wkładam do piekarnika na 20 min aby były złociste( warto obserwować czas, każdy zna swój piekarnik) - po wystudzeniu spody smaruje roztopioną czekoladą - po ponownym wystudzeniu chowam je do suchego słoika i zamykam ( ale kto je tam długo utrzyma) Smacznego
Basia w kuchnizmielenia( utłuczenia) zmielić na drobny proszek - dodać resztę przypraw, z wanilii wydrążyć ziarenka, dokładnie wymieszać - przyprawę przechowywać w ciemnym i suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym pojemniku lub słoiku, aby nie straciła aromatu. Przyprawa jest już gotowa i można zacząć szaleństwo piernikowe
Basia w kuchnidające wiele energii a co najważniejsza domowa bez konserwantów bez chemii - jeżeli mamy jakieś swoje ulubione bakalie z czystym sumieniem dorzucamy do mieszanki i zjadamy do samego dna słoika :) SMACZNEGO
Basia w kuchnitrzeba wspominać, że nie mamy tu chemii i mamy prawdziwe jajko a nie imitacja jajka w proszku z całą listą niepotrzebnych składników. Wysuszony makaron trzymamy w suchym zamkniętym słoiku, ja trzymam nawet kilka tygodni i nic się nie dzieję. Jeżeli chce od razu wykorzystać to chowam w lodówce po czym gotuję zaledwie 3 minuty
Basia w kuchnizwijamy rulon po czym tniemy na paski o szerokości jakiej chcemy uzyskać po czym postępujemy jak wyżej. - gotowy wysuszony makaron trzymamy w szczelnie zamkniętym, suchym słoiku Makaron pod taką postacią wykorzystuję jak wcześniej do zup. Następnym razem pokaże do jakiej zupy można go wykorzystać. Jedna wersja będzie Włoska a drugiej odsłonie tradycyjna zupa Polska :) Zapach który
Basia w kuchnimoździerzu partiami z płatkami, intensywność zależy od nas ile płatków na daną partię sobie wrzucimy - tak utarty cukier rozsypujemy do wyschnięcia na pergaminie, gdy będzie suchy wsypujemy go do słoika Wykorzystujemy go do posypania ciasteczek, naleśników do tego co nam wyobraźnia podsunie. Polecam bo naprawdę warto
Basia w kuchniobsypujemy semoliną i zwijamy rulon po czym tniemy na paski o szerokości jakiej chcemy uzyskać po czym postępujemy jak wyżej. - gotowy wysuszony makaron chowam do słoika zakręcam i czeka na swoją kolej spożytkowania :) Wykorzystałam go do takiego połączenia z cukrem fiołkowym oraz płatami fiołka polecam jest przepyszny klik jak to zrobić SMACZNEGO
Basia w kuchniotrzymałam od firmy Piątnica . Wanilia jest mięsista i bardzo dobrej jakości a do tego w bardzo dobrej cenie. składniki: 500 g cukru 3 duże laski wanilii oraz słoik z zakrętką ( o pojemności 700 ml) Do miski wsypać cukier. Laski wanilii rozciąć wzdłuż na pół. Czubkiem noża wyskrobać ziarenka wanilii i dodać do cukru. Aby ziarenka wanilli lepiej
Monia miesza i gotujezamrozić..ja akurat zamroziłam..i takie zawiozłam córce.. 70 dag mąki 1 jajko 3 łyżki oleju ½ łyżeczki soli ok. 1,5 szklanki wrzątku 5 dag – garść suszonych borowików słoik kapusty kwaszonej z grzybami leśnymi Orzech 1 cebula 1 łyżka oleju sól do smaku pieprz do smaku Suszone grzyby zalać wrzącą wodą i zostawić na noc, następnego dnia obgotować
Moje domowe kucharzeniedobrego, w sam raz do gorącej malinowej herbaty i co wtedy? Sprawdzam jakie składniki mam w lodówce. Od dłuższego czasu nie wykorzystywałam kaszy manny, która stoi i czeka w słoiku. W sieci, u blogerki kulinarnej Lekki brzusio znalazłam przepis na przepyszne muffinki z kaszy manny, skorzystałam i jestem bardzo zadowolona, przepis zmodyfikowałam o ilość cukru i zamiast
Moja smaczna kuchniakilka sporych kawałków razem ze skórką. Pieczemy przez godzinę w temperaturze 120 stopni. Odcinamy skórkę a miąższ mielimy blenderem. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Nadmiar przekładam do słoików i pasteryzuję
prawdziwe jedzenieszklanki mąki pszennej 1 kostka margaryny, 25 dag 4 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Beza: 4 białka 1/2 szklanki cukru kryształu 2 łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: słoik dżemu lub konfitury, u mnie frużelina truskawkowa , ale może być wiśnia lub brzoskwinia garść orzechów włoskich od www.Skworcu.com.pl Masa budyniowa: 1/2 litra mleka 1/2 szklanka cukru kryształu cukier waniliowy
Apetyczna babeczkajakiegoś bzika - mam i ja ...łosoś :-) Najlepiej z majonezem - wiem grzech, no ale co ja na to poradzę? Uwielbiam! Oczywiście przepisu nie trzeba podawać, bo do tego wystarczy słoik majonezu, łyżka i łosoś. Ale żeby nie było, dzisiaj będzie bardziej treściwie i efektownie. Będzie to doskonały pomysł na przystawkę,przekąskę, obiad jak kto woli. Do dzieła ... Składniki
pieprzny smaczeksera edamskiego 240 g czerwonej fasoli duża kiść jasnego winogrona sól pieprz szczypta słodkiej papryki mielonej 2 łyżki majonezu ( w moim osobistym przypadku pół słoika :-) Sposób przyrządzenia : Tortellini gotować wg przepisu na opakowaniu. Ser pokroić w dużą kostkę. Winogron opłukać, przekroić na pół i usunąć pestki. Wszystkie składniki ze sobą połączyć. Wymieszać
pieprzny smaczekgrilla i chłodzimy tak szybko na ile to możliwe. Po prostu ziarna kawy przesypujemy do osobnego naczynia i ją przesypujemy aż ostygnie. Palone ziarna kawy przesypujemy do szklanego zamykanego słoika i odstawiamy na około 24 godziny. Następnie je mielimy i cieszymy się najbardziej wyjątkową kawą o poranku. Palenie kawy na grillu is a post from: naRuszcie.pl The post Palenie kawy
naRuszcie