sosy - 72734 przepisów (strona:2809/4849)

Grillowane szparagi, kurczak i placuszki ziemniaczane 199

środku były mięsiste ale też chrupkie na zewnątrz. Odlewamy wodę i dodajemy jajko, czosnek, sól, pieprz. Mieszamy dokładnie i smażymy na mocno rozgrzanym oleju. Szparagi serwujemy z łyżką sosu beszamelowego (klik

Życie zaczyna się w kuchni
Steki z kalafiora 331

połamały. Wstaw kalafiora do piekarnika nagrzanego do 190 st C i piecz przez około 20 minut. Najlepiej przewrócić plastry delikatnie w trakcie pieczenia. PODAWANIE: natka pietruszki, pestki granata, SOS Z TAHINĄ: 3-4 łyżki jogurtu greckiego, 1 łyżeczka tahiny, sok z połowy cytryny, pół ząbka czosnku przeciśniętego przez praskę. SMACZNEGO! Artykuł Steki z kalafiora pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria

nietylkopasta.pl
Polędwiczki wieprzowe ze szparagami i suszonym pomidorem 209

minut 4. Nasze szparagi kroimy, pomidory również kroimy w paski. Dodajemy do reszty. 5. Po upływie czasu dolewamy śmietankę, mieszamy, jeśli trzeba doprawiamy. Dusimy chwilkę, żeby nam się sos zagęścił. na końcu posypujemy świeżymi listkami bazylii.  Podajemy z ryżem, kaszą i ulubioną sałatką :-) Smacznego

kruche babeczki
Fusilli w sosie bobowym 162

Dziś robimy szybki, pyszny, pożywny obiad. Użyłam tutaj fusilli - świderki - buraczkowego ale doskonale sprawdzi się zwykły makaron. Obiad znakomity na talerzu więc zapraszam gorąco. Świderki z sosem bobowym. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z selerem naciowym, kurczakiem i ananasem 285

Składniki: 2 łodygi selera naciowego 1 puszka kukurydzy 2 pojedyncze piersi z kurczaka pół główki kapusty pekińskiej 1 puszka ananasa olej do smażenia Sos: 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 1 płaska łyżeczka curry sól, pieprz Przygotowanie: Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę. Smażymy na odrobinie oleju i studzimy. Ananasa odcedzamy

Krokusowy Dom
Dorsz z piekrnika na szparagach 197

Gotujemy ok 15 min. Wymujemy obierki. Wrzucamy 2 obrane szparagi, pokrojoną w kostkę cebulę. Dusimy, podlewamy 1/4 szklanki przegotowanej wody. Gotujemy. Dodajemy kilka kropel cytryny, sól, pieprz. Blendujemy powstały sos. Dodajemy śmietankę 30stkę. Dorsza wkładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 40 min. 15 min przed końcem pieczenia się dorsza gotujemy szparagi. Smacznego

Kuchnia moimi oczami
Szybka warstwowa sałatka 208

lodówce i mamy gotową sałatkę. Aby była ona bardziej efektowna, należy składniki poukładać warstwowo. Tak powstała Szybka warstwowa sałatka ze schabu, żółtego sera, ogórków konserwowych i czerwonej papryki z sosem majonezowym

Kuchnia co dnia
SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I JAJKIEM 161

SKŁADNIKI: - tuńczyk w sosie własnym - 1/2 puszki - jajo ugotowane na twardo - 1 szt. - sałata rzymska - 4 liście - rukola - 2 garści - pomidorki koktajlowe - 5 szt. - słonecznik łuskany - 1 łyżka - olej lniany - 1 łyżka - przyprawy: sól himalajska/ pieprz cytrynowy/ pomidory suszone z czosnkiem - chleb żytni (u mnie z żurawiną) - 2 kromki WYKONANIE : Jajo ugotować na twardo. Słonecznik uprażyć na suchej patelni teflonowej

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Biała kiełbasa z jabłkami 178

około 40 minut w temperaturze 200 stopni pod folią lub pod przykryciem. Po upływie 40 minut ściągnij przykrycie i dopiecz do złotego koloru jabłka i kiełbaski. Smak jest niesamowity. Sos, który się wydzieli:przepyszny! Nie bójcie się dodać jeszcze większej ilości jabłek! Podałam z ćwikłą i ogórkami kiszonymi. Z serca polecam i kiełbaski i książkę! Dane o książce:  Autor

Z Kuchni Do Kuchni
Beza z mascarpone i musem owocowym 203

Pyszna beza, delikatny sos z mascarpone i owoce – cóż więcej potrzeba do szczęścia? Składniki: BEZA: 2 białka z dużych jajek 120 g drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli Białka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli, następnie stopniowo łyżka po łyżce dodawać cukier zmieszany z cukrem waniliowym. Masa powinna wyjść bardzo gęsta. Blaszkę wyłożyć papierem

Mój pomysł na
Pomidory z czosnkiem i serem-szybka przekąska 294

pieprz Przygotowanie: Pomidory kroimy w plastry,lekko solimy,układamy na talerzu.Majonez mieszamy ze śmietaną i wyciśniętym przez praskę czosnkiem,doprawiamy solą i pieprzem,mieszamy.Na każdy plaster pomidora dajemy łyżkę sosu czosnkowego i posypujemy  startym na drobnych oczkach serem-dekorujemy natką pietruszki lub szczypiorkiem. Smacznego

Swojskie jedzonko
Spaghetti weganiese, czyli pyszne spaghetti bez mięsa 158

Prawie jak bolognese, tylko bez mięsa! Poznaj przepis na pyszny, bezmięsny sos do spaghetti. Artykuł Spaghetti weganiese, czyli pyszne spaghetti bez mięsa pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Przepisy na szybkie przekąski, którymi zaskoczysz swoich bliskich! 196

mało wymagające. Śliwki należy zawinąć w boczek, a następnie piec około 10 minut w temperaturze 180 st. Celsjusza. Można polać je roztopioną czekoladą lub jeśli czas pozwoli, przygotować specjalny sos z dodatkiem żurawiny i wina. Prawda, że banalnie proste? Te pyszne, szybkie przekąski wyczarujecie w dosłownie kilka chwil! Znajomi na pewno będą zadowoleni i miło zaskoczeni kiedy zaserwujecie im takie

Mostek w kuchni

Proponowane wyszukiwania