ziemniaków pęczek kopru 3 listki laurowe 5 ziaren pieprzu 3 ziela angielskie 1 łyżka smalcu 1 łyżka mąki pszennej sól, pieprz ostra papryka Sposób przygotowania: Do garnka przekładamy żeberka, dodajemy listek laurowy, ziele angielskie, pieprz i obraną cebulę. Wszystko zalewamy wodą,doprawiamy do smaku domową jarzynką i gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa. Umytą kapustę drobno kroimy, ziemniaki obieramy
Bajeczna KuchniaDomowy sznycel z frytkami to typowy niedzielny obiad. Prawdziwy sznycel musi być bardzo cienki, więc musicie mięso bardzo dokładnie rozbić. Wbrew pozorom przygotowanie takie obiadu wcale nie jest czasochłonne. Pamiętajcie, że taki obiad najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu. Składniki kotlety ze schabu mąka 2 jajka bułka tarta sól pieprz cytryna frytki Domowy sznycel z frytkami – przepis Mięso rozbijamy przy(...)końcu obtaczamy w bułce tartej. Sznycle smażymy na rozgrzanym smalcu na rumiany kolor z obu stron. Smażąc sznycle w rondelku rozgrzewamy olej i wrzucamy frytki (możecie użyć gotowych, będzie szybciej). Smażymy na rumiany kolor z obu stron. Sznycel podajemy razem z ćwiartką cytryny. Smacznego! Artykuł Domowy sznycel z frytkami pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: kapusta biała 1 główka mniejsza, smalec 2 łyżki, kostka rosołowa 1 sztuka, warzywko 2 łyżeczki, woda 2 szklanki, cukier 1 łyżka, ocet 1/2 łyżeczki, pieprz
W Mojej Kuchni Lubięhimalajskiej + 1/3 łyżeczki do sosu 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu + 1/4 łyżeczki do sosu 1 łyżka smalcu gęsiego lub oleju kokosowego 8 -10 suszonych pomidorów z oleju 200g pieczarek brązowych 1 łyżka skrobi kukurydzianej + 2 łyżki wody 150ml płynnego mleka kokosowego 400ml domowego rosołu 3 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny 70g szpinaku (2 garści) 2 łyżeczki posiekanej kolendry(...)Mieszam ze sobą suszoną tapiokę, paprykę, czosnek, 1 łyżeczkę soli himalajskiej,1/2 łyżeczki pieprzu i w mieszance obtaczam kurczaka. 4 Na patelni na średnim ogniu rozgrzewam 1 łyżkę smalcu lub oleju kokosowego, podsmażam kurczaka 3 minuty z każdej strony. 5 Układam podsmażone piersi w naczyniu żaroodpornym. 6 Pomidory suszone kroję w paski. 7 Pieczarki myję, w razie potrzeby obieram
Book of spellshimalajskiej + 1/3 łyżeczki do sosu 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu + 1/4 łyżeczki do sosu 1 łyżka smalcu gęsiego lub oleju kokosowego 8 -10 suszonych pomidorów z oleju 200g pieczarek brązowych 1 łyżka skrobi kukurydzianej + 2 łyżki wody 150ml płynnego mleka kokosowego 400ml domowego rosołu 3 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny 70g szpinaku (2 garści) 2 łyżeczki posiekanej kolendry(...)Mieszam ze sobą suszoną tapiokę, paprykę, czosnek, 1 łyżeczkę soli himalajskiej,1/2 łyżeczki pieprzu i w mieszance obtaczam kurczaka. 4 Na patelni na średnim ogniu rozgrzewam 1 łyżkę smalcu lub oleju kokosowego, podsmażam kurczaka 3 minuty z każdej strony. 5 Układam podsmażone piersi w naczyniu żaroodpornym. 6 Pomidory suszone kroję w paski. 7 Pieczarki myję, w razie potrzeby obieram
Book of spellsłyżeczki koncentratu pomidorowego 1 ostra papryka 1/2 szklanki bulionu może być z domowej kostki rosołowej 300 g pomidorów (o tej porze roku najlepiej z puszki) 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżki smalcu sól, pieprz sposób przygotowania Łopatkę kroimy w dość grubą kostkę i przyprawiamy solą, pieprzem, oraz
Miód i pieprzstwierdzam - całkiem udany eksperyment! :)Składniki na dużą blachę - u mnie 2 mniejsze kwadratowe: CIASTO: 600g mąki pszennej - używam tortowej 1 masło roślinne lub margaryna - twarda i schłodzona 25g smalcu - twardy i schłodzony 1 mały proszek do pieczenia (15g) 1 mały cukier wanilinowy (16g) 125g cukru 4 żółtka - duże jaja, jeśli jajka są małe należy dać(...)szkl. suszonej żurawiny 250g cukru 2 łyżki cukru z wanilią - mój wyrób domowy do znalezienia TU Mąkę i proszek do pieczenia przesiać na stolnicę - w ten sposób wprowadza się powietrze i ciasto jest bardziej pulchne. Dodać cukier, cukier wanilinowy, masło i smalec - powoduje że ciasto jest bardziej wilgotne. Składniki siekać szerokim nożem - aby unikać kontaktu ciepłych dłoni z ciastem
Grunt to przepis!Składniki: kasza gryczana 2 szklanki, szynka bez kości 50 dag, smalec 1 łyżka, cebule 2 sztuki, papryka czerwona 2 sztuki, ząbki czosnku 4 sztuki, kostka rosołowa
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: grzyby prawdziwki 70 dag, woda 3/4 litra, sól 1/2 łyżeczki, smalec 1 łyżka, cebula 2 sztuki, pieprz mielony 3/4 łyżeczki, jarzynka 1 łyżeczka, śmietana 12
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: łopatka bez kości 1 kg, mąka pszenna 4 łyżki, cebula 1 sztuka, smalec 1 łyżka, kucharek 1/2 łyżeczki, czarny pieprz mielony Prymat 1 łyżeczka, grzyby
W Mojej Kuchni LubięSłodka tarta, grzechu warta! Bardzo spodobała mi się akcja Wspólnego Pieczenia Ciasta Na Niedzielę organizowanego przez Bożenę z bloga Moje domowe kucharzenie. Postanowiłam w miarę możliwości i czasu, regularnie brać w niej udział. Tym razem "na kulinarnej tapecie" tarta na słodko. Macie formy do tarty? Jeśli tak, to zapraszam do wspólnego pieczenia ..każdy uczestnik piecze tartę jaką chce ..z ciasta(...)NADZIENIE: 500g śliwek 4-5 łyżek domowego cukru waniliowego [do znalezienia TU] - ilość cukru regulować w zależności od kwaśności śliwek Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko na stolnicę - w ten sposób wprowadza się powietrze i ciasto jest bardziej pulchne. Dodać cukier, cukier wanilinowy, masło i smalec - ten ostatni powoduje że ciasto jest bardziej wilgotne
Grunt to przepis!domowego cukru waniliowego)\r","1 czubata \u0142y\u017ceczka cynamonu\r","2-3 go\u017adziki\r","1 cytryna\r","1 opakowanie budyniu \u015bmietankowego\r","\r","Ciasto\r","230 g m\u0105ki ( u mnie wysz\u0142o ok 320 g)\r","\u00bc szklanki br\u0105zowego cukru\r","1 \u0142y\u017ceczka proszku do pieczenia\r","100 g mas\u0142a\r","50 g smalcu(...)szklanki wody 1 laska wanilii (dałam 2 łyżki domowego cukru waniliowego) 1 czubata łyżeczka cynamonu 2-3 goździki 1 cytryna 1 opakowanie budyniu śmietankowego Ciasto 230 g mąki ( u mnie wyszło ok 320 g) ¼ szklanki brązowego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g masła 50 g smalcu 2 łyżki kwaśnej śmietany 3 żółtka Sposób przygotowania Ciasto Składniki ciasta posiekać
Mieszam w GarnkuPiernik w trochę innym wydaniu bo pod gwiazdami z babką. Piernik jest miękki, delikatny, wilgotny. Polecam z domową polewą. ciasto na gwiazdę: 250 g mąki pszennej 250 g cukru pudru 200 g masła 1 cytryna 50 g smalcu 2 łyżki spirytusu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 jaj wielkość M piernik: 1/2 szklanki miodu 1/2 szklanki cukru 50 g masła
wesoła kuchniaPrzepis na taki gulasz znalazłam tutaj..z tym , że mięso wołowe zamieniłam na wieprzowe ..i dodałam trochę przypraw..Gulasz przygotowany był w ramach wspólnego gotowania z
Moje domowe kucharzeniecałą.- smalec - 1/4 kostki,- kwaśna śmietana - 2 łyżki,+ Czarny Sezam - do posypywania przed pieczeniem./NA FARSZ:- Indyk, 1,5 kg- Porcja Warzyw, tacka: por, seler, marchew, pietruszka, kapusta,- Cebula, 75 dag - 80 dag,- czarny pieprz, do smaku- pieprz ziołowy, opakowanie- ziele angielskie, 4- pieprz ziarnisty kolorowy,- liść laurowy.+ Czarny Sezam- oliwa z oliwek,- sól morska lub domowa przyprawa warzywna(...)mieszanka domowa),WYKONANIE:/CIASTA:1. Drożdże wrzucamy do kubeczka, zasypujemy łyżeczką cukru, wlewamy 2 łyżki podgrzanego mleka - mieszamy. Odstawiamy aby drożdże zaczęły pracować. 2. Na stolnice wsypujemy niecałą mąkę (zostawiając około 100 g). Na środku robimy dołek. Jeśli drożdże ruszyły, dosypujemy sól, wbijamy jajko i zaczynamy nożem wyrabiać ciasto (podobnie jak na pierogi). 3. Przed rozpoczęciem wyrabiania ciasta topimy tłuszcz
Wypisz Wymaluj