Gulasz piwny 185bulionem, dodajemy 3 ziarna jałowca, 3 ziela angielskiego, 3 goździki i 3 liście laurowe. Gotujemy przez około 2 godziny pod przykryciem, czasem mieszając, aż mięso będzie miękkie a sos się zredukuje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Delusional Trine
Śledzik w pomidorach z nutą słodkości 207cytryny, żurawinę, cukier i całość chwilę smażyć. Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. Pozostawić do lekkiego wystudzenia. 4. Śledzie układać w dużej salaterce naprzemiennie z sosem pomidorowym, wierzch posypać posiekanymi orzechami lub dla leniwych można wszystko wymieszać i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. #pudliszki Ten smak nie jest kwestią przypadku – uzyskujemy
Szalona Kuchnia Eweliny
Wytrawne ziemniaczane racuchy 198tematem były wytrawne ziemniaczane racuchy. Puszyste, mięciutkie – na śniadanie, obiad, kolację, czy przekąskę. Jeśli komuś nie pasuje wersja wytrawna może je podać w wersji słodkiej (z cukrem pudrem, marmoladą, sosem truskawkowym, itp.). Składniki na ok. 12 szt.: - 200 g ugotowanych ziemniaków - 25 g świeżych drożdźy - ok. 250 g mąki pszennej - 1 jajko - 1 łyżka wody - 2 łyżki oleju rzepakowego
mojewypiekiinietylko
Frytki ziemniaczane z piekarnika z wegańskim parmezanem. 183parmezanie" i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika, piec w 200C około 30 min. W połowie pieczenia przewrócić na drugą stronę. Podawać z ulubionym sosem. Danie jak najbardziej jest daniem wegańskim. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.
Coś dobrego dla jednego: waniliowy kubeczek z kuchenki mikrofalowej... 212mikrofali. Nie z braku potrzeby. I owszem nieraz by się przydała, bo resztkowy ryż odgrzewa się bardzo kiepsko na patelni. Albo jakiekolwiek risotto, czy nawet makaron już wymieszany z sosem. Miejsca nam brakowało na blacie kuchennym, żeby pomieścić dodatkowego, sporego grata... A teraz, nareszcie, może nie tyle nam zbywa na cennym towarze pt. dodatkowe miejsce, ale przynajmniej mamy go wystarczajaco
Lejdi of the house
Kurczak z Langwedocji 171prawdziwego wiejskiego , własnego chowu kurczaka . Oczywiście mój był wiejski z naszego podwórka Po tym czasie potrawa powinna być już gotowa , a kurczak delikatny i wręcz rozpadający się w aromatycznym sosie Serwujemy na gorąco , odgrzewana tylko zyskuje na smaku Smacznego ! Artykuł Kurczak z Langwedocji pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróży
Roladki z udźca indyka z boczkiem i suszonymi pomidorami. Risotto z suszonymi pomidorami. 173osiągnie dla Ciebie odpowiednią miękkość. Całość dopraw solą i pieprzem. Na talerz wyłóż porcję risotta, udziec z indyka pokrojony na plasterki, dodaj śliwki i jabłka (z garnka żeliwnego), trochę sosu. Jeśli masz ochotę całość udekoruj świeżymi ziołami. Smacznego
SMYKWKUCHNI
Dobra pizza z sieciówki – czy to możliwe? 227zjadłem na miejscu. Menu Domino’s Pizza W menu znajdziemy kilkanaście rodzai pizzy, kilka rodzajów ciasta. Domino’s Pizza to typowo amerykańska pizza więc nieodzownym dodatkiem będą sosy do pizzy. Warto skorzystać. Zamówiliśmy Pizze pepperoni na grubym cieście Pizze „Leśne smaku” na grubym cieście Na pizzę długo nie trzeba czekać 15-20 minut, wszystko zależy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekanka ryżowa z jabłkiem 155prostu jak zwykle sypnęło się z paczki. Jabłka pod ręką akurat były. W zasadzie to można nazwać to takim fajnym ciastem, bo idealnie kroi się na zimno, do tego sos śmietanowo-waniliowy i odjazd :P A więc tak: Składniki: 200 g ryżu 2 duże jabłka 4 łyżki śmietany 18% 1 jajko 1 łyżka ksylitolu (można dodać więcej lub pominąć
R'n'G Kitchen
KUCHENNA APTEKA #32 - RZEŻUCHA 175Warto ją hodować przez cały rok i stosować jako dodatek do różnych potraw - można ją dodawać nie tylko do kanapek, ale także do różnego rodzaju sałatek i surówek, zup, sosów, past, twarożków czy masła. Ma wyraźny, ostry, piekący smak i aromatyczny zapach, dlatego dzięki niej potrawy nabierają oryginalnego i wyrazistego smaku. Jednak jest jedno "ale" - nie można przesadzać
Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #32 - RZEŻUCHA 175Warto ją hodować przez cały rok i stosować jako dodatek do różnych potraw - można ją dodawać nie tylko do kanapek, ale także do różnego rodzaju sałatek i surówek, zup, sosów, past, twarożków czy masła. Ma wyraźny, ostry, piekący smak i aromatyczny zapach, dlatego dzięki niej potrawy nabierają oryginalnego i wyrazistego smaku. Jednak jest jedno "ale" - nie można przesadzać
Kuchnia MagdaLeny
Ślimaczki z cheddarem i sezamem 184Najprostsza przekąska podana na ciepło lub zimno z sosami, np. pomidorowym, słodko-kwaśnym, czosnkowym lub ajwarem smakuje obłędnie! Zawsze ma swoich zwolenników. Chrupiące ślimaczki z ciasta francuskiego z koncentratem pomidorowym i tartym cheddarem posypane sezamem. Ser świetnie komponuje się z delikatnym ciastem, ma ostrawy smak, lekko kwaskowy, idealny do takiego ciasta. U mnie taka przekąska sprawdza się niemalże na każdej
Zasmakuj Kuchni
Sałatka z pieczonej marchewki i awokado 199całość delikatnie wymieszaj palcami. Na talerzu połóż garść mieszanki sałat, łyżkę twarożku lub śmietany, marchewkę z awokado i całość posyp ziarnami. Jeśli w naczyniu zostało jeszcze trochę pysznego sosu polej nim sałatę. Smacznego! table.macro { font-size: 0.9em; } table.macro + p, table.macro + img { margin-top: 35px; } table.macro th { text-align: left; } table.macro th, table.macro td { padding: 0.3em; } table.macro th.sub { padding
wiecejwarzyw.pl
Zapiekanka z pieczarkami i kiełbasą krakowską 264stopni piekarnika i zostawiamy do czasu aż ser się rozpuści, a bagietki ładnie podpieką. Czas zależy od tego jak bardzo chrupkie zapiekanki lubicie. Podajemy z domowym sosem czosnkowym i ketchupem. Smacznego
Słodkie okruszki