Pierogi kakaowe z twarogiem i wiśniami; jogurtem naturalnym i sosem wiśniowym Czadami nawet wysilę się i nawet pierogi z rana ulepie. I weź im potem dobre zdjęcie zrób zadanie prawie awykonalne. :P Lubię taką wiosnę jak wczoraj, dzisiaj trochę się chmurzy, ale po cichu modlę się, że jednak nie będzie padać :P I jak obiecałam tak przedstawiam wam kilka kolejnych
More food, love and dreamsczosnku. Gdy czosnek zacznie uwalniać mocny aromat, dodać serek mascarpone i zmiksowany szpinak - wymieszać. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Makaron tuż przed podaniem połączyć z sosem. Smacznego
kolorowotorcikowoGuacamole - meksykański sos na bazie awokado - podany przepis jest przepisem bazowym. Do Guacamole możemy dodatkowo dodać pokrojona paprykę, papryczkę chili lub pomidory. Guacamole - Oryginalny Przepis - Składniki: 2 awokado 1 limonka (lub połowa cytryny) 1/2 średniej cebuli 2 ząbki czosnku 1/3 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki mielonego kminku 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne 1/3 łyżeczki kolendry szczypta pieprzu Guacamole - Oryginalny Przepis - Sposób przygotowania
Słodka StronaKolejny przepis z zastosowaniem moich pomidorów to właśnie przepis na sos pomidorowo-jarzynowy pochodzący z książki Siostry Anastazji pt:,,153 Przetwory i Dani Mięsne". Rewelacyjny do kanapek, zapiekanek i wędlin Składniki: 1 kg pomidorów 25 dag jabłek 25 dag warzyw - marchew seler pietruszka 1 duża cebula 25 dag papryki 1 płaska łyżeczka musztardy 1 płaska łyżeczka mielonego pieprzu
Bea(u)ty kitchenprzypaliła. Dodajemy rosół, mieszamy aż wszystko ładnie się połączy i zostawiamy do zagotowania. Dodajemy mieszając śmietanę i sok z cytryny. Wrzucamy pokrojoną pierś i doprowadzamy do wrzenia. Najlepiej zostawić sos na przynajmniej pół godziny żeby składniki się przegryzły
W kuchni bez szafekdodatku, jak chrzan. Oczywiście najlepiej domowy, własnoręcznie starty, skropiony łzami :-). Idealny do jajek, wędliny, domowego pasztetu czy tradycyjnej białej kiełbasy. Na naszym stole pojawia się obowiązkowo, obok ćwikły czy sosu tatarskiego. Chrzan śmietankowy Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 1/2 szklanki świeżo startego chrzanu ok. 1/2 szklanki śmietany 18% 1 jajko ugotowane na twardo szczypta cukru sól ew. kwasek
Kulinarne przygody GatityWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Indyk pieczony w marynacie z sosu sojowego, miodu i powideł śliwkowych. Jest doskonałym dodatkiem na kanapki. Takie pieczone mięso jest bardzo smacznie i zdrowe. Polecam wszystkim przepis na święta Post Pieczona pierś z indyka pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujePico de gallo Obowiązkowym dodatkiem do większości potraw meksykańskich jest salsa (po hiszpańsku - sos). Pico de gallo, to obok Guacamole jedna z podstawowych. W dosłownym tłumaczeniu "pico de gallo" oznacza dziób koguta. Skąd taka nazwa? Według jednej z teorii od chwytania salsy palcem wskazującym i kciukiem, co przypominało właśnie dziób lub też dziobanie. Pico de gallo to rodzaj drobno posiekanej
Pełny talerzCurry czyli nazwa sposobu przyrządzania potraw w kuchni indyjskiej. Curry to warzywa, mięso, sery, ryby zanurzone w sosie. Tyle ile składników curry tyle jego postaci. Dziś zapraszam na moje curry warzywne, pyszne i zdrowe. Warzywne curry z pęczakiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieśmietaną, dodajemy miód, serki topione oraz parmezan, blendujemy na krem smażymy kurczaka makaron gotujemy al dente do kurczaka dodajemy przesmażonego pora oraz makaron, mieszamy Podajemy na gorąco, na kleksie sosu, oprószony świeżo tartym parmezanem:) SMACZNEGO
Luźna Kuchniablendujemy, doprawiamy papryką ostrą oraz pieprzem, pieczarki smażymy na osobnej patelni na maśle z odrobiną oliwy, na złoty kolor, doprawiamy solą, słodką papryką oraz gałką, dodajemy je do pikantnego sosu pomidorowego na patelnię wrzucamy makaron, mieszamy podajemy gorący oprószony świeżo tartym parmezanem:) SMACZNEGO
Luźna KuchniaKasza jaglana zalana gorącym kawowym mlekiem*; z bananem i dom. sosem toffi *mleko+kawa+kawa rozpuszczalna Zdążę, ugotować tą kaszę, czy nie? Ja bym nie dała rady? xd ii o dziwo na sypko wyszło, łamiąc wszelkie zasady, bo gdy chce na sypko mam na "papkę", kiedy chce na "papkę" mam na sypko, taka odwrotna psychologia xd Teoretycznie
More food, love and dreamsPoniżej znajdziecie przepis na jeden z moich ulubionych sosów, czyli dressing tysiąca wysp. Bardzo często podaję go do różnych sałat, przede wszystkim do tych z kurczakiem. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ
Przepisy AleksandryMarchewkowe gofry; z cynamonowym serkiem* i dom. sosem toffi * *serek sernikowy+cynamon, potem oczywiście więcej *.* W kalendarzu wiosna, na talerzu jesień, a za oknem zima, bo śnieg mnie z rana za oknem zastał
More food, love and dreamsKakaowa nocna owsianka z gorzką czekoladą; z sosem rabarbarowo-truskawkowym* *rabarbar, mus truskawkowy, całe truskawki, potem jeszcze więcej gorącego Trzymajcie kciuki, bo czarno to widzę
More food, love and dreams