łyżkę oliwy z oliwek, dodajemy łyżkę masła oraz poszatkowana kapustę. Przesmażamy i podlewamy wodą tak, aby przykryła kapustę. Wodę solimy, dodajmy cukier oraz ocet. Gotujemy do miękkości. Koperek drobno siekamy. Dodajemy do kapusty i mieszamy
Pyry na Gazskładniki na 6 porcji 1/2 główki małej kapusty mały kalafior 25 dag sera żółtego 400 g kukurydzy z puszki 100 g majonezu czarny pieprz sól przepis Kapustę siekamy, przekładamy do miski i delikatnie solimy, mocno ugniatamy dłonią i odstawiamy na 15 minut żeby zmiękła. Kalafior kroimy na mniejsze kawałki. Ser żółty kroimy w kostkę w kostkę
Smakowite DaniaTRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Szafran umieszczamy w miseczce, zalewamy 3 łyżkami wrzątku i odstawiamy na 15 minut. Mule opłukujemy i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym z pokrywką, szalotkę i czosnek drobno siekamy. 2. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła, wrzucamy szalotkę i czosnek, smażymy do zeszklenia. Wlewamy mleko i szafran wraz z wodą, mieszamy, doprowadzamy do wrzenia. Gorącym sosem polewamy mule, przykrywamy
My Culinary Artcukru 1 jajko 50 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany wykonanie: Mąkę, proszek do pieczenia i cukier mieszamy na stolnicy. Dodajemy masło, jajko oraz śmietanę, siekamy nożem i zagniatamy ciasto. Wkładamy do tortownicy o średnicy 24 cm i pieczemy na złoty kolor w 180 st. C. przez ok. 20 min. składniki na masę serową
Domowy Smak JedzeniaSkładniki : pęczek rzodkiewek 4 pomidory połowa sałaty lodowej szczypiorek ewentualnie jajka Przygotowanie : Umyte pomidory i rzodkiewki kroimy nie dość drobno :) Sałatę rwiemy, szczypiorek siekamy, jajka można pokroić w ósemki Składniki łączymy, dodajemy sól, pieprz, mieszamy Jeśli lubimy majonez to dodamy go do sałatki ( można zmieszać z jogurtem
Proste PotrawySposób przygotowania: Brokuła dzielimy na małe różyczki i gotujemy w osolonej wodzie około 4 minut odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia jajka obieramy i kroimy w dość sporą kostkę koperek siekamy pomidory starannie osączamy z nadmiaru oleju za pomocą papierowego ręcznika groszek odcedzamy mieszamy ze sobą wszystkie składniki wraz z majonezem i jogurtem przyprawiamy wg. smaku SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsoku pomidorowego 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku cukier do smaku 100 g mozzarelli (kulki) listki świeżej mięty do podania PRZYGOTOWANIE : Czosnek obieramy i siekamy. W garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek i podsmażamy, dodajemy pomidory i sok pomidorowy, całość dusimy 15 minut po czym blendujemy pomidory do uzyskania gładkiej konsystencji kremu. Doprawiamy do smaku
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiczosnku obieramy i kroimy każdy na kilka mniejszych kawałków. Cebulę obieramy, dzielimy wzdłużnie na pół, następnie kroimy na półtalarki o szerokości kilku milimetrów. 2/3 oregano (dolną część) bardzo drobno siekamy. Na głębokiej dość dużej patelni rozgrzewamy na średnim ogniu 3 łyżki oliwy. Wrzucamy na nią cebulę i czosnek, smażymy do zeszklenia przez 1-2 minuty często mieszając. Do cebuli dodajemy
Kulinarna Pokusasłodkiej papryki szczypta czarnego pieprzu świeżo mielonego 1 jajko 4 łyżki oliwy Dodatkowo do podania gotowane ziemniaki oblane roztopionym masłem Instrukcje Szalotki i czosnek obieramy, po czym bardzo drobno siekamy. Jajko rozbijamy zachowując samo żółtko. Mięso rozdrabniamy np. widelcem, po czym stopniowo dodajemy do niego szalotkę, czosnek, sól, pieprz, paprykę i żółtko. Urabiamy dokładnie całość na gładką masę, na początku
Kulinarna Pokusawięcej niż 10mm (patrz zdjęcia). Mocno solimy i odstawiamy na 30 minut, by bakłażan się „wypocił”, po czym płuczemy go w zimnej wodzie i osuszamy papierowym ręcznikiem. W międzyczasie siekamy drobno bazylię (pozostawiając nieco do dekoracji), a pomidora kroimy na cienkie (ok. 5mm) plasterki, pozostawiając skórkę, ale usuwając ewentualny nadmiar łyka. Przygotowujemy również sos beszamelowy wg naszego przepisu. Na dnie
Kulinarna Pokusawodzie z dodatkiem 2-3 łyżek octu i 1 płaskiej łyżeczki soli, zgodnie z naszymi poradami. Gotowe jajka osuszamy na papierowym ręczniku z nadmiaru wody. Kapary i anchois drobno siekamy. Mieszamy dokładnie z 4 łyżkami oliwy, 1 łyżką soku z cytryny oraz 1 płaską łyżeczką suszonej lub posiekanej szałwii. Na talerzach rozkładamy szpinak. Umieszczamy na nim grzyby z papryką
Kulinarna Pokusapieprzu. Pozostawiamy na kilka(naście) minut. Papryki rozkrajamy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w ok. 1 cm kostkę. Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w dość drobną kostkę, czosnek siekamy. Na głębokiej patelni na średnim ogniu rozgrzewamy masło. Gdy się roztopi i zacznie wrzeć, podsmażamy na nim kawałki kurczaka – przez ok. 5 minut, ze wszystkich stron, do zezłocenia się. Wyjmujemy mięso
Kulinarna Pokusaczerwonej cebuli - 1 łyżka oleju lnianego - sól, pieprz do smaku Fasolę odsączamy z zalewy, przełukujemy wodą i odstawiamy do odcieknięcia. Buraki i ogórki kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy po czym przenosimy do miski. Wszystkie warzywa mieszamy, polewamy olejem lnianym i doprawiamy do smaku. Odstawiamy na minimum 1h do lodówki. Dajcie znać czy Wam też smakuje
Szybko Tanio Smaczniewodzie (powinny być ugotowane na półtwardo), następnie przestudzić i pokroić w ćwiartki, boczek kroimy w słupki, czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę, cebulę kroimy w piórka,zioła drobno siekamy, Na rozgrzanym tłuszczu smażymy ziemniaki, dodajemy boczek, rozgnieciony czosnek i po chwili smażenia, także cebulę oraz posiekane zioła, całość doprawiamy do smaku pieprzem, solą, papryką, vegetą lub gotowa mieszanka, jest
Kuchnia Beatyzalewamy wrzątkiem (tylko tyle, aby woda przykryła kaszę), dodajemy płaską łyżeczkę soli i zostawiamy na 10 minut. W tym czasie obieramy cebulę i kroimy ją w drobna kostkę, siekamy koperek (zostawiamy kilka gałązek do przyozdobienia placków) i szczypiorek, kruszymy serek sałatkowy Apetina, czosnek przeciskamy przez praskę. Po 10 minutach mieszamy nasz kuskus, jeśli nie wchłonął całej wody-odcedzamy
Zawsze głodna!