ser feta - 6431 przepisów (strona:346/429)

Makaron czekoladowy ze szpinakiem, gorgonzolą i fetą 131

Dzisiejsze danie to czysta eksplozja smaku i aromatu. Delikatny szpinak z czekoladowym makaronem i do tego dwa sery, idealne połączenie i godne spróbowania. Polecam każdemu wielbicielowi czekolady bo smakuje tutaj wybornie. Makaron czekoladowy ze szpinakiem, gorgonzolą i fetą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Placuszki z cukinii 84

oczkach pół łyżeczki  soli pieprz jajko oregano ząbek czosnku 2 łyki mąki  pół kostki prawdziwej greckiej fety olej do smażenia  Cukinię zetrzeć na dużych oczkach. Posolić. Odstawić. Po 30 minutach wycisnąć nadmiar wody. Dodać jajko, rozkruszyć ser, dodać mąkę, oregano, wyciśnięty czosnek. Wymieszać na jednolitą masę. Smażyć w oleju rzepakowym aż będą rumiane

AZgotuj!
Sałatka z pomidorami, fetą i jajkiem w koszulce 279

Dla mnie idealne danie na obiad lub kolację. Szybko i pysznie! SKŁADNIKI 1 garść sałaty (ja użyłam mixu, ale można użyć dowolnej) 4-5 szt. pomidorków

zabawa smakiem
Przepisy na Sylwestra - inspiracje 281

granatem Sałatka z kurczakiem curry i granatem Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i ogórkiem Carpaccio z buraków z serem pleśniowym Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i winogronami Sałatka z fasolką szparagową Sałatka z zielonym kuskus i mozzarellą Sałatka z pieczonych buraków z fetą Młode ziemniaki w sosie jogurtowo-czosnkowym Jesienna sałatka warzywna Sałatka ziemniaczana z fasolką Salatka z fasolki szparagowej w miodowo(...)szpinakiem Mini pizze na zaczynie poolish Pissaladiere Roladki z francuskiego ciasta z łososiem Drożdżowe bułeczki z pieczarkami Drożdżowe bułeczki z rzodkiewką Szybka tarta z warzywami Tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym Focaccia z oliwkami Ryby Tatar z łososia z mango Korzenny śledź z rodzynkami Piernikowy śledź Tatar ze śledzia Rolmopsy z ogórkiem   Śledź pod buraczkiem   Domowe rolmopsy

Kulinarne przygody Gatity
Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie 255

bakłażanem i kozim serem - przepis z bloga W zaciszu mojej kuchni Orecchiette boscaiola - makaron z grzybami leśnymi - Alastor z bloga Kuchnia z wyrakiem Pappardelle z dynią i kozim serem - Monika Olczak z bloga Cynamon & Chilli Pappardelle z ragu z baraniny - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Pasta con datterino -makaron z pomidorkami daktylowymi - Maria T. z bloga SycyliaSi! Penne alla(...)prosciutto e zucchine) - Karola z bloga Kuchnia z wyrakiem Tagliatelle z fetą i szpinakiem - Monika Piotrowska z bloga Malowane smakiem Tagliatelle z kurczakiem i mascarpone w sosie pomidorowym - Dagmara Osowska z bloga My Culinary Art Tagliatelle verdi ai tre formaggi - zielone tagliatelle z trzema serami - Alastor z bloga Kuchnia z wyrakiem Tagliatelle z bazyliowo-lubczykowym pesto - Klaudia Cebula

Chilli Czosnek i Oliwa
Ciasto cukiniowe z fetą. 170

drogą prostego smaku i ograniczenia ingrediencji. Nie żałuję. Delikatny smak cukinii jest dzięki temu wyczuwalny, a obecność serów zaostrza tylko efekt i sprawia, że ciasto jest bardziej treściwe. Fajna rzecz. Składniki: 2 młode cukinie (około 600 g) 1 cebula 100 g fety 30 g świeżo startego parmezanu 40 ml mleka 150 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia

zadanie-gotowanie
CANNELLONI ZE SZPINAKIEM I SEREM 151

Cannelloni nadziewane szpinakiem i serem to pyszne danie makaronowe. Zapieczone z sosem beszamelowym i posypane parmezanem zasmakuje nie jednej osobie która nie przepada za szpinakiem(...)Składniki :  1 opakowanie rurek 250 g cannelloni Lubella 700 g świeżego szpinaku 300 g twarogu ( można pomieszać z fetą ) 1 szklanka bulionu 3 ząbki czosnku 2 łyżki mąki wymieszane w odrobinie wody sól, pieprz do smaku olej do wysmarowania formy

Kulinarne Fantazje Marioli
SEROWE KROKIECIKI Z BAKŁAŻANÓW 134

Składniki 4 bakłażany 3 ziemniaki 150 g fety 50 g startego parmezanu ok 3-4 łyżek bułki tartej (jeśli trzeba więcej/mniej)+ do panierowania 1

OliveandThyme
Suszone pomidory w oliwie z ziołami mozzarellą 211

mojego uznania, z mnóstwem ziół, czosnku i... mozzarellą! :) Bo przecież mozzarella jest bardziej włoska niż feta.        Co z tego wyjdzie, nie wiem, jeszcze nie próbowałam, ale po tym, co się dzieje w słoikach można przypuszczać, że ser choć miękki, zakonserwował się całkiem nieźle, nie rozpadł się i nie przesiąkł cały oliwą. Wyobrażam sobie

Kuchnia Prezydentowej
Sałatka z kozim serem i pomidorkami 81

pięć. Składników nie musimy specjalnie przygotowywać, ponieważ dodajemy je świeże, nieprzetworzone. Sałatka z kozim serem i pomidorkami jest idealna, jako lekki obiad do pracy, a także sprawdzi się na rodzinnym przyjęciu, czy na posiadówce ze znajomymi. Jednak są tacy, którzy nie lubią koziego sera i mogą kręcić nosem – musicie ich przekonać, że warto spróbować, nie pożałują Aby sałatka była(...)granatem Sałatka z rukolą i szynką parmeńską Sałatka z piersią indyka, fetą i pomidorkami koktajlowymi Sałatka z kurczakiem, jajkiem, pomidorami i kukurydzą Sałatka na rukoli z kurczakiem, papryką i selerem naciowym Sałatka na rukoli z kurczakiem, papryką i selerem naciowym Przepis na sałatkę z kozim serem i pomidorkami Drukuj przepis Porcji: 4 Czas gotowania: 15 minut Składniki 100 g rukoli

Kuchnia Bazylii
PANIR, domowy ser indyjski 147

panir, co w Indiach oznacza ser przygotowany w domu, faktycznie można łatwo przygotować w warunkach domowych. Potrzebujemy dwa podstawowe składniki, tłuste mleko (nie UHT ! ) i sok z cytryny (ok. 2 łyżki soku na szkl. mleka). Można go używać do kanapek, sosów, sałatek, piec, grillować, używać zamiast fety i halloumi. Przepis pochodzi z warsztatów kulinarnych Kuchnia Indyjska, prowadzonych przez Piotra(...)przyjemność uczestniczyć. Przepis znajdziecie również w bardzo ciekawej książce, poświęconej kuchni wegetariańskiej „W malinowym chruśniaku”, napisanej oczywiści przez Piotra :) Z 1 l tłustego mleka można otrzymać ok. 160 g sera.       Składniki: mleko sok z cytryny (ok. 2 łyżki na szklankę mleka)     Przygotowania: Do gotującego się mleka stopniowo dodawać sok z cytryny, ciągle mieszając żeby

SzczyptaSmaQ
Pieczarki nadziewane kaszą 127

przygotowania nadziewanych pieczarek. 10 dkg kaszy jęczmiennej 80 dkg dużych kapeluszy pieczarek 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 1/2 łyżeczki soli 1/8 łyżeczka pieprzu 3 łyżki tartego sera Gouda 1 łyżka drobno krojonej natki pietruszki Jak przygotować pieczarki nadziewane kaszą . Do garnka wlać wodę, dodać 1/2 łyżeczkę soli. Gotować przez 7 minut. Po ugotowaniu odlać wodę i wystudzić. Pieczarki(...)czym warto pamiętać przygotowując pieczarki nadziewane. Pieczarki nadziewane kaszą Kaszę jęczmienną zastąpić możemy kaszą gryczaną a ser Gouda serem mozzarella. Formę, w której piekłam pieczarki wyłożyłam papierem do pieczenia. Lubisz pieczarki? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Pieczarki faszerowane fetą. The post Pieczarki nadziewane kaszą appeared first on MeCooks

mecooks
“Kuchnia grecka” – recenzja 154

kolendrą, dip z przypalonej cebuli i twarogu, kalmary podawane z arbuzem i kozim serem, zupa avgolemono z serem halloumi i sos avgolemono jako dodatek do gnocchi, czy pasticcio, czyli grecka zapiekanka makaronowa. Jest trochę greckiego streetfoodu np. frytki z fetą czy tosty fasolowe z opiekacza. Są patenty na wzmocnienie smaku przez grillowanie i przypalanie warzyw i to nie tylko zwykłego

Ugotowane pozamiatane