puszka kukurydzy opcjonalnie puszka czerwonej fasoli 2 buraki obrane,ugotowane i starte na dużych oczkach mały słoiczek pomidorów suszonych w oleju mała czerwona cebula sól i pieprz do smaku majonez, musztarda sporo świeżej natki pietruszki opcjonalnie prażone pestki dyni Śledzie przelej przez sitko, wypłucz w wodzie, odłóż na ręcznik papierowy. Pokrój w paski. Ja używam nożyczek. Wszystko co wymaga pasków
Z Kuchni Do Kuchnifirmy SEKO paczkę z ich produktami. Znalazły się w niej filety śledziowe z suszonymi ziołami, koreczki kaszubskie i filety w oleju. Długo nie musiałam się zastanawiać co z nich przygotować gdyż od jakiegoś czasu chodził za mną tatar ze śledzia. Do tego dania użyłam śledzi z suszonymi ziołami gdyż byłam bardzo ciekawa ich smaku. Doskonale sprawdziły się w tej sałatce
Smakołyki Asiposiekaną kiszoną kapustą więc jeśli chcecie też możecie ją dodać. Sałatkę winigret tradycyjnie doprawia się olejem słonecznikowym, ale inny roślinny olej też może być - byle nie oliwa bo ta jednak zmieni smak sałatki. Czasami do sałatki rosyjskiej dodaje się śledzie bo ten z warzywami dobrze się komponuje - zupełnie jak w mojej sałatce buraczkowej ze śledziem . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaZapraszam na pysznego śledzika w occie i oleju :) jest to ryba którą zawsze mam w lodówce w occie , w oleju czy w jakiejś sałatce :) no i oczywiście zawsze gości na moim świątecznym czy imprezowym stole :)Składniki :Około 10 śledzi matias Kilka cebul Pieprz zielony SkworcuSól selerowa SkworcuOliwaOcetZiele angielskie SkworcuLiść laurowy Skworcu Wykonanie :Śledzie namoczyć w mleku
Sama słodycz i szczypta chilizalewie octowej. I były pyszne! Ale ja uwielbiam nowości, eksperymenty i odkrywanie nowych smaków. Po wpisie Dorotus w Magii Smaków wiedziałam, że w tym roku moje śledzie będą opływały miodem, kusiły czerwienią i intrygowały octem winnym z rodzynkami.I będą tak królować przez kolejne lata. I już znowu mam na nie ochotę. I bardzo dziękuję Dorotus za fantastyczny(...)Odcedzić, pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w półksiężyce. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, na gorący olej wrzucić cebulę, posolić i popieprzyć do smaku, przykryć, dusić do miękkości (nie przyrumieniać). Dodać miód, ocet, koncentrat, wymieszać. W salaterce lub słoiku układać warstwami: sos, śledzie, sos, śledzie, sos. Przykryć szczelnie folią spożywczą, pozostawić w lodówce na 1 - 2 dni przed spożyciem *UWAGA
KUCHARNIAprzepisy możecie znaleźć w Menu: Ryby, śledzie ... A tymczasem zapraszam na... śledzie po cygańsku Składniki: 8 płatów śledziowych z zalewy winegret 8 ogórków konserwowych słoiczek pieczarek marynowanych w zalewie naturalnej (260 g netto) 2 średnie czerwone cebule Na sos: 250 ml pikantnego keczupu 100 ml oleju 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki musztardy sarepskiej sól pieprz cukier Wykonanie: Płaty
Kuchnia u KrysiUwielbiam leczo rybne firmy Seko , tak więc postanowiłam w domowym zaciszu spróbować odtworzyć te smaki i tak właśnie powstał ten oto przepis na leczo rybne ze
Kulinarne Przebojekażdym razie tartaletki są pyszne i proste do zrobienia. Idealne dla alergików, bo nie zawierają glutenu i mleka krowiego. Niektórych może też ucieszy to, że nie ma w nich oleju Polecam! Uwagi: **Pierwszy raz zrobiłam spód do tych wegańskich tartaletek używając tylko słonecznika, nasion chia i słodkiego syropu. I naszym zdaniem wyszły idealne (z podanych proporcji wychodzi 5 tartaletek(...)będzie on miał szansę dotrzeć do kogoś, kto być może potrzebuje go przeczytać. Obserwuj mnie na Facebooku lamarida.pl FB Śledź mnie na Instagramie lamarida.pl Instagram Dziękuję i pozdrawiam! Artykuł Wegańskie tartaletki z kremem jaglanym i truskawkami (bez pieczenia, bez oleju, bez glutenu) pochodzi z serwisu lamarida.pl
Lamarida.plŚledź przez wielu z nas uważany jest za rybę wykorzystywaną tylko do przygotowania przystawki na przyjęcie. To bardzo błędne pojęcie, jest to ryba trochę zapomniana i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!musztardy z dodatkiem ogórków konserwowych i cebuli. Takie śledzie doskonale sprawdzą się podczas świąt Bożego Narodzenia, będą również smaczną przekąską na rodzinnych spotkaniach. składniki na 3 porcje 500 g filetów śledziowych solonych 4 średnie ogórki konserwowe 1 duża cebula 3/4 szklanki ketchupu 1 łyżka musztardy 1-2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki szczypta(...)musztardę, cukier, słodką i ostrą paprykę, stopniowo na przemian z olejem dodajemy ketchup i ciągle mieszamy do momentu aż sos będzie jednolity, całość doprawiamy pieprzem. Cebulę drobno siekamy, ogórki kroimy w małą kostkę, pokrojone składniki dodajemy do sosu i wszystko razem mieszamy. Wymoczone w zimnej wodzie i osuszone śledzie kroimy w większą kostkę lub w paski a następnie dodajemy
Smakowite DaniaHej! Do skosztowania tatara ze śledzi nikogo nie trzeba namawiać. Ja zaś namawiam Was do przygotowania tego specjału. Potrzebujemy: Czytaj więcej »
Tylko pysznienapęcznienia. Cebulę obieramy, kroimy w piórka i podsmażamy na oleju. Dodajemy przecier pomidorowy, ketchup, ziarenka ziela angielskiego, liście laurowe, odsączone rodzynki, opcjonalnie ocet i wszystko razem chwilkę dusimy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Śledzie kroimy na mniejsze kawałki (jeśli używamy solonych to wcześniej należy je zalać zimną wodą
Domowy Smak JedzeniaSałatka śledziowa z ogórkami konserwowymi, cebulą i natką pietruszki z sosem keczupowo-czosnkowym czyli idealna przystawka dla smakoszy śledzi to idealne danie na święta a także inne okazje, szybkie i proste w przygotowaniu. składniki na 3 porcje 50 dag płatów(...)ząbki czosnku przepis Do miski przekładamy keczup, wlewamy olej, dodajemy musztardę i przeciśnięty przez praskę czosnek, wszystko starannie mieszamy. Obraną cebulę i opłukaną natkę pietruszki drobno siekamy. Odsączone z zalewy ogórki konserwowe oraz wymoczone w zimniej wodzie i osuszone płaty śledziowe kroimy w kostkę. Do dużej miski wrzucamy pokrojone śledzie, dodajemy ogórki, cebulę i natkę pietruszki, wlewamy sos keczupowo- czosnkowy
Smakowite Daniażółtko łyżka oleju rzepakowego szczypta soli i szczypta cukru 2 łyżki oleju rzepakowego do smażenia duża patelnia o nieprzywierającej powłoce Do dużej szklanej miski wlać podgrzane mleko (nie ma być gorące, tylko ciepłe). Dodać do niego drożdże, obie mąki, szczyptę cukru i soli. Wymieszać dokładnie, wbić jajko i dodać żółtko oraz łyżkę oleju, ponownie wymieszać. Odstawić w ciepłe miejsce(...)wyrośnięciu ciasta (powinno niemal podwoić swoją objętość) na dużej patelni rozprowadzić i rozgrzać łyżkę oleju. Nakładać ciasto na patelnię łyżką, tworząc niewielkie okrągłe placuszki. Usmażyć pierwszą partię blin (15 sztuk), wyjąć na ręcznik kuchenny, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Rozprowadzić drugą łyżkę oleju i usmażyć drugą partię placuszków. 1 placuszek to ok. 45 kcal , węglowodany: 5 g, białko
Dietologżółtko łyżka oleju rzepakowego szczypta soli i szczypta cukru 2 łyżki oleju rzepakowego do smażenia duża patelnia o nieprzywierającej powłoce Do dużej szklanej miski wlać podgrzane mleko (nie ma być gorące, tylko ciepłe). Dodać do niego drożdże, obie mąki, szczyptę cukru i soli. Wymieszać dokładnie, wbić jajko i dodać żółtko oraz łyżkę oleju, ponownie wymieszać. Odstawić w ciepłe miejsce(...)wyrośnięciu ciasta (powinno niemal podwoić swoją objętość) na dużej patelni rozprowadzić i rozgrzać łyżkę oleju. Nakładać ciasto na patelnię łyżką, tworząc niewielkie okrągłe placuszki. Usmażyć pierwszą partię blin (15 sztuk), wyjąć na ręcznik kuchenny, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Rozprowadzić drugą łyżkę oleju i usmażyć drugą partię placuszków. 1 placuszek to ok. 45 kcal , węglowodany: 5 g, białko
Dietologprzysmakiem gajowego i zawartym w nim smakiem grzybów, cebuli i oczywiście śledzi, wyobrażając sobie, że jesteśmy w pięknym lesie na grzybobraniu. Choć równie dobrze możemy wyobrażać sobie cokolwiek innego. Składniki na przysmak gajowego 4 filety śledziowe a’la Matjas 1 duża cebula 4 suszone grzyby 50 ml oleju 1 płaska łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki octu 2 ziarenka jałowca(...)zostawić), pokroić w paski. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę, podsmażać, aż się zeszkli. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, owoce jałowca oraz grzyby, wymieszać, chwilę smażyć. Wlać ocet i 1 / 2 szklanki wody pozostałej po namaczaniu grzybów, dodać koncentrat pomidorowy i szczyptę cukru. Smażyć 5 minut. Doprawić pieprzem, odstawić do wystygnięcia. Śledzie pokroić na paski, wymieszać je z grzybami
niecodziennikpary