przykryć pokrywką i parzyć przez ok. 5 minut. Przecedzić kawę przez sitko i wlać do szklanek; poprószyć mielonym cynamonem; podawać z plastrami pomarańczy (można wycisnąć do kawy nieco soku z owocu, co nadaje jej nieco kwiatowej i świeżej nuty) . Smacznego! Kliknij na zdjęcia poniżej
Jem więc Jestemmożna podgrzać w rondelku) . 2. Posiekać jeden plaster ananasa na drobne kawałki; dodać do miseczki z ciepłą wodą kokosową i wymieszać widelcem nagniatając na owoc i wyciskając z niego sok. 3. Dodać do miseczki owsiankę, mleko kokosowe (lub jogurt) , oraz pozostałe plastry ananasa. 4. Dodać prażone płatki kokosowe i oprawić cukrem wedle uznania. Smacznego. To read this recipe in English
Jem więc JestemMówię wow....bo są ładne i smaczne .Nie masz maślanki ? Stwórz własną.Połącz łyżkę soku z cytryny z odmierzoną ilościa mleka o niskiej zawartości tłuszczu.Wymieszaj i niech postoi około 15 minut,podczas gdy Ty przygotujesz reszte składników. Składniki ¼ szklanki (55g) mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki pszennej ¼ łyżeczki sody ½szklanki (40g)drobno startego parmezanu
w mojej kuchnismażymy tofu z dwóch stron na złoty kolor. Wyjmujemy i przekładamy po jednym plastrze na dno każdego talerza. Dodajemy ugotowany makaron i zalewamy zupą. Posypujemy posiekaną kolendrą i skrapiamy sokiem z limonki. Smacznego
Oryginalny smakłyżeczka gałka muszkatałowa 1 łyżeczka musztarda typu Dijon 2-3 Łyżki Sposób przyszykowania: 1. Do miski wrzucamy pokrojony na pół czosnek, natkę piętruszki. 2. Skrapiamy sokiem z pomarańczy, przyprawiamy solą,pieprzem i gałką, mieszamy do wszystko, 3. Zalewamy olejem, octem, dodajemy musztardę i miód. 4. Wszystko miksujemy blenderem . 5. Odstawiamy
pichcisztowersja z mascarpone. By zrobić krem utarłam serek (300 g) z cukrem pudrem (3 łyżki), dosmaczyłam szczypta skórki z cytryny i 1/4 łyżeczki ekstrakty waniliowego, skropiłam też sokiem z cytryny. Przekładałam: naleśnik serek naleśnik dżem naleśnik serek itd... Całość polałam rozpuszczoną tabliczką 70% czekolady (bez lecytyny sojowej) i posypałam orzechami włoskimi. Warto pamiętać, że naleśniki gryczane
Dzieje kuchennej WiewiórySkładniki: 500 g kiszonej (nie kwaszonej) kapusty 1 mała cebula 1 marchewka 1 jabłko olej rzepakowy szczypta cukru sól pieprz Wykonanie: Kapustę lekko odciskamy, aby pozbyć się nadmiaru soku. Następnie kroimy ją na mniejsze kawałki. Cebule obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na jarzynowej tarce. W misce mieszamy kapustę, cebulę, marchew
Kulinarne przygody Gatitymieszamy z łyżką syropu z brzoskwiń i kostką startej czekolady. Na talerz wykładamy wg własnej fantazji owoce i polewamy sosem. Dodatkiem jest galaretka. Każdy mógłby ją zrobić sam, wystarczy sok z wybranego owocu, żelatyna i troszkę cukru. Nie miałem jednak czasu na to, by czekać na tężenie, więc wykorzystałem z zapasów słodyczy bąbla galaretki w cukrze obtaczane, odkroiłem jedynie boki
BaRepasrybnego - może byc warzywny 400 g - puszka pokrojonych pomidorów 1 szklanki białego wytrawnego wina sól, pieprz 1/4 łyżeczki kardamonu 1/4 łyżeczki imbiru oliwa z oliwek duży pęczek kolendry sok z cytryny, chili do doprawienia przygotowanie Ośmiornicę, o ile kupiliście mrożoną, rozmrozić, najlepiej przez noc, w lodówce. Rozmrożoną opłukać, oczyścić worek z niejadalnych części
Stare GarySkładniki: 1 mała główka białej kapusty 1 marchewka 1 czerwona papryka 1 cebula sól 1/2 pęczka natki pietruszki Sos: 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki cząbru sól, pieprz Kapustę drobno poszatkować. Cebulę obrać i drobno pokroić. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę pokroić w kostkę Wszystko razem wymieszać
O kuchni z uczuciemprosto z lodówki! ;-) Ponadto będziemy potrzebować - świeże liście szpinaku, rukoli, kiełki rzodkiewki, dymkę, ogórek zielony, awokado dojrzałe, rzodkiewkę, pomidorki koktajlowe, natka pietruszki, 6-7 plasterków ogórka zielonego - łososia norweskiego - sok z cytryny - oliwa z oliwek z dodatkiem chili Podajemy jak na fotografii ;-))) Smacznego!!! Zapraszam na mojego FanPage na Facebooka SmykWKuchni! Pieknego Dnia
SMYKWKUCHNIwysmażone i różowe w środku. Po tym czasie steki wyjmujemy, posypujemy solą z obu stron i odkładamy na 5 minut do odpoczęcia (obowiązkowo – jeśli pokroimy od razu wszystkie soki uciekną), zaś warzywa zostawiamy w ciepłym, wyłączonym piekarniku. Sos winny: Sos najlepiej przygotować gdy wstawiamy steki do piekarnika – wtedy będziemy mieć 10 minut na jego przygotowanie (pieczenie steków + odpoczywanie
Poezja smakuSkładniki: 4 białka ¾ szklanki brązowego cukru 100g maku --u mnie biały 100g mielonych orzechów –u mnie wloskie Wykonanie: Białka ubić na sztywną piane dodać cukier sok z cytryny dosypać wiórki kokosowe oraz kardamon. Wykładać łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach C około 20 minut
w mojej kuchnipieprz do smaku olej do podsmażania Wykonanie: (ok. godziny) Kurczaka, paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Podduśić na głębokiej patelni. Dodać soli, pieprzu. Odcedzoną kukurydzę i fasolę z sokiem dodać do reszty. Dusić pod przykryciem ok. 15 min. Posypać chili, wymieszać i jeszcze troszkę podusić. Podawać z ryżem lub kaszą :) Smacznego
W kuchni bez szafekmąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa Składniki na krem z mascarpone 250 g serka mascarpone lub więcej ,bo im więcej tym wyższa warstwa serkowa 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki cukru Dodatkowo tabliczka gorzkiej czekolady 3 łyżki śmietanki 18% na polewę. Puszka kakaowego kajmaku oraz orzechy arachidowe drobno pokrojone. Utrzyj na puszysta masę maslo
Z Kuchni Do Kuchni