sosy - 72734 przepisów (strona:2823/4849)

Gęsina z brzoskwiniami w winie 317

Dodajemy 4 połówki brzoskwiń pokrojone w paski (ja wykorzystuję brzoskwinie z puszki) oraz gęsinę. Całość zagotowujemy i zmniejszamy ogień. Gotujemy razem przez około 2-3 minuty. Jeśli lubicie słodszy sos można do niego dodać około 3 łyżki zalewy z brzoskwiń. Gęsina w winie dobrze smakuje z kaszą jaglaną i surówką ze świeżych warzyw

Dieta bez mleka
Sałatka z buraka i kiszonego ogórka 169

kostkę, cebulkę oraz koperek drobno siekamy. Całość oprószamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Oliwę z oliwek, ocet oraz musztardę dokładnie mieszamy aby składniki się połączyły. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę. Przepis dodaję do akcji „Smaczne a nie tuczy” na durszlak.pl

Życie ze smakiem
Galareta zimne nóżki 160

przystawka imprezowa. Mam wrażenie, że teraz może już mniej popularna, jednak kilkanaście lat temu to obowiązkowe danie na przyjęciach czy imieninach. Zimne nóżki podajemy z octem, sokiem z cytryny, sosem tatarskim czy majonezem. PRZEPIS NA GALARETĘ Z IMNE NÓŻKI Składniki na galaretę zimne nóżki: 4 nóżki wieprzowe 1 golonka wieprzowa 2 liście laurowe 10 szt ziela angielskiego 1 włoszczyzna

Dorota Smakuje
Sałatka z kwiatami forsycji 169

Składniki na sałatkę z kwiatami forsycji: liście ulubionych sałat – u mnie sałata masłowa i serce sałaty rzymskiej kwiaty forsycji 2 gruszki dojrzałe oliwki orzeszki piniowe grzanki z bułki sos winegret pomarańczowy – przepis Jak zrobić sałatkę z kwiatami forsycji: Sałatę myjemy i osuszamy, rwiemy na mniejsze kawałki, układamy na półmisku. Gruszki myjemy, kroimy w ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne, kroimy

Dorota Smakuje
TABBOULEH 254

się do zapakowania do lunchboxu i zabrania do pracy lub na uczelnię. SKŁADNIKI / 4-6 PORCJI 1 szklanka kaszy kuskus 1 szklanka gorącego bulionu lub wody z przyprawami i sosem sojowym 1 duży pęczek natki pietruszki , tylko listki 1 mały pęczek mięty, tylko listki 5 rzodkiewek 1 czerwona cebula lub szalotka  2 pomidory garść pistacji, bez łupinek pestki wyłuskane

cool and minty
Jajka nadziewane szpinakiem w tempurze 144

średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu jajka wykładać na papierowy ręcznik celem osączenia jajek z nadmiaru oleju. Podawać na zimno same albo z dodatkiem słodkiego sosu chili. Jajka nadziewane szpinakiem w tempurze Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując nadziewane szpinakiem jajka. Jajka nadziewane szpinakiem w tempurze Użyłam szpinaku mrożonego . Po rozmrożenu szpinaku i odciśnięciu z niego

mecooks
Restaurant Week - Quale 169

się w ustach, a kluska z wędzonego twarogu była wspaniała! Lekko chrupiąca, z rozpływającym się środkiem - takie zaskoczenia lubię! Nie zdecydowałam się na to danie ze względu na dodatek sosu grzybowego, ale niepotrzebnie, gdyż był bardzo subtelny i smaczny. Amatorów pysznego jedzenia może rozczarować jedynie porcja, ale na pewno nie smak! 👉 Łosoś, risotto z gorgonzolą, brokuł Bardzo odważne połączenie dość

Cooking Monster
Makaron z pesto basilico i chrupiącym chorizo 188

odsączamy go i zostawiamy nieco wody spod gotowania. Do garnka wkładamy makaron i dodajemy nieco wody spod gotowania, dodajemy pesto i mieszamy całość. Skrobia zawarta w wodzie nieco zagęści sos, który stanie się bardziej aksamitny. Dodajemy chrupiące chorizo i ponownie mieszamy. Makaron wykładamy do miseczek, posypujemy dla ozdoby startym parmezanem i dekorujemy świeżą bazylią - gotowe! Pełne smaku, aromatyczne danie gotowe

Cooking Monster
Zapiekanka makaronowa w kremowym sosie pomidorowym 168

pieczemy przez 20 minut. Po upływie czasu dodajemy liście szpinaku, mieszamy. Posypujemy zapiekankę startym serem. Pieczemy 15-20 minut, do miękkości makaronu. Smacznego! Artykuł Zapiekanka makaronowa w kremowym sosie pomidorowym pochodzi z serwisu Cook Yourself

CookYourself
Gulasz z chorizo i zieloną soczewicą 179

Całość dodajemy do gulaszu. Na patelnie wlewamy kilka łyżek wody i dokładnie czyścimy patelnie ze wszytskich smaków, po czym wlewamy wszystko do gulaszu – nie możemy stracić słodkich smaków sosu oraz pikantnego od chorizo.   Gulasz jest gotowy, dodajemy do niego natkę pietruszki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemuy gorący.   Powrót na górę

Smaczna Strona
Ciasto francuskie z przepysznym farszem 161

ciasta robimy koperty, nożykiem nacinamy ciasto w kilku miejscach, by płyny odparowały. Ciasto smarujemy żółtkiem i posypujemy sezamem. Całość zapiekamy 25 min. w temperaturze 200°C . Podajemy z ulubionym sosem

R'n'G Kitchen
Wiosenne curry z kurczakiem i groszkiem (Curry di primavera con pollo e piselli) 168

wiosennej wersji ze świeżym groszkiem, cukinią i kurczakiem. Jako dodatek polecam ry ż  lub jak w naszym przypadku kasz ę  orkiszow ą a do maczania w sosie idealnie sprawdz ą  si ę   arabskie chlebki z jogurtem . Polecam serdecznie i zapraszam do przeczytania przepisu :) **** Qualche mese fa, sul blog ho postato una ricetta

La grande e la piccola cuoca
Deser owocowy z chia 188

macie ochotę na płynną formę tego smakołyku dodajcie więcej mleka albo mniej płatków owsianych. Lubisz deserki ze świeżymi owocami? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Krem grysikowy z sosem malinowym . The post Deser owocowy z chia appeared first on MeCooks

mecooks
GOŁĄBKI Z KASZĄ JAGLANĄ 146

żaroodpornego wykładamy liśćmi kapusty. Gołąbki układamy w naczyniu i podlewamy trochę wody. Przykrywamy pokrywą i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 45-60 min. Możemy podać z sosem pomidorowym lub grzybowym. Smacznego ! Artykuł GOŁĄBKI Z KASZĄ JAGLANĄ pochodzi z serwisu MARKOWYSMAK.COM

Markowy smak
Polędwiczki wieprzowe w sosie ze szpinakiem i pomidorkami 187

świetną pomocą w przygotowaniu potraw a Hortex ma duży asortyment więc bez problemu przygotujecie z tą firmą pyszne dania. Jednym słowem dobra jakość w mrożonce. Polędwiczki wieprzowe w sosie ze szpinakiem i pomidorkami

Ewa w kuchni