przekroić w poprzek na pół. Zawinąć ser w boczek. Smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Kostki sera w boczku kładziemy na patelni, złożeniem w dół. Podawać gorące z dowolnym ostrym sosem
królestwo garówobiad! 150 g brązowego ryżu 2 cebule 100 g pieczarek 500 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa Sól Pieprz Słodka czerwona papryka 100 g ostrego sera radamer Sos: 100 g masła 6 łyżek pikantnego keczupu 1 ¾ szklanki wody Sól Pieprz 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego lubczyku Słodka czerwona papryka Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki w półplasterki. Przesmażamy
VioletoweKucharzenieodrobina startego świeżego imbiru Na patelni na maśle przesmaż czosnek, imbir, dodaj krewetki i smaż około 4 minuty (im większe tym dłużej). Krewetki dodaj do risotta wraz z całym sosem z patelni, całość wymieszaj, przykryj pokrywką i pozostaw na 5 minut pod przykryciem. Po tym czasie jedzenie jest gotowe, podajemy z salsą z awokado i pomidorków, całość posypujemy świeżymi listkami
SMYKWKUCHNIchleba i dodajemy okruszki do rondla. Wszystko dobrze ze sobą mieszamy i gotujemy gulasz po dodaniu chleba jeszcze przez kolejne 5-10 minut, do zgęstnienia. Gdyby się okazało że sos wyszedł za gęsty – dodajemy do rondla pozostały bulion. Próbujemy – dopiero teraz, po dodaniu do potrawy chleba i odparowaniu części bulionu – solimy i pieprzymy gulasz do smaku. Nam ten gulasz
Karo in the Kitchenkurczaka i ser żółty. Powstała całkiem smaczna zapiekanka:) Ta porcja wystarczy dla czterech osób. Nas jest troje i sporo zostało. Spokojnie najadłaby się jeszcze jedna osoba. Zapiekankę podałam z sosem czosnkowym. Składniki: 7-8 średnich ziemniaków 2 cebule 500 g. pieczarek 2 pojedyncze piersi kurczaka 200 g. sera żółtego przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany) olej do smażenia trochę
Agusiowe smakołykiwspaniale komponowała się Saska Śliwka Węgierka, która ciekawie podbijała ich smak. Co na deser? Na deser spróbowaliśmy po kawałku sernika na bazie białej czekolady, podanego z owocami oraz owocowym sosem. Ciasto było doskonałym zwieńczeniem naszej kolacji. Inne desery, których możecie spróbować w restauracji to beza, lody czy tarta kajmakowa. W menu restauracji znajdziecie także dużo specjałów wołowych, jak Stek
Kuchnia BazyliiZupa jak spaghetti, bardzo aromatyczna i niezwykle syta i smaczna. Prosta i szybka w przygotowaniu. Polecam. Składniki 500 g mięsa wołowego mielonego sos pomidorowy włoski w butelce 2 cebule marchew,pietruszka, ćwiartka selera,kawałek pora 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki FIX Spaghetti bolognese 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku 1 … Czytaj dalej
gotuj ze mnąSałatka z rukoli, buraczków i awokado to propozycja Madzi na pyszną kolację. Idealnie dobrane składniki, świetnie będą się komponowały z szybkim dressingiem. Lista składników i przepis
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!bazylia Mąki połączyć Dodać olej i malutkimi porcjami dodawać gorącą wodę, aż do uzyskania zwartego ciasta, odpowiedniego do uformowania pizzerinek Z kawałków ciasta formujemy małe, cienkie pizze Smarujemy ulubionym sosem, układamy dodatki i wkładamy do nagrzanego piekarnika Pieczemy około 15-20 minut (w zależności od pożądanej chrupkości spodów) w 180 stopniach
HealthyCreationsPęczotto z grzybami shimeji , czyli „risotto” z kaszy jęczmiennej, pęczaku z azjatyckimi grzybami shimeji. 200 g kaszy pęczak, 150 g grzybów shimeji, 100 ml białego wytrawnego wina, 50 ml sosu sojowego, 1 chili, 2 – 3 ząbki czosnku, 1 cebula, pieprz świeżo zmielony, olej do smażenia, ewentualnie 2 łyżki masła, cukier, sól, natka pietruszki lub kolendra, Kaszę opłukać. Cebulę pokroić
królestwo garówprzegląd i znalazłam ciasto francuskie i mięso mielone. Hmmm. co by tu zrobić. Pierwsza myśl to zrobić coś zawijanego z ciasta na słodko, na deser, a z mięsa jakiś sos. Ale wtedy przypomniałam sobie o kiszonej kapuście, którą od kilka lat robimy wspólnie z Berniką z bloga mojkulinarnypamietnik . I tak powstało to danie, szybko, sprawnie i przedewszystkim bardzo smacznie. Ponieważ
Kuchnia na wzgórzuPieczemy w temperaturze 160* około 2 godziny 10 minut. 8. Po upieczeniu mięso przekładamy do foli aluminiowej i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Sosik możemy wykorzystać do zrobienia sosu
Dziś Ja gotujePieczony burak w roli sosu do makaronu. (sprawdzi się też jako pasta na kanapki :) ) Czytaj więcej
Kasia Sarna