Makaron z awokado i nerkowcami 143miksujemy na drobne kawałeczki. Dodajemy resztę składników i na mniejszych obrotach miksujemy , do połączenia składników. Szparagi myjemy i smażymy na lekko natłuszczonej patelni grillowej. Odsączony makaron mieszamy z powstałym sosem. Podajemy ze szparagami, rzeżuchą i cząstkami limonki. Smacznego :) Artykuł Makaron z awokado i nerkowcami pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blog
Menu na tydzień: Pomysły na zdrowy lunch ze słoika 181dresing do sałatki, zrobiony na bazie trzech ziół z dodatkiem jogurtu i minimalnej ilości majonezu. I druga rzecz godna zapamiętania: glazura do polędwiczek z kurczaka, z soku pomarańczowego i sosu hoi sin. Doskonale aromatyzuje mięso i zabezpiecza je przed wyschnięciem podczas pieczenia. Czwartek: Makaron po sycylijsku z niezwykłym pesto Pesto w tym makaronie jest naprawdę niesamowite. Zawiera w sobie kapary
Niedzielny kucharz
Gnocchi zapiekane z serem i szynką 180wymieszaj dokładnie. Naczynie do zapiekania wysmaruj delikatnie oliwą. Wyłóż na nią gnocchi z pozostałymi składnikami. Zapiekankę posyp serem, tak aby pokrył on całą powierzchnię blachy. Na koniec całość polej sosem jajeczno – śmietanowym. Piecz ok. 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podawaj zaraz po upieczeniu. Smacznego Artykuł Gnocchi zapiekane z serem i szynką pochodzi z serwisu
365 dni dookoła kuchni
Karkówka pieczona w rękawie wraz z ziemniakami, marchewką i pieczarkami 375pieczenia i piec co najmniej 1,5 godziny. Danie idealne na niedzielny obiad. Karkówka przygotowania w poniższy sposób będzie miękka i soczysta, a warzywa będą idealnie ugotowane (nasiąkną powstałym sosem z pieczenia karkówki). Polecam przygotować poniższe danie, do którego przyrządzenia możecie wykorzystać resztki warzyw 😊 Składniki na 4 porcje: 1 kg karkówki 1 duża marchewka 2 małe cebule 2-3 ząbki
Ugotować
Naleśniki z batatów 220ciasta na rozgrzaną patelnię i smażyć po kilka minut z każdej strony. Układać w stosik i przechowywać w cieple podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie z białym serem i sosem malinowym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka Cobb 229będzie przyrządzić go w małym słoiczku, do którego dodajemy wszystkie składniki i po prostu potrząsamy nim porządnie kilka razy do całkowitego wymieszania się składników. Przyrządzoną wcześniej sałatką polewamy równomiernie sosem i podajemy od razu. Jeśli chcecie zabrać sałatkę do pracy to przygotujcie składniki dzień wcześniej, a następnego dnia wymieszajcie razem z sałatą, a przed podaniem polejcie dressingiem. W przeciwnym razie
Cooking Monster
Sos tatarski 237Sos tatarski jest smacznym dodatkiem do jajek na twardo, pasztetów i wędlin. Szybki do zrobienia, urozmaici inne dania. Składniki: 2 ogórki konserwowe 5 grzybów marynowanych (polecam grzyby ze sklepu Skworcu ) 1 mała cebula czubata łyżeczka chrzanu 2 czubate łyżki majonezu szczypta soli pieprz mielony Wykonanie: Ogórki konserwowe, grzyby i cebulę drobno siekamy. Dodajemy pozostałe składniki i całość mieszamy. Smacznego
Smak mojego domu
Nie Lada Restobar - nowoczesny bar mleczny 174zmieni. 😅 👉 Deser - czekolada/malina/wanilia Ponownie klasyczne, sprawdzone połączenie smaków. Ale czy jest ktoś, kto nie przepada za czekoladą? Fondant przyrządzony bez zarzutu, a do tego lody waniliowe i sos malinowy. Genialne zwieńczenie posiłku. Życzyłabym sobie, by każdą kolację zakończyć tak smacznym deserem. Dania Klaudii są smaczne, skomponowane w przemyślany sposób i prezentują się naprawdę ładnie. Mają to restauracyjne zacięcie
Cooking Monster
Pieczony królik z solanki 252godz. i 20 minut pod przykryciem w temperaturze 180 stopni C, a potem jeszcze 20-30 minut bez przykrycia. W ostatniej fazie pieczenia warto przynajmniej raz polać mięso sosem, który zgromadzi się na dnie naczynia
Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka meksykańska z makaronem 183sera żółtego cheddar 2 filety z kurczaka 2 duże czerwone papryki 2 puszki fasoli czerwonej 1 puszka kukurydzy 2-3 łyżki oleju 3 łyżki przyprawy chili * sól Sos 250 g majonezu pieprz czarny sól Dodatkowo 1 pęczek natki pietruszki Instructions Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Filety z kurczaka kroimy w większą kostkę, dodajemy przyprawę chili
Wędrówki po kuchni
szybkowar - gołąbki drobiowe z przyprawą do mięsa duszonego... 189się, gotuję wieczorem i do rana zostawiam),gołąbki wyjąć na talerz. Wywar przelać do garnuszka, dodać przecier pomidorowy, kucharka i zagotować, śmietanę wymieszać z mąka, wodą i wlać do sosu mieszając do zagęstnienia, do smaku doprawić pieprzem,solą - pyszne, delikatne, aromatyczne gołąbki drobiowo-ryżowe z szybkowara, są doskonałe na obiad, na kolację............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię
Hreczniaki – kotlety z kaszy gryczanej z białym serem 154rozbełtane jajka. Wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać natkę pietruszki. Zwilżonymi dłońmi formować kotleciki. Obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać z sosem grzybowym, pieczarkowym lub pomidorowym. zastawa
królestwo garów
Podsumowanie tygodnia #1 163Moje - Pasje. Pojawiło się kilka ciekawych przepisów na Wielki Post i Wielkanoc: Sałatka z białą rzodkwią, żółtym serem i jajkiem Śledzie po włosku Śledzie w pomidorowej marynacie Śledzie w sosie słodko-kwaśnym Wigilijne śledzie (tak, wiem, że do Wigilii jeszcze daleko, ale śledzie obok żuru to symbol Wielkiego Postu, na zakończenie którego kiedyś wieszano śledzia). Dzisiaj i w kolejnych
blog.moje-pasje.info
Zupa pho ga z kurczakiem 178kuchni wietnamskiej. To zupa, rodzaj rosołu z makaronem i dodatkami. Może być phở bò z wołowiną lub phở gà z mięsem kurczaka. Zupę najczęściej przyprawia się zieloną kolendrą i sosem rybnym. “Przepis na potrawę powstał na początku XX wieku w północnym Wietnamie. Po roku 1954, w związku z migracjami spowodowanymi podziałem Wietnamu na część południową i północną, potrawa rozprzestrzeniła się
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Krokieciki ryżowe z pieczarkami i serem 195przepis na równie pyszne, o ile nie smaczniejsze kotleciki z dodatkiem pieczarek i żółtego sera. Przygotujecie je błyskawicznie i równie błyskawicznie znikną wszystkie z talerza. Polecam podać je z sosem pieczarkowym, koperkowym czy nawet pomidorowym. 200 g ryżu, u mnie biały 250g pieczarek 1 cebula 100g sera żółtego startego na tarce o grubych oczkach 2 łyżki masła sól, pieprz
Smaki Na Talerzu