że zawsze mam czystą , świeżą i zdrową wodę pod ręką

Gotowanie Patki
Restauracja Ratuszowa w Nowym Sączu 148

znajomością sztuki, przygotowany z mięsa z fasolą. Generalnie w Ratuszowej jest raj dla tych, którzy lubią dobrze zjeść, tradycyjne i czasem trochę już zapomniane potrawy. Na ozorki w sosie chrzanowym tylko do Nowego Sącza. Pyszna kaszanka z kapustą i ziemniakami. Tak, w Ratuszowej smaczne są również ziemniaki. Gołąbki prawie idealne (jak wiadomo, moje domowe są idealne ;) ). Jeżeli zawitacie do Nowego

królestwo garów
Knedle z mięsem (z rosołu) 236

lekko ją spłaszczyć. 5. Gotować w lekko osolonym wrzątku, na małym ogniu do momentu, aż nie wypłyną na powierzchnię. Wyłowić łyżką cedzakową. 6. Podawać wedle uznania np. z sosem, zrumienioną cebulką lub boczkiem. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Bolońska zapiekanka makaronowa z pieczarkami 209

Doprawić łyżeczką ziół prowansalskich. Zdjąć z ognia w momencie zagotowania się pomidorów. Do naczynia żaroodpornego przełożyć ugotowany makaron oraz połowę żółtego sera. Wymieszać. Następnie dodać przygotowane mięso mielone z sosem i ponownie wymieszać. Zapiekankę posypać pozostałą częścią sera. Piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni przez około 30 minut. ( Do momentu, aż ser się zarumieni. Smacznego! Zapraszam was również

Kulinarne przygody
ROLADKI SCHABOWE ZE SZPINAKIEM I SEREM FETA + FILMIK 130

doprawiamy solą i tymiankiem, podpiekamy na patelni na której smażyły się zrazy. Podlewamy wodą aby zmiękła. Na koniec wlewamy rozmieszaną śmietanę z mąką i wodę, zagotowujemy z zakręcamy. Sos szybko gęstnieje więc w razie konieczności dolewamy jeszcze wody lub mleka. Na dno na czynie do zapiekania rozkładamy porcję cebuli, na to układamy roladki i znowu cebula, posypujemy serem

Kulinarne Fantazje Marioli
Pavlova z granatem 232

tortu. W misce ubijamy śmietanę, serek mascarpone oraz dodajemy  2 łyżki cukru. Miksujemy do połączenia składników. Masę wykładamy na bezę  i układamy na niej owoce granatu. Polewamy sosem (syrop grenadyna wymieszana z rumem. Gotowe : ) Artykuł Pavlova z granatem pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Jak przygotować majonez 227

Jak przygotować majonez Jak przygotować majonez Dzisiaj chciałam pokazać jak można przygotować majonez. Aby przygotować majonez potrzebujemy jedno żółtko 250 ml oleju, sól, pieprz i musztardę

Podstawy Gotowania
Pasztet z cukinii 266

będzie stałym bywalcem w menu. Taki pasztet można jeść solo, z chlebkiem i masełkiem jako kanapeczkę a nawet na gorąco jako dodatek do obiadu. Można go podać z jakimś sosem hmm rozmarzyłam się . Składniki: 3 cukinie (około 1 kg) 1 marchew 2 cebule 2-3 ząbki czosnku 0.5 szklanki oleju 3 jajka 1,5 szklanki kaszy manny po garści posiekanej

Mam apetyt na ...
Rozgrzewająca fit zupa brokułowa – idealna na zimę 161

serem feta Kotlet z fileta indyka w zdrowej panierce kukurydzianej Zapiekane roladki z polędwiczki wołowej otulone boczkiem Lekki obiad: makaron z łososiem, cukinią i pomidorem Domowe gnocchi w sosie szpinakowym z fetą Trudność Początkujący Czas przygotowania 15 min. Czas gotowania 15 min. Całkowity czas 30 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 2 PORCJE)   1 średniej wielkości brokuł

A to pestka
Aromatyczny pasztet z czarnej fasoli 160

grube, a żółta cebula jest za słodka, przy dłuższej obróbce termicznej zacznie się przypalać i rozpadać. Tutaj kawałki cebuli powinny być widoczne i wyczuwalne na podniebieniu – to nie przecierany sos. Szalotki dostaniecie bez problemu w każdym większym markecie i dyskoncie. W wersji całkowicie wegańskiej nie ma żadnego problemu żebyście zamiast masła klarowanego (smażymy szalotki długo, zwykłe masło się nie nadaje

Karo in the Kitchen
Orama lub Chanum- kazachska rolada z mięsa mielonego z marchewką i cukinią w cieście 166

małym ogniu przez około 40-45 minut. Z resztą składników postąpić w ten sam sposób, zrobić drugą roladę i ugotować w ten sam sposób. Podawać Chanum ze śmietaną lub sosem czosnkowym. Smacznego Orama lub Chanum- kazachska rolada z mięsa mielonego z marchewką i cukinią w cieście Orama lub Chanum- kazachska rolada z mięsa mielonego z marchewką i cukinią w cieście

Smaki Armine
KARKÓWKA PIECZONA W KETCHUPIE I CEBULI 133

cienkie piórka. Do miseczki wlać wodę, dodać ketchup, koncentrat pomidorowy, musztardę sarepską oraz wszystkie przyprawy, wymieszać. Na dnie naczynia żaroodpornego układać na zmianę mięso i cebulę, całość zalać przygotowanym sosem. Piec w piekarniku nagrzanym do 170'C około 1 godziny i 20 minut pod przykryciem, następnie zdjąć pokrywkę i piec przez kolejne 10-15 minut

Zrób to smacznie
Szybka sałatka z tuńczykiem, jajkami, marchewką i groszkiem 148

śniadanie, kolacja, czy też zwykła przekąska. Jeśli lubicie to możecie do niej dodać ogórka konserwowego lub kiszonego, ale moją ulubioną wersją jest ta zaprezentowana. Polecam! 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 jajka 1 puszka marchewki z groszkiem (lub 1/2 puszki groszku i 1 ugotowana marchewka) 1 cebula (mała) Ponadto: 2-3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Jajka

Di gotuje
Kiełbaski a’la cukierki 146

Ciekawa przekąska,dość prosta w przygotowaniu. Myślę,że z przyjemnością z dodatkiem różnych sosów każdy posmakuje. Ładnie wygląda i świetnie smakuje. Składniki 1/2 cebuli 15 dkg kiszonej kapusty 50 ml soku jabłkowego sólo,pieprz ciasto francuskie mrożone 9 małych parówek 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 2 łyżki musztardy 1 łyżka masła 1 łyżka koncentratu pomidorowego Cebulę obrać drobno … Czytaj dalej

gotuj ze mną
Kapsalon czyli holenderski fast food 160

fryzjerskiego często stołował się w imbisie za rogiem, gdzie namiętnie zajadał się szoarmą. Pewnego dnia postanowił wszystkie swoje ulubione składniki połączyć w jedno danie, czyli mięso, frytki, sałatkę i sos. Danie nazwano je właśnie kapsalon i mimo że jest wielką bombą kaloryczną zyskało uznanie i można je dostać prawie w każdym imbisie w Holandii oraz Belgii. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik

Proponowane wyszukiwania