pieprz Przepis na sos czosnkowy ---> TUTAJ Przygotowanie: Cukinie obieramy, a marchewki skrobiemy. Warzywa myjemy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Siekamy umytą pietruszkę i wraz z jajkiem, mąką, przyprawami oraz jogurtem dodajemy do warzyw. Wszystkie składniki mieszamy łyżką. Jeżeli pieczemy placuszki w piekarniku to na blachę wykładamy papier, na którym delikatnie
ChilliJemyszarej renety 150 g cukru cytryna łyżeczka cynamonu Przygotowanie Cytrynę sparzamy ,skórkę ścieramy. Mąkę łączymy z cukrem pudrem ,szczyptą soli i połową skórki cytrynowej. Dodajemy zimne masło ,siekamy ,dodajemy żółtka i szybko zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części ( 2/3 i 1/3). Każdą część owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce
R'n'G Kitchenpolsku. Składniki 250 g kaszy bulgur 250 g wędzonego boczku 250 g fasolki szparagowej cebula łyżka masła łyżka przecieru pomidorowego natka pietruszki sól ,pieprz Przygotowanie Bulgur zalewamy wrzątkiem. Cebulę siekamy i szklimy na maśle z dodatkiem przecieru pomidorowego. Fasolkę gotujemy ,kroimy na mniejsze kawałki. Razem z cebulą dodajemy do kaszy. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na suchej patelni
R'n'G Kitchenbidi-language:#0400;} Grzyby moczymy 2 godziny 2 szklance wody. Kapustę zalewamy szklanką wody ,dodajemy liść laurowy i gotujemy godzinę na małym ogniu. Następnie kapustę odcedzamy i siekamy. Grzyby gotujemy w tej samej wodzie przez pół godziny. Cebulę kroimy w piórka ,zrumieniamy na 2 łyżkach masła i razem z grzybami mielimy (na średnich oczkach) na patelni roztapiamy pozostałe masło ,dodajemy
R'n'G Kitchenognia i po 5-6 min wyjmujemy je i odcedzamy. Kaszę przygotowujemy według przepisu znajdującego się na opakowaniu. Mięso oddzielamy od kości i mielimy na największych oczkach. Cebulę siekamy i podsmażamy na niewielkiej ilości masła. Mięso ,kaszę i cebulę łączymy ,dodajemy posiekaną natkę i dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowany farsz nakładamy na liście kapusty i zawijamy
R'n'G Kitchenśledzi (z zalewą) w zalewie octowej główka czosnku 1/2 słoiczka cebulek marynowanych duży kubek śmietany 12% 4 łyżki majonezu sól pieprz biały cukier Przygotowanie Czosnek obieramy i drobno siekamy (można przecisnąć przez praskę) i mieszamy ze śmietaną i majonezem ,dodajemy cebulki. Do smaku doprawiamy solą ,białym pieprzem i odrobiną cukru. Śledzie wyjmujemy z zalewy ,osączamy i kroimy na mniejsze kawałki
R'n'G Kitchennich mięso. Wrzucamy na rozgrzany olej ,przyrumieniamy i przekładamy do rondla. Ziemniaki obieramy ,kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Dodajemy do rondla z mięsem. Cebulę i czosnek siekamy ,szklimy ,oprószamy solą i dodajemy do całości. Dodajemy cukier i kilka łyżek wody zagotowujemy. Dusimy mięso na wolnym ogniu do miękkości
R'n'G Kitchenosolonej wodzie ,ubijamy. Odciśniętą z soku i drobno posiekaną kapustę gotujemy w niewielkiej ilości wody z dodatkiem kminku (ma być miękka ,w razie potrzeby dolewamy gorącą wodę). Cebulę siekamy i szklimy na maśle. Wszystkie składniki mieszamy ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem
R'n'G Kitchenśmietankowego (z wiaderka) 100 g kandyzowanych owoców 100 g masła (do posmarowania ciasta) 150 g cukru pudru Przygotowanie Morele kroimy na cztery części i moczymy w likierze. Orzechy siekamy. Z mąki ,proszku do pieczenia ,tłuszczu ,cukru ,cukru waniliowego ,jajek i serka śmietankowego zagniatamy ciasto. Dodajemy morele ,orzechy ,kandyzowane owoce oraz pokrojoną masę marcepanową ,ponownie zagniatamy ,dokładnie mieszając składniki. Formę
R'n'G Kitchensoku z cytryny pęczek natki pietruszki pieprz Przygotowanie Śledzie moczymy zmieniając wodę dwa razy ,osuszamy i kroimy w drobną kostkę. Ziemniaki obieramy i ścieramy na drobnych oczkach. Cebulę obieramy ,siekamy i razem z pokrojonym w kostkę boczkiem podsmażamy. W misce dokładnie łączymy rybę ,ziemniaki ,cebulę z boczkiem ,mąkę ,posiekaną natką pietruszki ,imbir ,jajko i sok z cytryny ,doprawiamy pieprzem
R'n'G Kitchenogórki ,następnie posiekaną cebulę. Następie pokrywamy kilkoma łyżkami ketchupu. Kukurydzę osączamy i wysypujemy na ketchup. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach ,rozprowadzamy na kukurydzy i rozprowadzamy majonez. Kapustę siekamy i mieszamy z sosem ,odstawiamy na 30 min. Osączamy z płynu i kładziemy jako ostatnią warstwę. Sałatkę wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę przed podaniem
R'n'G Kitchenchińską ,papryką i skrapiamy łyżką sosu sojowego. Dokładnie mieszamy. Brokuły dzielimy na różyczki i blanszujemy w lekko osłodzonym wrzątku ok. 3-4 min. Osączamy. Czosnek ,imbir i szalotki drobno siekamy. Paprykę oraz boczniaki kroimy na cienkie paski. Makaron gotujemy według przepisu znajdującego się na opakowaniu ,odcedzamy. Na rozgrzany olej wrzucamy czosnek i szalotki ,lekko podsmażamy dodajemy kurczaka i smażymy
R'n'G Kitchenfareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Brokuł dzielimy na różyczki i sparzamy w lekko osłodzonej wodzie. Osączamy ,studzimy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę siekamy ,dodajemy razem z jajkami oraz bułką tartą ( kilka łyżek) do brokułu. Doprawiamy solą ,pieprzem i maggi do smaku ,dokładnie mieszamy. Z tak przygotowanej masy formujemy kotlety ,obtaczamy w bułce i smażymy
R'n'G Kitchenzalewamy bulionem. Dodajemy ziele angielskie i dusimy do miękkości mięsa. Pod koniec dodajemy kozieradkę ,paprykę i redukujemy sos do żądanej gęstości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Natkę pietruszki siekamy ,dodajemy do mięsa i mieszamy. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką (u nas mizeria). /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
R'n'G Kitchenpasztetów. Delikatny w smaku i bardzo prosty w przygotowaniu. Składniki 500 g wątróbek drobiowych 3 cebule średniej wielkości łyżeczka tymianku 200 g gęsiego smalcu sól ,pieprz Przygotowanie Cebulę drobno siekamy. W rondelku roztapiamy smalec ,wrzucamy cebulę i dusimy na wolnym ogniu przez 30 min. Często mieszamy ,osączamy z tłuszczu. Na patelni roztapiamy pozostały tłuszcz ,wlewamy również
R'n'G Kitchen