Składniki: 4-5 filetów śledziowych a'la matias 3 cebule 150 g koncentratu pomidorowego 40 g suszonej żurawiny 10 łyżek oleju rzepakowego sok z 1 cytryny 2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka gorczycy 1/2 łyżeczki majeranku 3 goździki 3 ziarna ziela angielskiego 2 listki laurowe 3/4 łyżeczki pieprzu szczypta soli Sposób wykonania: Filety wkładamy do miseczki, zalewamy zimną wodą i odstawiamy(...)kroimy w ukośne paski o grubości około 2 cm. Na patelni rozgrzewamy 4 łyżki oleju. Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na patelnię z olejem. Dodajemy listki laurowe, goździki i ziele angielskie. Dusimy całość na małym ogniu przez 5 minut. Następnie dodajemy pozostały olej, koncentrat pomidorowy, miód, sok z cytryny, żurawinę, gorczycę, majeranek, pieprz i sól. Mieszamy wszystko razem
Qchnia po prostujeszcze nie koniec. Dziś zapraszam na śledzie po kaszubsku. Przepis znalazłam na WŻ i się w nich zakochałam. Robiłam je już kilka razy między innymi na święta i sylwestra, wszystkim bardzo smakowały. Polecam :) Składniki - 6-8 szt. dużych solonych filetów śledziowych a'la matjas - 1 duża cebula - garść rodzynek - 1 szklanka oleju - 0.5 szklanki octu jabłkowego - 195 gram koncentratu(...)paseczki. Cebule kroję w cieniutkie półplasterki. Do rondelka wlewam ocet, olej, koncentrat i pól szklanki ciepłej wody, dodaję cukier, liście laurowe i ziele angielskie. Mieszam i gotuję na wolnym ogniu ok. 3 minuty. Do gotującej zalewy dodaję rodzynki i cebulę, gotuję następne 3 minuty. Zalewę studzę do ostudzonej dodaję śledzie, delikatnie mieszam i przekładam do słoja. Słój zakręcam pokrywką
Kuchnia z widokiem na ogródinne przepisy na pasty rybne do kanapek: Awanturka – pasta do chleba z sardynkami w 10 minut Pasta kanapkowa ze śledziem – pyszny dodatek do pieczywa Szybka pasta z tuńczyka i serka wiejskiego Pasta na kanapki z sardynkami Sałatka z rybą w oleju – pasta do chleba z rybą z puszki Pasta z ryby w pomidorach .pf-button.pf-button-excerpt { display: none; } Artykuł Pasta
e-PrzepisyKulinarnejakości) olej pieprz Sposób Rodzynki zalać gorącą wodą na 15 minut. Cebulę obrać, pokroić w piórka, zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać odsączone rodzynki oraz odrobinę świeżo zmielonego pieprzu, chwilę przesmażyć. Dodać koncentrat pomidorowy oraz 1/4 szkl. wody, zagotować i ostudzić. Śledzie pokroić w grubą kostkę, bądź paseczki. W naczyniu układać kolejno warstwami cebulę z rodzynkami oraz śledzia, zaczynając i kończąc
Kuchenne aromatySą to moje archiwalne zdjęcia , które niedawno odnalazłam na karcie od aparatu. Soczyste kolory sosu od razu sprawiły, ze stałam się głodna. Szkoda
Bon Appetit Małgorzatyfaszerowanych, do śledzi, do zwykłych jajek w majonezie i do innych sałatek. Zaletą domowego majonezu jest to, że nie zawiera wzmacniaczy smaku i aromatu, konserwantów, zawiera same naturalne składanki. Robi się go w 10 min, więc szybciej go zrobić w domu niż iść do sklepu :) Składniki na 300 ml: 2 żółtka 1 łyżeczka musztardy 1 szklanka oleju (rzepakowego
moj przepis nafaszerowanych, do śledzi, do zwykłych jajek w majonezie i do innych sałatek. Zaletą domowego majonezu jest to, że nie zawiera wzmacniaczy smaku i aromatu, konserwantów, zawiera same naturalne składanki. Robi się go w 10 min, więc szybciej go zrobić w domu niż iść do sklepu :) Składniki na 300 ml: 2 żółtka 1 łyżeczka musztardy 1 szklanka oleju (rzepakowego
moj przepis nafaszerowanych, do śledzi, do zwykłych jajek w majonezie i do innych sałatek. Zaletą domowego majonezu jest to, że nie zawiera wzmacniaczy smaku i aromatu, konserwantów, zawiera same naturalne składanki. Robi się go w 10 min, więc szybciej go zrobić w domu niż iść do sklepu :) Składniki na 300 ml: 2 żółtka 1 łyżeczka musztardy 1 szklanka oleju (rzepakowego
moj przepis nafaszerowanych, do śledzi, do zwykłych jajek w majonezie i do innych sałatek. Zaletą domowego majonezu jest to, że nie zawiera wzmacniaczy smaku i aromatu, konserwantów, zawiera same naturalne składanki. Robi się go w 10 min, więc szybciej go zrobić w domu niż iść do sklepu Składniki na 300 ml: 2 żółtka 1 łyżeczka musztardy 1 szklanka oleju (rzepakowego
moj przepis naŚledzie z ziarenkami serka wiejskiego w śmietanie z dodatkiem ketchupu. Bardzo smaczna sałatka śledziowa w nieco innym towarzystwie niż zwykle. Podana na słonych krakersach jest propozycją na świetną przekąskę imprezową. 2 filety śledziowe marynowane w oleju 200 g serka wiejskiego 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki ketchupu łagodnego Kotlin 1/2 cebuli białej 1 łyżka siekanej natki pietruszki sól pieprz czarny
https:KKuchniaMniammną moja Babcia, a przecież babcie wiedzą, co najlepsze! Cebulka a la chutney do śledzi i nie tylko – prosty przepis krok po kroku Do przygotowania cebulki będziecie potrzebować: 1 kg cebuli 1 mały koncentrat pomidorowy (200 g) 3-4 łyżki oleju około 1 szklanki gorącej wody 1 łyżeczkę cukru (ja, jak zawsze, dodaję cukier trzcinowy) 4-5 ziarenek ziela(...)liście laurowe sól i pieprz do smaku (ja używam soli himalajskiej oraz pieprzu ziołowego) Wykonanie krok po kroku: Cebulę obieramy i kroimy w piórka. W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę. Kiedy cebulka będzie już dobrze zeszklona i zmięknie, dodajemy przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, cukier, sól oraz pieprz i mieszamy. Całość podlewamy gorącą wodą, tak aby nie przykryła
Okiem Blondynki by McBlondipiórka, przełożyć do miseczki, dodać szczyptę soli, pieprzu i cukru, przetrzeć. Do cebuli dodać olej, ocet i sok z cytryny, również odstawić. Płaty śledziowe przełożyć na deskę lub talerz, na każdym po środku położyć śliwkę i kilka piórek cebuli. Zwinąć i przekłuć wykałaczką. Śledzie przełożyć na półmisek, zalać pozostałym po marynowaniu cebuli sosem. Na wierzchu rozrzucić pestki granatu i rodzynki
Gosia gotujeszczególnie ... SKŁADNIKI 6 filetów śledziowych z oleju 2 małe jabłka 4 ogórki kiszone 3 średnie ziemniaki 3 jajka 1/2 pęczku koperku 1/2 pęczku szczypiorku garść sałaty lodowej 4 łyżki majonezu sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Jajka gotujemy na twardo , ziemniaki w mundurkach - obieramy . Jabłka i ogórki obieramy ze skórki. Wszystkie te składniki oraz śledzie kroimy w dość dużą kostkę. Mieszamy razem
Moje Kuchenne Rewelacjepokrojona w paski mały słoik karczochów w oleju opakowanie koreczków śledziowych – u mnie Seko po giżycku 220 g 2 szalotki obrane i drobno pokrojone (lub 1 małą cebula) 50 g kaparów ze słoika 2 jajka ugotowane na twardo dymka lub szczypiorek – drobno pokrojone świeżo zmielony pieprz Przepis na sałatkę ze śledziem, ziemniakami i karczochami Ziemniaki obieramy, kroimy
Ugotowane pozamiatane