orkiszową), 1 duża cukinia, około 450g, 2 jajka, 50ml mleka lub napoju roślinnego, 2 łyżki suszonego tymianku, 2 łyżki tartego sera grana padano (opcjonalnie), szczypta soli i pieprzu, olej rzepakowy, około 1 łyżka (do smażenia placuszków). Sposób przygotowania Najpierw myję i osuszam cukinię, odkrawam końce i ścieram warzywo na tarce o grubych oczkach. Solę i odstawiam na około(...)pieprzem. Rozgrzewam patelnię delikatnie wysmarowaną olejem rzepakowym. Nakładam ciasto łyżką i smażę placuszki z dwóch stron na rumiany kolor. Gotowe placuszki odkładam na talerz z ręcznikiem kuchennym by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Smacznego! Spróbuj także: placuszki dyniowe, placuszki jabłkowe w zdrowszej wersji. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej
Natka Pietruszkipieprzu i soli. Dodałem kilka łyżek oleju. Włożyłem ziemniaki, dobrze wymieszałem, tak aby pokryły się przyprawami. Ułożyłem na blasze i zapiekałem do miękkości, ok. 50 minut w temperaturze 190 stopni C. Śmietanę wymieszałem dokładnie z posiekaną cebulą, obranymi i pokrojonymi w drobną kostkę ogórkami i jabłkiem oraz posiekanym koperkiem. Dodałem pokrojone w paseczki śledzie. Sos doprawiłem pieprzem i szczyptą soli
R'n'G Kitchenpołączenia składników. Na patelni rozgrzej olej lub oliwę i kładź po jednej łyżce masy placuszkowej. Każdy placuszek lekko rozpłaszcz przy pomocy łyżki i smaż przez 2-3 minuty z każdej strony, aż staną się złote. Na każdym placuszku ułóż po łyżeczce salsy paprykowej i podawaj od razu. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku
Chilli Czosnek i Oliwausmażyć na złocisty kolor na oleju. Rybę układamy na półmisku i zalewamy gorącą zalewą. Odstawiamy do wystygnięcia na całą noc. Ryba najsmaczniejsza jest na drugi dzień kiedy smaki się połączą. Podajemy na zimno. ryba po grecku Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Dorsz pieczony z koperkiem Zapiekanka z ryżem, brokułem i kurczakiem Śledzie pod pierzynką – przepis Sałatka z selerem
Księga-Smakuusmażyć na złocisty kolor na oleju. Rybę układamy na półmisku i zalewamy gorącą zalewą. Odstawiamy do wystygnięcia na całą noc. Ryba najsmaczniejsza jest na drugi dzień kiedy smaki się połączą. Podajemy na zimno. ryba po grecku Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Dorsz pieczony z koperkiem Zapiekanka z ryżem, brokułem i kurczakiem Śledzie pod pierzynką – przepis Sałatka z selerem
Księga-SmakuSzybkie do przygotowania i pyszne. Najlepiej kupić śledzika w zalewie. Chlebek upiec w tosterze lub na patelni z odrobiną oleju. Musi być dosyć mocno zarumieniony. Pokroić
Kuchnia PokoleńWyrazisty śledź doskonale smakuje w towarzystwie czerwonej cebuli i kwaśno-słodkiej żurawiny. Najlepiej gdy pozwolimy przegryźć się smakom 1-2 dni. Ale nawet na świeżo smakuje wybornie. Składniki: 1 czerwona cebula 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 4 gotowe filety śledziowe a'la matias pieprz czerwony ziarnisty 50g suszonej żurawiny olej rzepakowy Sposób przygotowania: Filety śledziowe opłukać z oleju i namoczyć
Pyry na Gazśledzie po kaszubsku Śledzie przyrządzone w ten sposób, należą do moich ulubionych potraw. Nie może ich więc zabraknąć i teraz na świątecznym stole. składniki 500 g filetów śledziowych z solnej zalewy 2 cebule 1,5 łyżki cukru 3 łyżki koncentratu pomidorowego sok z jednej pomarańczy sok z jednej cytryny 6 łyżek oleju garść rodzynek sól, pieprz zalewa
Miód i pieprzSkładniki: 3 filety śledziowe w oleju 1/3 szklanki czarnych oliwek 1/3 szklanki suszonych pomidorów w oliwie gałązka natki pietruszki pieprz dodatkowo: metalowa foremka-obręcz Filety śledziowe odsączamy z zalewy i kroimy w drobną kostkę. Tak samo robimy z suszonymi pomidorami i oliwkami. Metalową obręcz ustawiamy na półmisku i po kolei nakładamy warstwy śledzia, pomidorów i oliwek. Każdą warstwę lekko
Bon Appetit Małgorzatypotrzeby, jeszcze dopełnij słoik olejem. Pomidory muszą być całe przykryte, inaczej mogą spleśnieć. Słoiki dobrze zakręć i odwróć do góry dnem. Pozostaw do wystygnięcia. Suszone pomidory są gotowe do jedzenia już pod 2-3 dniach. Zamknięte słoiki przechowujcie w spiżarce lub szafce kuchennej, a otwarte w lodówce. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku
Chilli Czosnek i Oliwaktóra jest kopalnią wiedzy na temat polskich potraw regionalnych. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Sałatka śledziowa z buraczkami (4-6 porcji) Składniki: 500 g filetów śledziowych z oleju, pokrojonych w grubszą kostkę 1/2 łyżki mielonego pieprzu 1 kwaśne jabłko, obrane i pokrojone w kostkę 1 cebula, pokrojona w kosteczkę 2 łyżki soku z cytryny 1 duży ogórek kiszony(...)jajka ugotowane na twardo Składniki na sos: 3 łyżki gęstej śmietany 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz i cukier do smaku Przygotowanie: Dopraw posiekanego śledzia pieprzem i odstaw na godzinę. W większej misce ułóż warstwowo wszystkie składniki sałatki wraz z posiekanym białkiem z jajka (lub zwyczajnie wymieszaj) i skrop sokiem z cytryny. W miseczce wymieszaj składniki
karmelowypieczenia i posmarowaną tłuszczem (olejem lub margaryną rośliną). Wyrównujemy wierzch i po przestudzeniu wkładamy tort do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem można udekorować świeżymi owocami. Smacznego! Spodobał Ci się ten przepis? To podaj go dalej! Bardzo mi pomożesz, jeśli podzielisz się swoją opinią w formie komentarza Obserwuj mnie na Facebooku lamarida.pl FB Śledź mnie na Instagramie lamarida.pl Instagram Artykuł
Lamarida.plniezłą opowieść – słony śledź, kremowa feta, słodka żurawina, ostra musztarda, aromatyczne, suszone pomidory oraz chrupiące orzechy włoskie i orzeźwiająca rukola. *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Rukolę umyj i osusz. Rozłóż na dnie talerza. Filety rozłóż na ręczniku papierowym, żeby zdjąć z nich nadmiar oleju. Pokrój je w dość drobną
Eat me! Fit me!Wykonanie: *Filety osączamy z oleju, kroimy na mniejsze kawałki, układamy naokoło na talerzu. *Kukurydze osączamy, paprykę kroimy w kosteczkę, drobno siekamy cebulkę i szczypiorek. Tak samo postępujemy z grzybkami i ogórkami. Jajka również kroimy w kosteczkę. Wszystko ( oprócz szczypiorku) mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy majonez, mieszamy. Gotową sałatkę wykładamy na środku talerza, pomiędzy śledziami, szczypiorkiem posypujemy naokoło sałatki
Z Majeczką w kuchnibędą przywierały), wlać trochę oleju, szerszy koniec jajka ściąć nożykiem i wylać zawartość na patelnię, smażyć na niezbyt dużym ogniu. Żółtko ma zostać płynne. Podawać tatara z jajkami i pieczywem (grzankami). Można podać z sosem grzybowym (przepis na sos w książce), sosem tatarskim lub bez sosu. Podczas warsztatów został przygotowany również tatar ze śledzia, sandacza, łososia, polędwicy wołowej oraz
królestwo garówswojej ofercie ma sledzie, ale czemu nie zrobić ich samemu? Składniki; 40dag śledzi solonych 0,5 kg cebuli 1 słoik koncentratu pomidorowego (200g) 4 łyżki octu 1 łyżka ziela angielskiego 2 liście laurowe 0,5 szklanki wody sól, pieprz, majeranek, słodka i ostra papryka wg. smaku 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju 1 czerwona papryka 4 średnie
Radość kipiąca uśmiechem.