posmarowanej tłuszczem cienkie naleśniki. Naleśniki zwinąć w rulonik i pociąć na 3-4 części ( w zależności od wielkości). Smaż na głębokim, rozgrzanym oleju na złoty kolor.Podawać np z sosem czekoladowym
Moje domowe kucharzeniebyć najpierw podsmażone. Prawdziwy tradycyjny barszcz ukraiński często wzbogacany jest tzw. sało - solonym boczkiem, który dodaje się pod koniec gotowania.. Zupę podaje się z małymi bułeczkami - pampuszkami polanymi sosem czosnkowym. Tradycyjny barszcz ukraiński powinien być gęsty, bogaty w składniki, których liczba może dochodzić do 20. Jest to typowe danie jednogarnkowe, które doskonale smakuje także odgrzewane następnego dnia. Tradycyjny barszcz
Cztery Fajerysmażymy około 10 minut. Do warzyw dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy. Dusimy na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie, a płyn z pomidorów zredukuje się i powstanie gęsty sos. Przyprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Do lekko przestudzonych warzyw dodajemy ryż i mięso z ryb. Dokładnie mieszamy i w razie potrzeby przyprawiamy do smaku. Słoiki z paprykarzem
Gotowanie jest łatwegodzin w programie 2 (high). Po upieczeniu pozostawić mięso by "odpoczęło", a następnie za pomocą widelców poszarpać na mniejsze kawałki i włókna i wymieszać z powstałym podczas pieczenia sosem. Smacznego
Obiad gotowyJakiś czas temu dostałam w prezencie ogromną pakę z przyprawami. Po odchyleniu wieka pudełka okazało się, że większości z nich nie znajdę w osiedlowym spożywczaku. Przy
gotować!twarogu) mały słoik powideł śliwkowych 3 łyżki cukru waniliowego Skworcu 2 łyżki rodzynków Skworcu 1 łyżka śmietany 18% 2-3 łyżki pistacji Skworcu 1 jajko Sos; 200 ml śmietanki kremówki 1 jajko 1 łyżka cukru waniliowego Skworcu z prawdziwą wanilią 1 łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie; Muszle gotujemy al. dente. W misce dokładnie mieszamy
Radość kipiąca uśmiechem.przesmażony szpinak i ser mimolette oraz tuńczyka z posiekanym anchois. Wkładamy jeszcze raz na patelnie i dusimy pod przykryciem ok. 1 minutę aż ser się rozpuści.Naleśniki podajemy z sosem jogurtowo-szczypiorkowym udekorowane pomidorkami koktajlowymi
KUCHNIA POLSKAwszystkich stron na dużym ogniu. Następnie zmniejszamy ogień i dusimy przez ok. 15 min pod przykryciem. Na koniec dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy, powinien powstać gęsty, ciemno żółty sos. Dusimy jeszcze 5 min. Podajemy posypane posiekanym koperkiem. Podajemy z ryżem jaśminowym Artykuł Kurczak po indyjsku pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEprzypomnę, włącza mi się straszny chcieizm. Mowa oczywiście o tytułowej sałatce. Nie jadłam jej dobre paręnaście lat, nie wiem właściwie czemu. Wciągnęliśmy ją parę dni temu z klopsikami w sosie musztardowym. Oesu, petarda. Składniki: 4 średnie buraki 1 cebula 1 łyżeczka octu winnego pół łyżeczki cukru sól pieprz 1 łyżka oleju rzepakowego (ja użyłam z pierwszego tłoczenia) Buraki gotujemy
KardamonovyKolejny hit wśród imprezowych przekąsek. Można go podać na zimno jak i na ciepło. Z sosem czosnkowym smakuje rewelacyjnie. Dodatek masła sprawia, że chlebek ma maślany posmak. Bogaty środek sprawia, że danie jest bardzo syte! Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru 3 łyżki oleju rzepakowego 20 g świeżych drożdży ¾ szklanki ciepłej wody Farsz
VioletoweKucharzenieprzepadam bardzo za drożdżówkami w wersji wytrawnej. Uwielbiam te słodkie też, absolutnie nie mówię że nie, jednak coraz częściej kupuję czy robię w domu właśnie drożdżówki, które bazują na sosie pomidorowym, wędlinie i serze. Drożdżówki wytrawne możecie wykorzystać na przyjęciach. Wystarczy zrobić kilka okazów o średniej wielkości i wyłożyć na talerzyk. Znikną w mgnieniu oka. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie
mecooksPostanowiłam więc wyciągnąć makaron, tuńczyka i warzywa i tak oto powstała prosta i smaczna sałatka makaronowa z tuńczykiem. Składniki: 250 g makaronu świderki Arc Pol 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 mała puszka kukurydzy 1 papryka żółta 3 korniszony garść pomidorków koktajlowych 2 łodygi selera naciowego 1 cebula 3 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego
Kuchnia w oparachdnia. Czy u Was też tak świeci słońce. Ferie się zaczęły, a śnieg niestety znika w oczkach… Składniki: 1 puszka tuńczyka w kawałkach 180 g (można użyć w sosie własnym lub oleju) 3 cm zielonego ogórka 2 garście mieszanki sałat (u mnie wersja z marchewką) pół łyżki suszonej cebuli w płatkach 1 łyżka oleju lnianego Woj-len świeżo mielony
Słodkie okruszkikule to prawdziwy zabójca głodu i swoisty ekwiwalent kanapki. Najbardziej popularne są oczywiście arancini al ragù z mięsnym nadzieniem , jednak gdy nie chce mi się przygotowywać dość czasochłonnego sosu, robię uproszczoną wersję z samego ryżu. Smak risotto podkręcam wtedy szafranem i rozmarynem, co wraz z solidną porcją parmezanu tworzy wręcz zniewalającą przekąskę. Bardziej zachęcać Was nie zamierzam. Obok mnie
Food Square