sosy - 72234 przepisów (strona:1886/4816)

WEGAŃSKA SPIŻARNIA- RECENZJA KSIĄŻKI 162

zdjęcia, proste,a zarazem zaskakujące przepisy. Moją uwagę przykuła receptura na bezmięsne żeberka i to jest pierwsze danie, które przygotuję według przepisu Miyoko. W książce znajdziesz również przepisy na sosy: wegański majonez, który jest świetną bazą na wegańskie hamburgery czy wegański sos rybny brzmi pysznie prawda? Zupy, desery,placki ,kiełbaski to wszystko czeka na Ciebie Zatem odrywam się od pisania

Kukuleczki
Zrazy wołowe 229

każdej strony. Wlewamy bulion, dodajemy liść laurowy i dusimy pod przykryciem około 1,5 godziny lub trochę dłużej, aż mięso będzie kruche. W razie potrzeby dolewamy bulion. Gdyby sos wyszedł za rzadki, możemy go zagęścić 1 łyżką mąki wymieszaną z zimną wodą. Następnie doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Smażone pierogi z wołowiną(...)ostro → Gulasz wołowy z suszonymi śliwkami → Chili con carne → Roladki z szynki z suszonymi pomidorami, oliwkami i sosem bazyliowym → Roladki z indyka z kozim serem, szpinakiem i sezamem

Oryginalny smak
KOTLETY Z ZIEMNIAKÓW I ZIELONEJ SOCZEWICY 136

kotlety z puree z ziemniaków i ugotowanej zielonej soczewicy. Z dodatkiem posiekanej natki pietruszki i koperku. Doprawione kurkumą, curry i kminem rzymskim w proszku.  Można podawać je z sosem, np. pieczarkowym lub gulaszem. Można także włożyć w bułkę i zrobić pyszne wege burgery z dodatkiem pomidora, krążków cebuli i sałaty. Zieloną soczewicę możecie zastąpić ugotowanym ryżem, czerwoną soczewicą(...)które następnie spłaszczamy.  Obtaczamy w mące, smażymy na maśle klarowanym lub oleju, po 5 minut z każdej strony, do zrumienienia. Odsączamy na papierowym ręczniku. Podajemy np. z bułką, sosem jogurtowo-czosnkowym, ajvarem, cebulą, pomidorem i sałatą

cool and minty
Śledzie w sosie cebulowo pomidorowym 142

wody,dodać przyprawy i dusić aż cebula zmięknie. Dodać pomidory, dusić jeszcze około 15 minut, doprawić do smaku solą, ewentualnie cukrem. Ostudzić. Zimne śledzie ułożyć w naczyniu i zalać sosem. Sosu musi być dużo :) Odstawić na co najmniej 12 godzin

królestwo garów
Drożdżowe bułeczki z mięsno-pieczarkowym nadzieniem 142

roztopionego masła mak/sezam Farsz: 300 g pieczarek 1 cebula czerwona 2 małe piersi kurczaka 1 jajko 1/2 papryki czerwonej olej do smażenia bazylia suszona ketchup curry 1 łyżeczka sosu sojowego mielona słodka papryka Do garnuszka wkruszamy drożdże, dodajemy do nich 1 łyżeczkę cukru oraz 2 łyżki mleka. Mieszamy, aż do połączenia. Odstawiamy w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Do miski przesiewamy(...)Gotujemy przez około 20-30 minut. Po przestudzeniu rozdrabniamy na mniejsze kawałki (można drobno posiekać, zetrzeć na tarce lub wrzucić do rozdrabniacza do warzyw). Rozdrobnione mięso polewamy 1 łyżeczką sosu sojowego oraz oprószamy niewielką ilością przyprawy curry. Cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy na mniejsze kawałki. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy cebulę

Smaki Na Talerzu
Studencka patelnia z łopatką konserwową 141

Studencka patelnia z łopatką konserwową Studencka patelnia to danie z tego co zostało po kątach w kuchni Na studiach mielonka , czy konserwa turystyczna nie raz robiła za mięso w sosie bolońskim lub jako kotlet w panierce . I Wiecie co , to smakowało , ok nie było najzdrowsze ale nie najgorsze Ta wersja , to bogaty student , bo zamiast mielonki jest łopatka konserwowa , która(...)ognia , zmięknie od temperatury dania . To jedyny zdrowy element , więc trzeba uważać ,żeby go nie zabić Serwujemy na gorąco . Osobiście , dodatkowo ,zachlapałam to niezdrowe, tanie i pyszne danie sosem czosnkowym…w smaku niebo , choć w składzie ,grzeszne jak piekło.. Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Studencka patelnia z łopatką konserwową pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Najprostsze placki z cukinii 164

bułkę tartą. Przypraw solą i pieprzem – całość dokładnie wymieszaj. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.   Do podania: gęsta śmietana, surówka, sałatka obiadowa, twarożek, sos (np. grzybowy, mięsny, serowy), dip (np. czosnkowy, pomidorowy, sos tzatziki), keczup, chrzan, gulasz, pieczarki duszone z cebulką.             Polecam Wam także inne dania : – Kurczak

Kulinarne S.O.S.
Drobiowe kotlety teriyaki 115

Sprawa jest prostsza niż sądzicie. Kilka chwil i gotowe. Mięso można zamarynować dzień wcześniej. Składniki 500 g filetów z kurczaka 150 ml sosu teriyaki 1 szklanka mąki kukurydzianej 2 jajka 1 szklanka bułki tartej 5 łyżek czarnego sezamu sól, pieprz Przygotowanie Mięso oczyszczamy, kroimy na 1 cm plastry (ew. możemy użyć polędwiczek drobiowych), nakłuwamy, przekładamy do naczynia i zalewamy sosem

R'n'G Kitchen
Makaron w sosie sycylijskim 142

Kolejne szybkie i pyszne danie kuchni włoskiej dziś na moim talerzu. Bardzo serdecznie polecam bo mało pracy przy nim a efekt smakowy wyjątkowy i niepowtarzalny. Makaron w takim sosie to raj dla zmysłów. Makaron z sosem sycylijskim. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
ZAPIEKANE PULPECIKI Z PIECZARKAMI 166

efekt końcowy wyśmienity. SKŁADNIKI: Pulpety: - mięso mielone  (wieprzowo-wołowe 500g) - jajko - bułka tarta (3 łyżki) - cebula (1 duża) - sól (1 łyżeczka) - pieprz (1/2 łyżeczki)) - olej do smażenia Sos: - mleko (300 ml.) - mąka (2 łyżki) - sól (około 1/2 łyżeczki) - pieprz (około 1/2 łyżeczki) - gałka muszkatołowa (około 1/4 łyżeczki) - parmezan (120 g) - pieczarki (200 g) WYKONANIE: 👌  jedną dużą cebulę kroimy(...)stopniowo wlewamy mleko. Bardzo dobrze mieszamy żeby nie było grudek. Ściągamy z ognia ,dodajemy pieprz, sól, gałkę muszkatołową, usmażone wcześniej pieczarki, 80 g parmezanu, dobrze mieszamy i taki sos wylewamy na pulpeciki w naczyniu żaroodpornym.  Na górę sypiemy resztą sera. 👌  wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra-  dół  180*C - 20 min. Można serwować

RITA food channel
Klasyczny boeuf strogonow. Przepis krok po kroku. 121

Poprzez różną pisownię, najróżniejsze dodatki oraz składniki. Jak wiecie nie jestem kulinarnym ortodoksem, ale bouef strogonow z papryka i zielonym groszkiem w pomidorowym sosie to przesada. Mój ojciec nauczył mnie, że klasyczny bouef strogonow opiera się na trzech głównych składnikach: wołowina, pieczarki i cebula. Sos jest śmietanowy

kuron.com.pl
Restauracja Pod Wawelem Kompania Kuflowa 196

frytkami. Pyszny, idealny stek ze świeżą, ożywczą sałatką. Dla mnie była to porcja w sam raz, tak że mogłam spróbować jeszcze innych rzeczy. Wspaniałe. Przyjaciółka zamówiła żeberka z sosem miodowo - orzechowym lub sosem BBQ (do wyboru) podane ze smażonymi ziemniakami i kapustą bawarską. Rozpływały się w ustach. Bardzo apetyczny widok. No i na koniec danie naszych mężów. Niewątpliwie zostało

Karola gotuje
Naleśniki zapiekane z szynką, serem i warzywami 151

obiad!     Składniki: 6-7 naleśników PRZEPIS TUTAJ olej do smażenia 10dkg szynki 1 papryka (użyłam pół czerwonej i pół żółtej) pół małej cukinii 15dkg żółtego sera Domowy sos czosnkowy PRZEPIS TUTAJ   *** Najpierw smażymy cienkie, elastyczne naleśniki *** *** Na każdym naleśniku układamy plasterek żółtego sera oraz plasterek szynki *** *** Cukinie kroimy w cienkie plasterki i podpiekamy przez minutę na posmarowanej(...)Całość posypujemy resztą żółtego sera startego na tarce o średnich oczkach *** *** Naleśniki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez 20 minut – bez przykrycia. Podajemy na ciepło z domowym sosem czosnkowym *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem
Konfitura z cebuli z anyżem 131

myślę, że pięknie się sprawdzi na święta, np. do pasztetu.  Składniki: 5 średnich czerwonych cebul 4-5 gwiazdek anyżu 3 ząbki czosnku 100 ml passaty pomidorowej 2 łyżki sosu Worcester 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka octu jabłkowego 2 łyżeczki cukru (lub więcej) sól pieprz olej rzepakowy Cebule obieramy i kroimy w cienkie półplasterki. Wrzucamy je na patelnie

Kardamonovy