Chutney jest to gęsty sos używany w kuchni indyjskiej. Sporządzany z owoców i warzyw, z rodzynkami,czosnkiem, owocami, czosnkiem itp. Używany do potraw mięsnych i wegetariańskich. W zależności od upodobań można przyrządzić łagodny lub pikantny. Składniki: 1 puszka ananasa ( 250 gram) 2 jabłka 2 gruszki 2 ząbki czosnku 5 dag rodzynek 2 szklanki cukru ¾ szklanki octu 1 łyżeczka soli szczypta
Tradycyjna KuchniaIdealny sos do wędlin i innych mięsnych potraw. Wystarczy wymieszać, doprawić i gotowe- w 5 minut! Składniki: 1 szklanka dżemu żurawinowego, ½ szklanki startego chrzanu, 1 łyżka musztardy, sok z cytryny, sól do smaku, cukier do smaku. Wykonanie: Musztardę utrzeć z dżemem, chrzanem. Doprawić do smaku, dokładnie wymieszać
Tradycyjna Kuchniaśmietankę z serka, skrobię, mleko oraz około 3-4 łyżek wywaru z pieczarek patelnie z pieczarkami zestawiamy z ognia i cały czas mieszając dodajemy przygotowany w szklance mix na sos wstawiamy z powrotem na mały ogień i mieszamy, aż zgęstnieje i zacznie lekko bulgotać, ponownie doprawiamy SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćkilka suszonych pomidorów w oleju 300g piersi z kurczaka garść suszonych śliwek oraz pestek dyni Marynata do piersi kurczaka: 1/4 szklanki wody 1/4 szklanki oliwy 1/4 szklanki sosu sojowego 1/4 szklanki octu balsamicznego łyżka miodu (lub cukru) po 1 łyżeczce papryki słodkiej i chili 1 ząbek czosnku ulubione zioła - najlepiej świeże Dressing: 1/4 szklanki oleju słonecznikowego
Symfonia Smakówpulpety z każdej strony na rumiano. Do zarumienionych pulpetów wlać passatę pomidorową. Przykryć patelnię pokrywką i dusić około 15 minut. W międzyczasie dodać pokrojone ząbki czosnku. Na koniec doprawić sos pomidorowy solą, pieprzem i oregano. Smacznego
kolorowotorcikowolodówce na minimum 3 godziny (najlepiej na całą noc). Następnie mięso podsmażyć na oleju. Śmietanę wymieszać z wodą i mąka i dodać do mięsa, smażyć do czasu aż sos zgęstnieje. Smacznego
Krakowskie smaki Aniwarunkach domowych wcale nie jest trudne. Daje nam przy tym zarówno możliwość precyzyjnego dopasowania smaku majonezu do naszych indywidualnych gustów, jak również daleko idącą kontrolę nad składem tego popularnego sosu. Sposobów na przygotowanie majonezu jest wiele. Przepis poniżej był z niewielkimi modyfikacjami stosowany w mojej rodzinie od dziesięcioleci, ale oczywiście to tylko jeden z możliwych wariantów. Wspólne dla wszystkich majonezów
Kulinarna PokusaKakaowo-bananowe z fasoli gofry; z gorzką czekoladą i sosem kakaowym* *gorzkie kakao, cukier puder, woda Zdjęcia trochę takie dziwne, trochę nie wyraźne, trochę prześwietlone (ja się pytam jak skoro pada za oknem? xd) ale wiecie, jedzenie takich gofrów, a robienie zdjęć? Prosta odpowiedź. Gofryyy < 3 Te z fasoli w szczególności skradły moje serce
More food, love and dreamsbułki tartej. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju - dosłownie po kilka minut z każdej strony. Podajemy w ulubionym towarzystwie. U nas tym razem: pieczone talarki ziemniaczane i "na prędce" przygotowany sos chrzanowy . Sandacz pyszny. Ma tak dobre mięso, że chyba jedynie przypalenie jest w stanie go popsuć Mi sandacz zawsze będzie się kojarzył z wagarami spędzonymi wraz z Mężem na stawach
Kuchnia po mojemukażdym razem otrzymamy inny smak :) No i przede wszystkim powinniśmy jeść ryby, bo są bardzo zdrowe i dostarczają nam wiele potrzebnych składników odżywczych. Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 5-6 jajek 2 łyżki keczupu 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta soli pieprz do smaku Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo, przelewamy zimną wodą, obieramy
Kolorowy Przepisownikukochana wieprzowina, która dobrze zamarynowana i upieczona na grillu smakuje najlepiej. No otro, po koreańsku. Podana z ryżem, albo bez. W liściu lub na kanapce. Wzmocniona czosnkiem marynowanym lub sosem z … Czytaj dalej
slodkokwasnaplJestem przekonana, że prawie każdy z was s próbował kiedyś pesto. Klasyczny, włoski sos wykonany z bazylii, orzeszków piniowych i parmezanu . Było pyszne , prawda? No więc próbowaliście je, ale wielu z was zapewne ciągle nie zdaje sobie sprawy , że pesto może być wykonywane w domu, w mniej więcej 5 minut . W tak też krótkim czasie może być wykonana moja kalifornijska
Jem więc Jestemmięsa. Pieczarki i mięso zalać rosołem i gotować 10 minut. Dodać brokuły i dusić jeszcze 5 minut. Śmietanę wymieszać z mąką, wlać do garnka i gotować aż sos zgęstnieje. Życzę smacznego. Komentarze oraz lajki mile widziane :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Świat Smakudusić do miękkości na małym ogniu. Gdy pieczarki zmiękną całość zalać bulionem przygotowanym z kostki rosołowej. Jeśli pieczarki miały w sobie dużo wody bulionu możemy dać mniej. Na koniec sos zagęścić zaklepką przygotowaną z mąki i śmietany
Kuchenne aromaty