Bakłażan faszerowany z mięsem

Bakłażan faszerowany z mięsem

Bakłażan faszerowany z mięsem

Dziś robimy dzień przerwy od dyni :-) i zajmiemy się innym jesiennym warzywem, czyli bakłażanem, zwanym też oberżyną. Ja go uwielbiam ze względu na smak i ... na jego kolor !Bakłażan jest warzywem, które chłonie tłuszcz przy smażeniu jak gąbka, więc staram się przygotowywać go bez smażenia, choć nie zawsze mit o wychodzi :). Na przykład taki bakłażan z fetą i pomidorem  jest wspaniały, ale kaloryczny... Dziś więc bakłażan zapiekany, przygotowany z minimalna ilością tłuszczu.Bakłażan faszerowany z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarne przygody GatityKulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, pomidor, warzywa, cebula, papryka, mięso mielone, feta, pieczenie, lekka, mielone, duszone, słodkie, wieprzowina, dania mięsne, dynia, mięso duszone, dynia faszerowana, bez pieczenia, papryka faszerowana, warzywa na patelnie, mięsa pieczone, mielone mięso z warzywami, mielone z warzywami, dania bez mięsa, smażony ser, pomidory z serem, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego, ser feta, lekkie dania

Inne przepisy z Kulinarne przygody Gatity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.