ser feta - 6431 przepisów (strona:350/429)

Pierogi z awokado i fetą 107

wrzącej wody   Farsz:   200 g fety   4 suszone pomidory   1 małe awokado   Omasta:   70 ml oliwy z oliwek   3 łyżki posiekanego koperku   opcjonalnie 2 łyżki śmietany   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ser wkruszamy do miski, dodajemy obrane awokado. Przy pomocy widelca wyrabiamy na jednolitą masę. Pomidory

R'n'G Kitchen
Pieczony dorsz w śródziemnomorskim stylu - w dwóch odsłonach! 297

starta mozzarella, świeża bazylia,  sól, pieprz, oliwa z oliwek Pomidory drobno posiekać, posiekać natkę oraz bazylię,  przecisnąć czosnek przez praskę - wszystko umieścić w miseczce, dodać bułkę tartą, ser oraz przyprawy. Dobrze wymieszać i dodać oliwę z oliwek - kilka łyżek. Rybkę wyłożyć na blaszkę lub naczynie żaroodporne, powstałą panierkę umieścić na rybie, lekko docisnąć. Pieczemy w piekarniku nagrzanym(...)Najlepiej podawać ze świeżymi warzywami i/lub pieczonymi ziemniaczkami! Druga propozycja! Jeśli zamiast pomidorów dodamy 5-6 drobno pokrojonych oliwek, bazylię zamienimy na oregano, a zamiast mozzarelli dodamy pokruszoną fetę otrzymamy kolejną smaczną propozycję :)  Smacznego

Plate of Joy
Rolada drobiowa z boczkiem i szpinakiem 140

jest aromatyczna i smakuje rewelacyjnie. Roladę podałam z lekką sałatką szpinakową z dodatkiem pomidorków, fety i młodej cebulki. Farsz: 20 dag wędzonego boczku cebula 3 spore garści świeżego szpinaku 3 ząbki czosnku łyżka masła łyżka oleju 3 duże filety z kurczaka 6 plastrów żółtego sera jajko 1/2 szkl bułki tartej sól, świeżo zmielony pieprz Farsz: Na patelni rozgrzać tłuszcz

Smakołyki Asi
Grecka Musaka 130

cały czas mieszając gotujemy ok. 3- 4min. Oblewamy warstwy.  Na koniec całość posypujemy fetą i przykrywamy folią aluminiową. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy tak przygotowaną musakę przez 30 minut. Po tym czasie zdejmujemy folie i pieczemy jeszcze 5-7 minut aż ser się zarumieni. Smacznego

MarciochaKucharzy
Makaron&ricotta&szynka&oliwki&cukinia&suszone pomidory 355

szynka będzie złocista, dodajemy 1 szklankę wody (może być ta z makaronu), ser ricotta, pomidory i mieszamy.  Przyprawiamy dodatkowo solą i pieprzem, bazylią, oregano i szczyptą ostrej papryki. Ugotowany makaron dorzucamy do patelni wraz  z oliwkami, mieszamy. Przed podaniem można posypać parmezanem, fetą lub nasionami dyni czy słonecznika. Mmmm, co za pyszny, delikatny smak! Fajna odskocznia od moich

Kitchens Alphabet
Tofu marynowane w ziołach 106

fetę. Z pomocą przyszła mi koleżanka z pracy, wegetarianka, która poradziła mi, bym spróbowała zastąpić ją tofu - czyli serkiem sojowym.  Wiedziałam jednak, że naturalne tofu nie zachwyci mnie smakiem, bo jest po prostu nijakie. By wykorzystać je w sałatce i nadać mu jakiś smak - zamarynowałam je z solą, czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Sposób okazał się prosty, a ser zyskał

Moje Qulinaria
Tartaletki z warzywami i szynką 143

papryka 3 suszone pomidory 3 duże plastry szynki 2 łyżki kukurydzy z puszki sól, pieprz, wędzona papryka, lubczyk do smaku tarty parmezan lub inny twardy, opcja także tarty żółty ser Przygotowanie: Warzywa myjemy, cebulę obieramy. Wszystkie warzywa i szynkę kroimy w kostkę, przesmażamy na patelni z niewielką ilością tłuszczu, u mnie masło klarowane. Doprawiamy do smaku. Ciasto dzielę na nieduże(...)Lekko wyginamy brzegi na zewnątrz tworząc jakby kwiatki. Nakładam łyżką farsz warzywny, posypuję tartym serem. Piekę w temp. 200C grzaniem góra plus dół bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika przez ok. 20 minut. Do ładnego koloru. Następnym razem do farszu warzywnego można dodać passatę lub fetę i oliwki. SMACZNEGO

Zasmakuj Kuchni
Omlet z jarmużem i serem solankowym (o poranku) 215

liści) 4 duże, wiejskie jaja 100 g twarogu solankowego np. bałkańskiego albo fety 1/4 czerwonej papryki 4 do 5 pomidorków koktajlowych 50 ml mleka 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej 2 łyżki klarowanego masła Jajka roztrzepujemy z mlekiem, mąką ziemniaczaną. Doprawiamy pieprzem. Dorzucamy poszarpany jarmuż, ser pokrojony w drobną kostkę oraz pokrojone pomidorki i paprykę.  Na patelni rozgrzewamy masło, następnie

Bon Appetit Małgorzaty
Omlet z szynką, serem żółtym z sałatką z rukoli 164

Weekend to najlepszy czas aby odrobinę poszaleć w kuchni. Pyszne, pożywne śniadanie to jest to co da nam energię na cały dzień. Omlet z szynką, serem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szybkie kanapki na imprezę.Pomysł na proste kanapki po włosku z pomidorem. 195

będą: 6 kromek wiejskiego chlebka, 2 dojrzałe pomidory, 1 ząbek czosnku, 100 g fety, 100 g czarnych oliwek, oliwa z oliwek, sól, pieprz, drobno posiekana natka pietruszki. Przepis na szybkie kanapki na imprezę: Umyć i pomidory. Pokroić je w drobną kosteczkę. Pokruszyć fetę. Doprawić do smaku ziołami. Wypestkować oliwki. Przygotować z nich tapenadę, czyli zmiksować wypestkowane czarne oliwki(...)oliwek. Na 2 kolejne kromki nałożyć kosteczki pomidora. 2 pozostałe kromki przykry fetą. Tak przygotowane kanapki lekko skropić oliwą z oliwek. Udekorować listkami rukoli (taki włoski akcent) lub natką pietruszki (dla tych, którzy wolą rodzime klimaty). Smacznego Pozdrawiam serdecznie Beata   Podobne przepisy: Pomidory faszerowane serem przepis.   Pomidory po prowansalsku.   Dietetyczne przepisy pomidorowe.   Kanapki z pomidorem Szybkie

MODA NA BIO
Frittata ze szpinakiem nowozelandzkim 293

pieprzem. Dodać przestudzony szpinak i pokruszony ser sałatkowo – kanapkowy. Wymieszać i przelać do mięsa. Wyrównać i na wierzchu wcisnąć połówki pomidorków koktajlowych. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i zapiekać około 40 min. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Kuchnie świata , Obiad , Obiad na szybko , Zapiekanki Tagged: feta , filet z kurczaka , jajka , pomidory , szpinak

https:KKuchniaMniam
Slow Food Festival i "Śniadania na trawie" CH Pogoria 151

ogniste Owocowa pizza Tortilla z szynką drobiową i warzywami Orzeźwiająca sałatka warzywna z fetą Sałatka kanapkowa z jajkiem i warzywami podana na chrupiących krążkach Sałatka owocowa z kaszy kuskus Szaszłyki caprese Chrupiące grzanki z ricottą, miodem i borówkami amerykańskimi Szaszłyki owocowe pina colada Tortilla z dwoma serami i salami Tramezzini z serkiem kremowym, rukolą i prosciutto Gotowanie, pomimo zmiennej pogody

Moja smaczna kuchnia
Sałatka z szynką i tortellini 533

Sałatka z szynką i tortellini jest bardzo szybka w przygotowaniu. Odrobina świeżego koperku dodaje jej świeżości i niezwykłego zapachu. Idealnie sprawdzi się w upalne słoneczne dni

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mięsa 197

dyniowych kluseczkach Drobiowe roladki z żółtym serem Drobiowe szaszłyki z ananasem Drobiowe szaszłyki z małych roladek Gęś z jabłkami i pomarańczami Grillowany indyk z cukinią Grillowana karkówka z grillowanymi ziemniakami Gulasz Karkówka z marchewką Klops z papryką Kotleciki mielone z pieczarkami i z sosem poziomkowym Kotlety mielone ze szpinakiem i fetą Kotlety w migdałowej panierce Kotlety w orzechowej panierce Kotlety(...)Szaszłyki z boczkiem i kurczakiem Szaszłyki z cukinią Szaszłyki z pomidorkami, ananasem i cukinią Szpinakowe roladki Tortille z kurczakiem i warzywami Udka z rozmarynem Udka zapiekane z porem i serem Żeberka w sosie Żeberka z kapustą

Aga w kuchni