sledzie w oleju - 2894 przepisów (strona:114/193)

Śledzie w śmietanie 212

przepis. MATIASY W ZALEWIE OCTOWEJ SKŁADNIKI: 1 kg. matiasów 4 średnie cebule 1 łyżeczka cukru 2 łyżki oleju   ZALEWA: 3 szkl. wody 1/3 szkl. octu 1 łyżka cukru 2 liścia laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 20 ziaren pieprzu WYKONANIE: śledzie moczymy 0,5 h, cebulę obieramy i kroimy w krążki, następnie wrzucamy do wrzątku z łyżeczką cukru

Kuchnia Beaty
Sałatka śledziowa z buraczkami 443

obraniu), 3 marchwie (200g po obraniu), 5 jaj, 1 por, 2 buraki, 5 ogórków konserwowych, 6 płatów filetów śledziowych w oleju a'la matjas ( 350g), majonez, sól, pieprz. Przygotowanie: Wszystkie składniki układać w misce warstwami: Pokroić na mniejsze kawałki śledzie. Jeżeli Twoje śledzie są mocno słone, wymocz je wcześniej. Śledzie popieprzyć. Por przekroić na pół, umyć i pokroić drobniej

W kuchni u Moniki
Koktajl z awokado, szpinakiem i truskawkami. Mikstura dla zdrowia i urody :) 52

Błonnik pokarmowy: 10,9g Ładunek glikemiczny: 12,8 (IG = 44,4) Spróbuj także: koktajl brzoskwiniowy z otrębami, zielony koktajl mocy z olejem z wiesiołka. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Koktajl z awokado, szpinakiem i truskawkami. Mikstura dla zdrowia i urody :) pochodzi

Natka Pietruszki
Sałatka śledziowa z rodzynkami 89

łatwa w przygotowaniu sałatka śledziowa z dodatkiem ogórków konserwowych i rodzynek! Składniki: filet śledziowy cebulka rodzynki ogórek konserwowy keczup pieprz Sposób przygotowania: Śledzie wymoczyłam w mleku żeby puściły sól, pokroiłam na kawałeczki. Cebulkę podsmażyłam na oleju z małą ilością cukru (tylko chwilkę żeby lekko cebula zmiękła). Dodałam rodzynki oraz ogórek konserwowy i wszystko razem wymieszałam ze szczyptą pieprzu i keczupem

Wasze Przepisy
Pasta z ikry śledziowej 320

mlecza i  ikry śledziowej. Tym razem w wersji pomidorowej. Pasta z ikry śledziowej 3 ikry z śledzia solonego 2 mlecze  z śledzia solonego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki startego żółtego sera 1 łyżka oleju roślinnego papryka słodka i ostra do smaku Ikrę i mlecz zalej mlekiem i wymocz przez 12 godzin. Obierz z błon i rozdrobnij - przełóż

Gotuj Sam!
ŚLEDŹ W SOSIE OLIWKOWYM 160

SKŁADNIKI :  4 filety ze śledzia  2 jajka sok z cytryny mąka do obtoczenia sól, pieprz do smaku olej do smażenia

Kulinarne Fantazje Marioli
Śledzie Kresowe na Wigilię w koncentracie pomidorowym- do słoików 129

Pyszne śledzie -idealne na nadchodzącą kolację wigilijną! Składniki: ½ kg filetów śledziowych ½ kg cebuli ½  szklanka oleju 1 słoiczek koncentratu pomidorowego (200 gram) 10 dag suszonej żurawiny 4 goździki ziele angielskie kilka ziaren pieprz ziarnisty – kilka ziaren sól do smaku cukier do smaku sok z cytryny do smaku Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na patelni w ½ szklance oleju. Dodać koncentrat

Tradycyjna Kuchnia
Dieta na stawy 183

czczo szklankę kefiru bądź jogurtu naturalnego, ponieważ nabiał jest pomocny przy odbudowie chrząstki stawowej. Ryby morskie (2 razy w tygodniu) np. makrela, halibut, śledź oraz sardynki. Bogactwo kw. omega-3 oraz witaminy D, łagodzących stany zapalne. Oleje. Olej rzepakowy, lniany oraz oliwa z oliwek. Owoce i warzywa. Źródła antyoksydantów, witaminy E, która działa przeciwzapalnie oraz witaminy C, będącej niezbędnikiem przy

Życie na widelcu
Śledzie z suszonymi śliwkami 154

łyżki oleju sól i pieprz Wykonanie: 1. Filety śledziowe zalać zimną wodą i moczyć przez około 3-4 godziny. Po tym czasie odsączyć z wody. 2. Marynata: Wodę z cukrem zagotować, dodać liście laurowe, ziele angielskie, jałowiec, wlać ocet i na końcu dodać pokrojoną w piórka cebulę. Całość dokładnie wymieszać i gotową marynatą zalać wymoczone śledzie. Wstawić do lodówki(...)śliwki przekroić na połówki. Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie dodać śliwki, ogórki, koncentrat pomidorowy, liście laurowe i całość chwilę smażyć na małym ogniu. Po tym czasie doprawić do smaku majerankiem, pieprzem, szczyptą soli, całość wymieszać i pozostawić do wystudzenia. 4. Osączone śledzie pokroić na mniejsze kawałki i wymieszać z wystudzoną zalewą. Wstawić do lodówki

Szalona Kuchnia Eweliny
Śledzie panierowane w zalewie octowej 195

wygląda najładniej) 3 cebule, czerwona też polecana 3 małe marchewki listek laurowy, pieprz kolorowy, ziele angielskie, gorczyca garstka rodzynek Wykonanie Śledzie dokładnie myjemy, jeśli mamy tuszki, płaty tylko płuczemy, osuszamy, lekko solimy panierujemy w mące krupczatce, i smażymy na oleju do zrumienienia. Gotujemy zalewę z wody i octu w proporcji 1:5 z wszystkimi przyprawami, cebulką pokrojoną w plastry, papryką

kgwjanczewo
Śledzie z suszonymi pomidorami 124

łyżki powidła śliwkowego 2 łyżki keczupu – może być ostry 4 suszone pomidory zalane oliwą przyprawy – pieprz, papryka słodka nieco oleju z pomidorów lub oliwa z oliwek – ok. 3 łyżki 1/2 łyżeczki cukru sok z ćwiartki cytryny Sposób przygotowania:   Śledzie wymoczyć w wodzie około godziny. Cebule pokroić w cienkie plasterki. Jabłka obrać i pokroić w cienkie słupki. Wymieszać razem

Pobite gary Barbary
Sałatka śledziowa 282

Składniki:4 płaty śledziowe4 cebulekoncentrat pomidorowyrodzynkisolimyPłaty śledziowe moczymy i kroimy. Cebulę kroimy  kostkę i dusimy na patelni na oleju. Do cebuli dodajemy koncentrat pomidorowy i wcześniej namoczone rodzynki, solimy i doprawiamy pieprzem. Wszystko studzimy. W słoiku układamy warstwami śledzie oraz cebulę z rodzynkami i koncentratem pomidorowym.Smacznego

Salonik smaków
Miodowe śledzie z rodzynkami z whisky i cynamonem 173

już więcej kulinarnie zaniedbywać :)  Oto propozycja na słodkie śledzie. Jeśli nie lubisz rodzynek, na pewno przekona Cię whisky, w którym były moczone ;) Składniki: 500 g solonych filetów śledziowych (2 tacki matjasów) 1 czerwona cebula 1,5 łyżeczki cynamonu 3 łyżki miodu albo syropu z agawy 1 garść rodzynek olej słonecznikowy albo ryżowy 100 ml whisky Pieprz do smaku(...)dekoracji Whisky podgrzewamy w garnuszku. Następnie rodzynki moczymy w alkoholu. Obraną cebulę  w drobną kostkę. Na rozgrzanym oleju szklimy cebulę, dodajemy miód, pieprz, cynamon i rodzynki, mieszamy i zdejmujemy z ognia. Odstawiamy do wystygnięcia. Mieszamy sos ze śledziami. Odstawiamy na całą noc do lodówki. Śledzie podajemy na dużych plastrach jabłka i dekorujemy natką pietruszki

Bon Appetit Małgorzaty
"Śledzie" z boczniaków w lekkim sosie tatarskim (wegańskie) 227

będzie zbyt gęsta, dodajemy po trochu wody, bądź mleka. Dodajemy sok z cytryny, musztardę i ocet, znów mieszamy.  "Śledzie": Boczniaki myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki. (mniej więcej 1 boczniak na 3-4 kawałki) Smażymy na niewielkiej ilości oleju pod przykryciem, aż puszczą sok. Następnie zdejmujemy pokrywkę i dalej smażymy, aż wchłoną całą wodę i nabiorą lekko złotego koloru

Be Fit Be Strong
Tatar ze śledzia 303

super propozycja na zbliżającą się Wigilię,sylwestra i nie tylko-polecam Składniki: 500 g filetów śledziowych w oleju kilka papryk konserwowych, mały słoiczek grzybków marynowanych mała cebulka pół jabłka łyżeczka musztardy   pieprz, 1-2 łyżki soku z cytryny Przygotowanie:  Śledzie ,grzybki, paprykę,jabłko i cebulkę kroimy w drobniutką kosteczkę,można ułożyć warstwowo-ale ja wszystko wymieszałam

Swojskie jedzonko