sosy - 72734 przepisów (strona:2521/4849)

Szynka w sosie teriyaki 203

Pysznego mięsa zawsze chętnie spróbuję i nie pogardzę. Ta szyneczka może być podana do obiadu albo jako wędlina na chleb. Aromatyczna, soczysta, krucha godna polecenia. Szynka w sosie teriyaki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Spaghetti z sosem mięsno-warzywnym 313

makaronu spaghetti 250 g zmielonej łopatki wieprzowej 3 pomidory 1/2 cukinii 1/2 bakłażana 1 cebula 1 papryka 2-3 duże pieczarki 2 łyżki koncentratu … Czytaj dalej Spaghetti z sosem mięsno-warzywnym

czarrna od kuchni
bitki schabowe w sosie podgrzybkowym... 197

podgrzybków, wlać 1 szklankę wody i pod przykryciem dusić z 30-40 minut, do miękkości mięsa resztę mąki wymieszać ze śmietaną, wodą i wlać do mięsa mieszając do zagęstnienia sosu, dodać przyprawę w płynie do smaku, posiekany koperek z natką pietruszki - bitki są smaczne do ziemniaków, kaszy lub z czym się lubi.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sajgonki w sosie słodko - kwaśnym 228

Pyszne sajgonki na cieplejsze dni. Szybkie w wykonaniu, smaczne, pełne kolorów i znikają zdecydowanie za szybko. Zróbcie sobie dużo bo będą smakowały. Polecam gorąco. Sajgonki w sosie słodko - kwaśnym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
sos czosnkowy II 157

Polecam sos czosnkowy w innym wydaniu

Ugotujmy Coś
Królik z czosnkiem w białym sosie 193

Dzisiaj mamy dla Was przepis z ostatnio recenzowanej książki „Mamuszka” a jest nim królik z czosnkiem w białym sosie. Składniki na królika

Kuchenne Wariacje
Raita ogórkowa 254

Mój wkład w letni numer Aromatu to przepisy na dania majówkowe. Jeden już Wam zaprezentowałam - Orientalna surówka z młodych warzyw - teraz czas na raitę ogórkową. Jest to rodzaj sosu do warzyw, mięsa lub pieczywa. Idealnie orzeźwia w upalne dni a poprawia humor w te ponure i deszczowe. Przepis pochodzi z kuchni indyjskiej i jego zadaniem często jest łagodzenie pikantnych potraw

sierotka maRysia w kuchni
Curry z jagnięciną 191

błonek i tłuszczu, pokroić na cienkie paseczki. Wrzucić do woka i smażyć mięso, aż straci kolor surowizny. Co chwilkę mieszać. Dodać pastę curry, mleczko kokosowe, pokrojoną paprykę,przecier pomidorowy, sos rybny tajski, sok z cytryny, wołowy wywar, Wymieszać i zagotować. doprawić do smaku solą, jeśli nie jest wystarczająco doprawione. Zmniejszyć gaz i gotować, aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodać

Kuchnia Pokoleń
Marynata i pyszna pierś kurczaka z grilla 185

wcześniej, ale można też grillować od razu po połączeniu mięsa z marynatą. Nam smakowało bardzo, i będę powtarzała jeszcze nie raz. ok. 1 kg piersi kurczaka marynata : 100 ml sosu słodko kwaśnego 2 posiekane ząbki

Polska Zupa
Niedźwiedzie pesto 214

przeciwzapalne - na lśniące włosy i mocne paznokcie To oczywiście nie wszystkie zalety czosnku niedźwiedziego, warto docenić jego walory kulinarne. Wprost niezastąpiony do mięs (również dziczyzny), ryb, serów, sałatek, zup, sosów, nalewek… i nie tylko. Niedźwiedzie pesto zadomowiło się w mojej kuchni na stałe. Składniki: - świeże liście czosnku niedźwiedziego - ziarna słonecznika - różowa sól himalajska - parmezan (lub Grana Padano) - sok z cytryny

mojewypiekiinietylko
Kotleciki mielone z kaszą jaglaną 274

przepisie postanowiłam połączyć mięso mielone z zdrową i lekkostrawną kaszą jaglaną. Z tego połączenia powstały przepyszne kotleciki z mięsem i kaszą jaglaną w sosie pomidorowym. Możemy podać je z ryżem, ziemniakami lub makaronem. Danie jest bardzo smaczne i sycące. Posmakuje dzieciom jak i dorosłym. Polecam Post Kotleciki mielone z kaszą jaglaną

Marta Gotuje
Grill - Mielone na patyku (z sosem jogurtowo-miętowym) 270

Mielone mięso wołowe podane w nietypowy sposób (na patyku) to kolejny idealny przepis na grilla :) Do tego polecam pyszny sos jogurtowo-miętowym. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Grill - Mielone na patyku (z sosem jogurtowo-miętowym) 270

Mielone mięso wołowe podane w nietypowy sposób (na patyku) to kolejny idealny przepis na grilla :) Do tego polecam pyszny sos jogurtowo-miętowym. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Kurczak ostro - słodki 183

zmięknie od czasu do czasu mieszając. Gdy tak się stanie dodajemy starte na grubej tarce jabłko i mleko kokosowe; dusimy jeszcze przez chwilę aż jabłko rozsmaży się. Tak przygotowany sos podajemy z ryżem, posypany sezamem (wcześniej podprażcie go chwilę na suchej patelni) i polany jogurtem

Czary - gary w kuchni
Domowy paprykarz szczeciński 169

sztuki Ziele angielskie – 2 kulki Jałowiec – 1 kulka Liść laurowy – 2 liście Olej lniany – 8 łyżek Nori – 1 sztuka Płatki drożdżowe – 3 łyżki Sos sojowy/Tamari ciemny – 4 łyżki Papryka wędzona – 1 łyżeczka Olej kokosowy/rzepakowy – do smażenia Wykonanie: W garnku zagotuj bulion i dodaj przepłukaną kaszę jaglaną. Gotuj pod przykryciem do czasu

Blendman

Proponowane wyszukiwania