idealna propozycja. ok 14 rurek cannelloni 3 łyżki oliwy z oliwek Farsz: 1 brokuł 200g mrożonego rozdrobnionego szpinaku kostka fety 2 łyżki masła 2 duże ząbki czosnku pieprz Beszamel: łyżka masła 3 łyżki mąki 2 szkl mleka 70g startego sera żółtego sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej prażone płatki migdałów ser żółty do posypania ognista mieszanka przypraw w młynku Farsz(...)wymieszać, doprawić do smaku pieprzem. Nie trzeba solić bo feta jest wystarczająco słona. Surowe rurki cannelloni nadziewać farszem i układać w naczyniu żaroodpornym natłuszczonym oliwą. Beszamel: w rondelku rozpuścić masło, dodać mąkę i mieszając zrobić jasną zasmażkę. Wlać mleko i energicznie mieszając miotełką doprowadzić do wrzenia. Wsypać starty żółty ser i wymieszać aż się rozpuści. Sos doprawić do smaku
Smakołyki Asijego fanem. No dobra, dziś przez moment byłam. Kupiłam co trzeba. Sałatka z tortellini, szynką, porem i serem pleśniowym jest więc bardzo wyczekaną sałatką. Zrobienie jej trwało ponad godzinę (mimo, że same pierożki gotowały się minutę), ale w sumie warto było. Ten ser pleśniowy pasuje mi chyba najbardziej, bez niego to nie byłoby to. Sałatkę wchłoniemy sobie jutro na drugie(...)mieszamy i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Podobne przepisy: Sałatka z tortellini, ogórkami, papryką i kukurydzą Sałatka z tortellini, pesto i fetą Sałatka z tortellini i ogórkiem Artykuł Sałatka z tortellini, szynką, porem i serem pleśniowym pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovyCzasami chcielibyśmy po prostu wymienić wieprzowinę czy kurczak w naszej potrawie na coś lżejszego. Oto, jak zastąpić mięso na kilka popularnych i smacznych gatunków sera. Artykuł
COOKMAGAZINEwyłączyć ogień. Włożyć do czystych słoiczków, zakręcić i odwr óci ć do góry nogami, do ostygnięcia. Konfitura jest smacznym dodatkiem do mięs, kaszanki, serów, kiełbasek . Można ją podawać na ciepło i na zimno. Z fetą po prostu to eksplozja smaków :-) Gdzie ś w połowie , wystraszyłam się, że mi nie wyjdzie, bo cebula nadal była bardzo wyczuwalna , wręcz chrupka
Gaździnka warzyniżej – mam nadzieję, że znajdziecie wśród nich swojego faworyta. Jak na razie do tej pory na blogu króluje tarta ze szpinakiem, fetą i pomidorami , którą się niemalże każdy zachwyca! Zobacz przepisy na tarty: Tarta z salami, serem żółtym, suszonymi pomidorami i serem pleśniowym Tarta ze szpinakiem, kurczakiem i suszonymi pomidorami Tarta z roszponką, szynką i cebulą Tarta porowa
Kuchnia Bazyliisobie jest słodka, a tu dodatkowo jej słodycz podbita jest miodem, a kwaskowatość wynika z użycia fety. Gorąco ją polecam - jest wspaniała! Danie to powstało w ramach naszego wspólnego gotowania z 3 składników (dynia, oliwa, ser). Składniki : 1 nieduża dynia (u mnie dynia piżmowa) oliwa z oliwek miód szczypta płatków chilli 2-3 łyżki
Codzienne Gotowaniesałata Zupa krem z pieczonych buraków i malin Galette (na dwóch spodach – oliwkowym i maślankowym) z pieczonymi warzywami, kremem z fety i sałatą Lawendowa panna cotta z pieczonymi morelami z tymiankiem SOBOTA Carpaccio z żółtej cukinii z kozim serem i orzechami oraz supełkami pietruszkowo-cytrynowymi Chłodnik tarator Pizza z miodowym kozim serem, borówkami, miodem i miętą, sałata Gruszki zapiekane
KUCHARNIAserów sprawdza się zawsze! Kiedy dodamy do tego posmak ziół i ostrość chili musi być pysznie, ale dodajcie do tego chrupiące ciasto i kremowe wnętrze - będzie idealnie! Tak właśnie smakują te pierożki. Mało z nimi pracy, szybko się je zwija i smakują pysznie! Składniki: opakowanie ciasta filo, ok. 100 g łososia, 100 g ricotty, 50 g fety, duża garść
Plate of Joynajlepszą jeszcze przyjdzie pora. Mam w lodówce jeszcze jeden dodatkowy pęczek i chyba do następnego poczekam jeszcze parę tygodni. Chodzi za mną od jakiegoś czasu tarta z botwinką i fetą. I taką też mam zamiar zrobić, może nawet jutro. Jeżeli uda mi się zrobić dobre zdjęcie, opublikuję Wam przepis za parę dni. Zupa z botwinki z jajkami i ziemniakami(...)zagotowujemy, gotujemy 8 minut, studzimy, obieramy. Zupę przelewamy do misek, dodajemy śmietanę, poszatkowaną natkę i połówki jajek. Podobne przepisy: Zupa z botwinki z fetą Zupa z botwinki z ziemniakami Chłodnik litewski Chłodnik z botwinką i serem pleśniowym Artykuł Zupa z botwinki z jajkami i ziemniakami pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovyKoreczki imprezowe czyli super koreczki z łososia i cukinii Imprezowe koreczki z szynki konserwowej Koreczki z wędzonego łososia i jajek przepiórczych Koreczki z sera pleśniowego z orzechami i winogronem Koreczki caprese Koreczki z cukinii z fetą i chili Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie Możecie też dołączyć do grupy Kuchenne
Moje Kuchenne RewelacjeKoreczki imprezowe czyli super koreczki z łososia i cukinii Imprezowe koreczki z szynki konserwowej Koreczki z wędzonego łososia i jajek przepiórczych Koreczki z sera pleśniowego z orzechami i winogronem Koreczki caprese Koreczki z cukinii z fetą i chili Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne RewelacjeKoreczki imprezowe czyli super koreczki z łososia i cukinii Imprezowe koreczki z szynki konserwowej Koreczki z wędzonego łososia i jajek przepiórczych Koreczki z sera pleśniowego z orzechami i winogronem Koreczki caprese Koreczki z cukinii z fetą i chili Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne RewelacjeKoreczki imprezowe czyli super koreczki z łososia i cukinii Imprezowe koreczki z szynki konserwowej Koreczki z wędzonego łososia i jajek przepiórczych Koreczki z sera pleśniowego z orzechami i winogronem Koreczki caprese Koreczki z cukinii z fetą i chili Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne RewelacjeKoreczki imprezowe czyli super koreczki z łososia i cukinii Imprezowe koreczki z szynki konserwowej Koreczki z wędzonego łososia i jajek przepiórczych Koreczki z sera pleśniowego z orzechami i winogronem Koreczki caprese Koreczki z cukinii z fetą i chili Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjekolejnym lepieniu pierogów. przepis na CIASTO NA PIEROGI przepis na PIEROGI RUSKIE przepis na PIEROGI Z MIĘSEM przepis na PIEROGI ZE SZPINAKIEM I FETĄ przepis na PIEROGI Z KURKAMI przepis na PIEROGI Z DYNIĄ I SEREM PLEŚNIOWYM przepis na PIEROGI Z MIĘSEM KACZKI przepis na PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ przepis na ZIELONE PIEROGI przepis na PIEROGI Z SOCZEWICĄ I PIECZARKAMI
nietylkopasta.plkolejnym lepieniu pierogów. przepis na CIASTO NA PIEROGI przepis na PIEROGI RUSKIE przepis na PIEROGI Z MIĘSEM przepis na PIEROGI ZE SZPINAKIEM I FETĄ przepis na PIEROGI Z KURKAMI przepis na PIEROGI Z DYNIĄ I SEREM PLEŚNIOWYM przepis na PIEROGI Z MIĘSEM KACZKI przepis na PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ przepis na ZIELONE PIEROGI przepis na PIEROGI Z SOCZEWICĄ I PIECZARKAMI
nietylkopasta.plrazy widelcem, inaczej Wasz piekarnik, kuchnia, a być może i całe mieszkanie eksploduje… Duże greckie pieczarki podsmażone z przyprawami, zapiekanka ziemniaczana z serem kozim i miętą, polana sosem tzatziki, sałatka z grillowanej cukinii z fetą i wiele pomniejszych pyszności. Jako danie główne wjechały chlebki mięsne – nasze ulubione danie, do którego można dodać, jako urozmaicenie, właściwie wszystko, co zalega
GRUBY WAŁEK