Przepis na : śniadanie
Owsianka może wydawać się nieco staromodna. W USA istnieje nawet typ owsianki o nazwie „staromodna”. To ta o grubej i mięsistej teksturze, z tradycyjnie miażdżonych w całości ziaren. Jej przeciwieństwem jest owsianka „instant”, czyli ta rozdrobniona, która szybko się gotuje. Osobiście uważam, że owsianka „staromodna” jest jak najbardziej na czasie i bije na głowę tę „natychmiastową”. Jej „al dente” tekstura jest o wiele atrakcyjniejsza niż maziowata ows... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...