www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -kilka różyczek kalafiora -garść rukoli -kilka rzodkiewek -po 1/4 papryki czerwonej i żółtej -1/3 ogórka sałatkowego sos balsamiczny Różyczki kalafiora gotować w lekko osolonej wodzie 2-3 minuty. Odcedzić, odstawić do wystudzenia i odparowania. Na półmisek wyłożyć rukolę, pokrojoną w plasterki rzodkiewkę, ogórek, rozdrobniony kalafior i papryki(...)pokrojone w cienkie paseczki. lekko posolić, popieprzyć i skropić sosem balsamicznym. Podawać do obiadu lub jako samodzielne danie
Kulinarne przemysleniamomentu aż czosnek straci ostry, surowy zapach. Dodajemy pozostałe masło i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Solimy, pieprzymy i wsypujemy posiekaną natkę pietruszki. Wlewamy wodę z gotowania makaronu, mieszamy sos do zemulgowania i przekładamy do sosu odcedzony makaron. Wsypujemy starty ser i dokładnie mieszamy całość. Podgrzewamy chwilę razem i od razu podajemy – grzyby najlepiej smakują bardzo gorące. SKŁADNIKI na 2 porcje
Karo in the Kitchenobiadu. Oto kilka pomysłów na pyszny obiad dla całej rodziny: kotlet schabowy , tłuczone ziemniaki z koperkiem i surówka z marchewki z chrzanem>>> pulpeciki z indyka w sosie koperkowym , chrupiące kulki ziemniaczane i surówka z marchewki z chrzanem>>> chrupiący halibut smażony z ziemniakami z wody i surówka z marchewki z chrzanem>>> skrzydełka(...)kurczaka w miodzie , ryż na sypko i surówka z marchewki z chrzanem>>> kotleciki schabowe w sosie z zielonym pieprzem i surówka z marchewki z chrzanem>>> Smacznego :) Surówka z marchewki z chrzanem fot. Moja Książka Kucharska
Moja Książka Kucharskaopakowanie sałatkowego pstrąga tęczowego -garść rukoli -po 1/4 papryki żółtej i czerwonej -3- 4 rzodkiewki -3 pomidorki suszone w oleju -4 zielone oliwki -20 g sera feta -ćwiartka cytryny Sos balsamiczny: -1 łyżka octu balsamicznego -3 łyżki oliwy -1 łyżeczka miodu -szczypta soli Na talerz wyłożyć rukolę, na niej pokrojoną w cienkie paseczki paprykę i pomidorki, w plasterki rzodkiewkę(...)wierzch pokruszyć ser feta. Obok ułożyć oliwki. Składniki sosu dobrze wymieszać i polać sałatkę. Obok wyłożyć rozdrobnionego pstrąga i skropić sokiem z cytryny. Danie można podawać solo lub z ciemnym pieczywem lub czosnkowymi grzankami
Kulinarne przemysleniaSkładniki /1 porcja: – garść świeżego szpinaku – 7 orzechów nerkowca – 4 pomidorki koktajlowe – 50g sera pleśniowego np. Lazur – kilka piórek czerwonej cebuli sos – 1 łyżka oliwy – 1 łyżeczka octu balsamicznego – sól, pieprz oraz ulubione zioła do smaku Przygotowanie: Szpinak i pomidorki myjemy. Pomidorki kroimy na pół. Ser pleśniowy kroimy w kostkę.Cebulę kroimy w cieniutkie plasterki. Wszystko układamy na talerzu(...)Następnie dodajemy orzechy. Skrapiamy sosem (oliwą wymieszaną z octem balsamicznym). Doprawiamy opcjonalnie do smaku solą pieprzem i mieszanką ulubionych ziół. Artykuł Sałatka ze szpinakiem i orzechami nerkowca pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEwszystkich rodzajów dań Produkty składające się na ofertę makaronów marki Arrighi.pl umożliwiają przygotowanie praktycznie każdego dania, niezależnie od tego czy będzie to typowa zupa, sałatka, sosy czy zapiekanki. Do każdego z nich można bowiem znaleźć najlepszy makaron, który podkreśli smak potrawy i zarazem wzbogaci jej wygląd. Przykładowo, określany w Polsce mianem kokardek makaron Farfalle(...)nazywany jest przez Włochów motylami i jest to idealny wybór w przypadku takich dań jak sałatki makaronowe, zapiekanki oraz sosy mięsne. Niezależnie jednak od wybranego rodzaju, każdy makaron od włoskiego producenta produkowany jest z takich samych składników, dzięki czemu jest nie tylko pożywny, ale też ma wyjątkowy smak. W przypadku makaronów z klasycznej serii są to zawsze
Słodkie okruszkidodałem pokrojone pomidory bez skórki z puszki. Całość dusiłem, aż pomidory prawie się rozpadły. Dolałem passaty pomidorowej i odsączony groszek, doprawiłem solą i pieprzem. Dusiłem jeszcze jakiś czas, aż sos zgęstniał. Makaron ugotowałem wg przepisu z opakowania. Odcedziłem. Gorący makaron wymieszałem z sosem. Przełożyłem na talerze, posypałem obficie startym parmezanem
R'n'G Kitchennawet z dodatkiem owoców np. żurawiny lub śliwek. Najczęściej pasztet podajemy po schłodzeniu jako przystawkę np. z pieczywem i chrzanem. Kiedyś pasztety podawano na ciepło z dodatkiem gorącego sosu. Jak zrobić domowy pasztet wieprzowy - wypróbowany przepis, składniki i przygotowanie. Korzystajcie z przepisu i ulepszajcie go! Polecam. Oto składniki i przyprawy na pasztet wieprzowy: Domowy pasztet fot. Moja Książka Kucharska Składniki(...)minut w 200 stopniach na środkowym poziomie piekarnika. Upieczony pasztet studzimy i schładzamy. Najlepiej smakuje po kilkunastu godzinach w lodówce. Pasztet podajemy z pieczywem, korniszonami, musztardą lub sosem chrzanowym. Smacznego :) Zobacz przepis na doskonały pasztet drobiowy> >> Przepis zawiera lokowanie produktu. Salaterka z suszonymi grzybami oraz talerzyk z kanapką z pasztetem Ambition . www.ambition.pl Pasztet wieprzowy pieczony fot. Moja
Moja Książka KucharskaSkładniki: Około 0,5 kg polędwiczki wieprzowej 200-300 g krewetek najlepiej surowych 2 jajka 1 mała cebula ½ szklanki ryżu 1 szklanka mrożonego groszku 5 łyżek oleju 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka octu rybnego Mały pęczek kolendry lub pietruszki Sól i pieprz Przygotowanie: Krok 1 Zagotuj szklankę wody, ryż przepłucz w zimnej wodzie, wsyp do wrzątku, zmniejsz ogień(...)paski. Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju. Wrzuć na rozgrzany tłuszcz paski polędwiczki. Smaż na intensywnym ogniu aż mięso zacznie brązowieć. W tym momencie wlej na patelnię łyżkę sosu sojowego i łyżeczkę octu rybnego. Zamieszaj i smaż jeszcze przez chwilę. Zdejm z patelni. Krok 4 Wytrzyj patelnię, rozgrzej 2 łyżki oleju, wysyp na niego ryż, smaż mieszając, tak, żeby się
Niedzielny kucharzfrancuskiego... świderki z czosnkową nutą, nadziewane szynką parmeńską oraz mozzarellą. Tylko 10 minut naszej pracy! Pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można je podać same lub z sosami, np. czosnkowym. Świetnie pasują do piwa, a także jako przekąska do filmu lub na wieczór z przyjaciółmi. Idealne również jako dodatek do sałatki, np. NAJPROSTSZA SAŁATKA Z ROSZPONKI(...)nich skręcamy kilka razy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 15-20 min. Podajemy same lub z sosem czosnkowym
Kuchnia MagdaLenymieszanka mielonej kolendry , kuminu , adżwanu , granatu , kozieradki , cebuli , amchur , asafetyda, ostra mielona papryka i czosnek ) 2 łyżki oleju rzepakowego 1 czerwona cebula , mała 3 ogórki korniszony sól do smaku sos czosnkowy : 1 mały kubek ,gęstego ,jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 1/2 łyżeczki tartego chrzanu śmietankowego 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka otartego , suszonego majeranku sól , cukier , pieprz do smaku dodatkowo : ketchup(...)solą do smaku . Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i smażymy na nim mięso , do momentu aż będzie gotowe , czyli złociste Czasami trzeba shoarme dosolić . Na talerz wykładamy mięso , polewamy sosem czosnkowym , ketchupem . Dodajemy pokrojoną cebulę i ogórka . Serwujemy na gorąco z frytkami . Pychota Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Szybka shoarma z uda indyka do frytek pochodzi z serwisu Ogrodnik
Ogrodnik w podróżyłyżki sok z cytryny do moczenia wężymord 300 g wężymord- skorzonera 200 g marchwi, obranej ,pokrojonej w cienkie plasterki 1 jabłko duże pokrojone w cienkie plasterki sok z cytryny sos tu 1 łyżeczka startego chrzanu opcjonalnie Wykonanie U mieścić 3 łyżki soku z cytryny ,lub octu jabłkowego i 500ml wody w misce. Wymyć wężymord pod zimną bieżącą wodą. Obrać(...)parze al dente, pokroić na cienkie paski,plastry. Jabłko umyte pokroić na plastry ,skropić sokiem z cytryny. Na talerzu położyć plastry jabłka ,marchwi ,na to orzechy i wężymord. Polać sosem makowym
w mojej kuchniczerwone owoce: maliny, czerwona porzeczka, truskawka lub wiśnie zagotowane w soku z owoców, wodzie lub czerwonym winie, następnie zagęszczone mączką ziemiaczaną, kukurydzianą, ryżową lub sago. Najczęściej podawany z sosem waniliowym lub bitą śmietaną. W zależności od rodzaju i koloru użytych owoców istnieje także wersja: Gelbe Grütze lub Grüne Grütze. To nic innego jak nasz popularny kisiel, tylko(...)cukier i zagotować. Gotować kilka minut pozostawioną wodę wymieszać z mączką ziemniaczaną i zagęścić zagotowane owoce kisiel rozlać do pucharków/kompotierek i podawać gorący lub zimny sam lub z sosem waniliowym/lodami/bitą śmietaną
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!