żurawiną Sałatka śledziowa z buraczkami Śledź w soku z cytrusów z czarnuszką Prawdziwy matias z cebulą, jabłkiem i granatem Marynowane śledzie II Jarzynowa sałatka ze śledziem Śledzie w sosie musztardowym Śledź z cebulą i jabłkiem Śledzie remoulade z selerem Marynowane śledzie Korzenny śledź z rodzynkami Tatar ze śledzia Śledź pod buraczkiem Rolmopsy z ogórkiem Domowe rolmopsy z papryką Śledź
Kulinarne przygody Gatityserem i kukurydzą Sałatka z porem, wędzonym kurczakiem i żółtym serem Warstwowa sałatka z szynką i porem Zielona sałatka z jajkiem i łososiem Sałatka z tortellini Sałatka śledziowa z sosem jogurtowo-musztardowo-koperkowym Sałatka śledziowa Sałatka śledziowo-buraczana Sałatka ryżowo-paprykowa siostry Marii Sałatka ryżowa z kurczakiem i ananasem Sałatka „puszkowa” – z papryką, porem, kurczakiem i serem
Smaki Na Talerzuschab bije je wszystkie na głowę. Schab upieczony według tego przepisu jest idealny do jedzenia na zimno do chleba. Można go także podać na ciepło na świąteczny obiad z sosem, który powstaje w trakcie pieczenia
Dieta bez mlekaodcedzony odłożyć na bok. Cebulę pokroić w średniej wielkości kostkę i zeszklić na maśle. Dorzucić drobno pokrojony czosnek. Wlać pomidory. Szynkę parmeńską podzielić na kawałki i dorzucić do sosu. Pokroić mozzarellę w kostkę i dodać około 1/3 na patelnię. Dobrze wymieszać i podsmażać do rozpuszczenia się sera. Wlać ocet. Doprawić cukrem i pieprzem. Zrobić otwory i wbić jajka. Dodać
Karola gotujeMatki Natury ). Estragon to niekwestionowany król ziół we francuskiej kuchni – świeże liście dodaje się do sałatek, zup, używa ich jako dekoracja dań. Listki estragonu są składnikiem podstawowych francuskich sosów: tatarskiego, remoulade, bearnaise. Estragon uzupełnia i podkreśla smak ryb, skorupiaków, kurczaka, indyka, dziczyzny i dań naszykowanych z jajek. Świetny dodatek do majonezu, użytego jako dressing do jaj czy zielonej sałaty
Karo in the Kitchenzalewie octowej z cebulką o wyrazistym smaku i aromacie ziela angielskiego oraz liści laurowych. Prawdziwe, domowe śledzie w occie, których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Absolutnie rewelacyjne z sosem chrzanowym, w towarzystwie cebulki i posiekanego koperku. Jak zrobić śledzie w occie ? Przygotowanie pysznych marynowanych śledzi wcale nie jest trudne. Należy pamiętać o zakupie dobrej jakości śledzi, nie przesolonych. Jeżeli
Moja Książka Kucharskakapusty 1 marchewka 1/2 cebuli 1/2 jabłka 150 g fasoli białej Garść śliwek Garść suszonych grzybów 2 łyżki oliwy Pieprz 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 2 łyżki sosu sojowego (można pominąć) 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżeczka kminku zmielonego 1 łyżeczka majeranku Opcjonalnie: pietruszka, seler Przygotowanie: Fasolę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 3h. W garnku
Czarnawisienkablogu, jak i na świątecznym półmisku. Takich jeszcze nie było! Słone kawałki śledzia otoczone cebulką i aromatycznymi suszonymi grzybami, które odgrywają niemałą rolę w świątecznym menu. Całość opływająca lekkim sosem na bazie miodu z dodatkiem tymianku i żurawiny. Wytrawna strona Świąt zamknięta w słoiczku, którego otwarcie powoduje odurzenie przepięknym zapachem...pomimo zawartości śledzia ;) Słodko- słony, z wyraźnym, pieprznym akcentem smak
Kuchnia w Słońcu Skąpanaoliwek Przepiórki ponacierać solą i pieprzem, każdą zawinąć w boczek (korpus i nogi). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec, aż po nakłuciu wykałaczka wypływać będzie przezroczysty sos. Wyjąć, dać chwile odpocząć, podawać
stajnia gołębie od kuchnikakao, a do drugiej mąkę oraz kilka kropli aromatu pomarańczowego. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, boki zaś wysmarować masłem i obsypać mąką. Łyżkę (najlepiej chochelką lub łyżką do sosu) jasnego ciasta wylać na środek formy, na nią wlać chochelkę ciemnego ciasta- wlewać tak na przemian, aż do wyczerpania ciasta. Piec w 180 stopniach przez 45 minut, a najlepiej
Kraina Miodem Płynącaprzesmażaniu cebuli. Do gorącego bulionu przekładamy obsmażone plastry schabu. Dodajemy cebulę, ziele ang, listek laurowy, doprawiamy wywar solą. Dusimy na wolnym ogniu przez ok 45 minut. Gotowy sos możemy zagęścić mąką
Z Majeczką w kuchnistron, zlać z patelni nadmiar tłuszczu (o ile taki pozostał), a do podsmażonej na patelni ryby i cebuli wlać śmietankę kremówkę i dusić przez kilka minut, do czasu aż sos śmietanowy nieco zgęstnieje. Na koniec doprawić jeszcze ewentualnie solą i świeżo zmielonym pieprzem. Przełożyć rybę na półmisek i oprószyć świeżo posiekaną natką pietruszki. Smacznego! The post Karp w śmietanie appeared
Kulinarne PrzebojeCiepłe kanapki zimą to idealny początek dnia. Dziś przygotowałam je z tuńczykiem w sosie własnym, awokado i pieczona papryką. Paprykę można upiec samemu w piekarniku i potem obrać ze skórki albo tak jak ja, nie miałam czasu więc wyjęłam ją ze słoika i gotowe. Zapraszam na pyszne śniadanie. Kanapki z tuńczykiem, awokado i pieczoną papryką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedanie łączy ze sobą wyrazisty smak słonego śledzia oraz słodkawej cebuli i rodzynek. Całość skąpana jest w pikantnym sosie pomidorowym, a dodatek octu sprawia że ryba jest bardzo delikatna i krucha. Wspaniałe danie wigilijne! Składniki: 4-5 filetów śledziowych (około 400 g) 3 łyżki octu 10% 80 g rodzynek 2 cebule 3 łyżki oleju słonecznikowego 3 listki laurowe
Pyry na Gaz