Składniki: Około 0,5 kg polędwiczki wieprzowej 200-300 g krewetek najlepiej surowych 2 jajka 1 mała cebula ½ szklanki ryżu 1 szklanka mrożonego groszku 5 łyżek oleju 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka octu rybnego Mały pęczek kolendry lub pietruszki Sól i pieprz Przygotowanie: Krok 1 Zagotuj szklankę wody, ryż przepłucz w zimnej wodzie, wsyp do wrzątku, zmniejsz ogień(...)paski. Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju. Wrzuć na rozgrzany tłuszcz paski polędwiczki. Smaż na intensywnym ogniu aż mięso zacznie brązowieć. W tym momencie wlej na patelnię łyżkę sosu sojowego i łyżeczkę octu rybnego. Zamieszaj i smaż jeszcze przez chwilę. Zdejm z patelni. Krok 4 Wytrzyj patelnię, rozgrzej 2 łyżki oleju, wysyp na niego ryż, smaż mieszając, tak, żeby się
Niedzielny kucharzfrancuskiego... świderki z czosnkową nutą, nadziewane szynką parmeńską oraz mozzarellą. Tylko 10 minut naszej pracy! Pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można je podać same lub z sosami, np. czosnkowym. Świetnie pasują do piwa, a także jako przekąska do filmu lub na wieczór z przyjaciółmi. Idealne również jako dodatek do sałatki, np. NAJPROSTSZA SAŁATKA Z ROSZPONKI(...)nich skręcamy kilka razy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 15-20 min. Podajemy same lub z sosem czosnkowym
Kuchnia MagdaLenymieszanka mielonej kolendry , kuminu , adżwanu , granatu , kozieradki , cebuli , amchur , asafetyda, ostra mielona papryka i czosnek ) 2 łyżki oleju rzepakowego 1 czerwona cebula , mała 3 ogórki korniszony sól do smaku sos czosnkowy : 1 mały kubek ,gęstego ,jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 1/2 łyżeczki tartego chrzanu śmietankowego 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka otartego , suszonego majeranku sól , cukier , pieprz do smaku dodatkowo : ketchup(...)solą do smaku . Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i smażymy na nim mięso , do momentu aż będzie gotowe , czyli złociste Czasami trzeba shoarme dosolić . Na talerz wykładamy mięso , polewamy sosem czosnkowym , ketchupem . Dodajemy pokrojoną cebulę i ogórka . Serwujemy na gorąco z frytkami . Pychota Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Szybka shoarma z uda indyka do frytek pochodzi z serwisu Ogrodnik
Ogrodnik w podróżyłyżki sok z cytryny do moczenia wężymord 300 g wężymord- skorzonera 200 g marchwi, obranej ,pokrojonej w cienkie plasterki 1 jabłko duże pokrojone w cienkie plasterki sok z cytryny sos tu 1 łyżeczka startego chrzanu opcjonalnie Wykonanie U mieścić 3 łyżki soku z cytryny ,lub octu jabłkowego i 500ml wody w misce. Wymyć wężymord pod zimną bieżącą wodą. Obrać(...)parze al dente, pokroić na cienkie paski,plastry. Jabłko umyte pokroić na plastry ,skropić sokiem z cytryny. Na talerzu położyć plastry jabłka ,marchwi ,na to orzechy i wężymord. Polać sosem makowym
w mojej kuchniczerwone owoce: maliny, czerwona porzeczka, truskawka lub wiśnie zagotowane w soku z owoców, wodzie lub czerwonym winie, następnie zagęszczone mączką ziemiaczaną, kukurydzianą, ryżową lub sago. Najczęściej podawany z sosem waniliowym lub bitą śmietaną. W zależności od rodzaju i koloru użytych owoców istnieje także wersja: Gelbe Grütze lub Grüne Grütze. To nic innego jak nasz popularny kisiel, tylko(...)cukier i zagotować. Gotować kilka minut pozostawioną wodę wymieszać z mączką ziemniaczaną i zagęścić zagotowane owoce kisiel rozlać do pucharków/kompotierek i podawać gorący lub zimny sam lub z sosem waniliowym/lodami/bitą śmietaną
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!ułożyć w brytfannie piersią do góry, najlepiej silnie ucisnąć rękami, aby cała tuszka się lekko spłaszczyła, polać rozgrzanym tłuszczem i wstawić do nagrzanego piekarnika.W czasie pieczenia polewać często wytworzonym sosem, a odparowany sos uzupełniać gorącą wodą lub bulionem. Gdy piersi zrumienią się odwracamy tuszkę do góry grzbietem. Pod koniec pieczenia temperaturę w piekarniku zmniejszamy, aby gęś doszła. (function
Kulinarne przemysleniaSos miodowo- musztardowy jest idealny do sałatek. Jego przygotowanie jest bardzo proste i szybkie. Wystarczy tylko chwila a nasza sałatka zyska zupełnie inny smak po polaniu na niej sosu. Doskonale nadaje się do sałatek z mixu sałat, warzyw, grillowanego kurczaka czy z krewetkami. Składniki: * 2 łyżki płynnego miodu * 2 łyżki soku z cytryny * 2 łyżki oliwy z oliwek
Zrób to smaczniegałkę muszkatołową i Vegetę. Zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Mozzarellę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać i przykryć naczynie. Ugotować makaron, odcedzić. Makaron połączyć z sosem i wymieszać. Możecie użyć innego makaronu. Danie pyszne. Polecam
Kuchnia Pokoleńzalewy i moczymy 2 godziny w zimniej wodzie. Po godzinie moczenia wymieniamy wodę. Następnie śledzie kroimy w mniejsze kawałki. 2 Cebulę kroimy w kostkę. Następnie łączymy wszystkie składniki sosu do śledzia czyli: 3 czubate łyżki Majonezu Kielecki, 2 łyżki kwaśnej śmietany, łyżkę oleju, łyżkę octu winnego, łyżeczkę cukru, łyżeczkę pieprzu. 3 Śledzia układamy w garnku/słoiku naprzemiennie z sosem
Kuchnia Bazyliisporządzenia wymyślnych drinków. przepis z dodatkiem soi – czarna soja Największą furorę zrobiła przygotowana przez jedną z dziewczyn potrawa, której głównym składnikiem była czarna soja . Pyszna w sosie i warzywach z dodatkiem musztardy, cząbru, soku z cytryny i sosu sojowego smakowała po prostu wyśmienicie. Dziewczyny nie mogły wyjść z podziwu, że istnieje coś tak oryginalnego jak czarna soja
sierotka maRysia w kuchnichrupiące nuggetsy (w majonezowej marynacie) Uwielbiane przez wszystkich domowników, obowiązkowe danie na każdym moim przyjęciu. Po tak przygotowane piersi z kurczaka sięga się z przyjemnością. Idealnie pasują do domowych sosów, ketchupu, pieczonych ziemniaczków, najróżniejszych surówek itd. Przepis jest naprawdę prosty. Polecam Wam spróbować takich domowych nuggetsów. Polecam Wam majonezy i inne produkty Kętrzyński Składniki: (na dużą porcję, ilość można zmniejszyć(...)gęstej panierce, a następnie obtaczamy w mieszance mąk. Smażymy partiami na rozgrzanym oleju z obu stron (olej powinien sięgać tak mniej więcej do połowy wysokości mięsa). Podajemy z ulubionymi sosami, pieczonymi ziemniaczkami itd. S macznego
Słodkie okruszkiulubionymi dodatkami. Pigwa to jesienny owoc, który można zastosować w kuchni wytrawnej. Składniki 2 udka z kurczaka 4 łyżki pigwy w syropie 1 łyżka czerwonej słodkiej papryki 50 ml sosu sojowego cytrusowego 25 g ostrej przyprawy do kurczaka 1 szklanka maślanki 1 łyżeczka marynowanego zielonego pieprzu 3 ząbki czosnku 500 g ziemniaków 1 marchew 1 pietruszka 1 mały seler(...)łyżki sezamu sól, pieprz Przygotowanie Pigwę, lubczyk, sos sojowy, przyprawę, maślankę, pieprz zielony, przeciśnięty czosnek, starte jarzyny, pokrojone ziemniaki, mieszamy. Oprószamy solą i pieprzem. Udka z kurczaka nakłuwamy, mieszamy z marynatą, odstawiamy na noc w chłodne miejsce. Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego, mięso oprószamy sezamem, przykrywamy i pieczemy 30 min w 180°C . Następnie przez 20 min bez przykrycia
R'n'G KitchenZauważyłam, że zaczynacie szukać przepisów na śledzie . Postanowiłam ułatwić Wam to zadanie i zebrałam je w jednym miejscu. Smacznego! :) ŚLEDZIE Z CEBULKĄ ŚLEDZIE Z JABŁKIEM ŚLEDZIE W SOSIE KOPERKOWO - ŚMIETANOWYM ŚLEDZIE POD PIERZYNKĄ ŚLEDZIE Z PAPRYKĄ I OGÓRKIEM ŚLEDZIE MUSZTARDOWO - KOPERKOWE SAŁATKA WARSTWOWA ZE ŚLEDZIEM ŚLEDZIE W SOSIE POMIDOROWYM Z ŻURAWINĄ
Lena Gotujemały i dusić pod przykryciem przez 20 minut. Po 20-u minutach dodać ocet, koncentrat, sól, pieprz oraz cukier. Zwiększyć ogień i mieszając od czasu do czasu odparować nadmiar sosu, który powstanie w trakcie duszenia warzyw. Powinno to zająć maksymalnie 10 minut. Usmażone płaty ryby wyłożyć w naczyniu żaroodpornym. Na wierzch ryby położyć warzywa. Rozłożyć równomiernie. Naczynie przykryć pokrywą(...)prezentować. Ja z braku czasu sięgnęłam po tarkę. Użyłam świeżego suma. Mięso z niego było rewelacyjne. Lubisz dania z rybą? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Ryba w sosie musztardowym . The post Ryba po grecku appeared first on MeCooks
mecooks