tygodniu, którego przygotowanie nie zajmie nam dużo czasu, a będzie zdrowo, smacznie i do syta! Zaczynam od kaszy orkiszowej, która bardzo nam zasmakowała © Do tego puree z brokułu z odrobiną sera i trochę kurczaka doprawionego inaczej niż zwykle. Całość palce lizać. Oczywiście kaszę można podmienić na swoją ulubioną ;) Poziom trudności: łatwe Czas przygotowania(...)różyczki z 1 brokuła · 2 łyżki mascarpone · feta (u mnie prostokącik 3 na 2 cm) · pieprz mielony · 1-2 torebki kaszy orkiszowej Kaszę gotujemy zgodnie ze wskazówkami
Bazując na smakuzmielonym pieprzem, mieszamy i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Podobne przepisy: Sałatka z jajkami, porem, serem żółtym i kukurydzą Sałatka z jajkami, kukurydzą, porem i ogórkami kiszonymi Sałatka z jajkami, groszkiem i ogórkami konserwowymi Sałatka z jajkami, rzeżuchą i fetą Sałatka z jajkami, porem, selerem i ogórkami konserwowymi Sałatka z jajkami, porem i ogórkami konserwowymi Sałatka z jajkami
Kardamonovyserek feta 2 ząbki czosnku **************************** Awokado myjemy,obieramy i kroimy w kostkę włożyć do blendera .Fetę pokruszoną dodać do awokado.Ząbki czosnku obrać i pokroić , dorzucić do reszty.Wszystko razem dokładnie zmiksować na jednolitą masę.Nie doprawiamy solą ani pieprzem,ser daje w smaku wszystko.Podajemy jako samo masło lub obkładamy je innymi warzywami.Pyszne
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkizrobię za to dyniowe placki rosti z jajkami w koszulkach, tortillę z dynią, szałwią i serem, smażony ser halloumi z granatem, tatar z łososia w stylu bliskowschodnim, krewetki w marynacie z tamaryndowca, sałatkę z rzodkiewek, fig i jabłek, bataty z pieczoną fetą, kalafior marynowany w przyprawach, szparagi z kiszoną cytryną i chili, biriani, oraz mule w harissie
Ugotowane pozamiatanePrawie, bo w golasie nie ma fety. Ale z fetą jest jeszcze lepszy. Dla nas. A dla Was? :) Składniki 200 g kaszy gryczanej (np
OliveandThymeNiyrołz jak mie cojsik wejźnie, to we tyj kuchni tworza, choby jaki malyrz na ôbrołzku 1 : chyca jaki pōmysł, potyn miyszōm 2 , kōmbinuja, prōbuja… yno
Chop w kuchnisię z wieloma składnikami. Doskonale pasuje do makaronu. Na blogu jest już wersja makaronu ze szpinakiem i fetą oraz makaronu ze szpinakiem i kurczakiem . Teraz przedstawiam kolejną wersje makaronu ze szpinakiem i kurczakiem tyle, że w nieco innym sosie z dodatkiem sera pleśniowego, który wspaniale podkreśla smak szpinaku. składniki: 300 g makaronu, u mnie gruba wstążka 400 g piersi
Monia miesza i gotujetortilli 8. Sałatka z brokułem, prażonym słonecznikiem, wędzonym kurczakiem, fetą, kukurydzą i czosnkiem 9. Drożdżowe bułeczki z salami, rukolą, suszonym pomidorem i mozzarellą 10. Kurkumowe naleśniki a'la pizza 11. Pizzerinki z salami, rukolą,cukinią i serem korycińskim swojskim 12. Sałatka warstwowa z kurczakiem i sosem czosnkowym 13. Pizza(...)Ślimaczki z ciasta francuskiego z salami i kukurydzą 48. Zawijasy z ciasta francuskiego z pesto i boczkiem 49. Sałatka z kurczakiem i chipsami 50. Sałatka z kurczakiem curry, fetą i migdałami
kruche babeczkidodać swoje ulubione dodatki – ja wykorzystałam świeżego pomidora malinowego, liście bazylii pocięte w szyfonadę, twardą grecką fetę i tuńczyka. Co wykorzystać zamiast, albo oprócz nich? Do zielonej, marynowanej bazy sprawdzą się drobne kulki mozzarelli lub klasyczna mozzarella pokrojona w kostkę, bundz, ser bałkański, a także miękki ser kozi i owczy. Inna wędzona ryba? Pasuje wędzony na ciepło łosoś, pstrąg
Karo in the KitchenCukinię umyć i pokroić w cienkie słupki . Cebulę obrać , posiekać .Boczek pokroić tak jak cukinię . 3 . Fetę i twaróg rozdrobnić widelcem . 4 . Na maśle zeszklić cebulę , dodać cukinię i chwilę smażyć .Dodać boczek i smażyć 5 minut .Wymieszać wszystko z rozdrobnionymi serami , przyprawić solą i pieprzem . 5 . Farszem napełnić naleśniki , złożyć na pół .Ułożyć na natłuszczonej blasze
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiząbki czosnku 1 kostka fety olej rzepakowy oliwa z oliwek pieprz słodka papryka Przygotowanie: bakłażana myjemy, kroimy w kostkę, smażymy na oleju roślinnym, najlepiej rzepakowym, solimy, kiedy się zarumieni wrzucamy do miseczki soczewicę gotujemy w osolonej wodzie cebulę szatkujemy, ząbki czosnku rozgniatamy i siekamy, podobnie natkę, dodajemy do usmażonego bakłażana fetę kroimy w kostkę 3 papryki kroimy(...)ketchupu. przekładamy do wysokiego naczynia, blendujmey, dodajemy musztardę, pomidory oraz miód połówki papryk nadziewamy farszem, wymieszanym z fetą oraz rozgniecioną widelcem ( lub drewnianą łyżką) soczewicą i parmezanem Owijamy folią aluminiową, układamy na patelni, podlewamy wodą, dusimy około 20 minut Podajemy gorące oprószone serem na kleksie z sosu:) SMACZNEGO
Luźna Kuchniaspotkaniach rodzinnych. Dzisiaj pyszne roladki drobiowo-śródziemnomorskie. Do dzieła! :) Składniki: pierś z kurczaka feta suszone pomidory świeży szpinak oliwki czarne bazylia sól pieprz szynka długo dojrzewająca oliwa z oliwek, wykałaczki Wykonanie: Przed wykonaniem roladek przygotowujemy wszystkie składniki nadzienia. Ser rozgniatamy widelcem, pomidory suszone, oliwki i liście świeżej bazylii kroimy w kaski, szpinak myjemy i osuszamy. Filety kurczaka myjemy
Taste Of My Daytemu zrobiłem pierś z pomidorami i fetą wg przepisu, który znalazłem w koperkowej kuchni . Tym razem postanowiłem fetę zastąpić mozzarellą - obie wersje są bardzo smaczne. Danie to jest proste w przygotowaniu i efektownie wygląda. Składniki: pierś z kurczaka suszone pomidory w oleju ser mozzarella w zalewie świeża bazylia przyprawy: sól, curry, zioła prowansalskie Ser i pomidory kroimy w kostkę, dodajemy
Gotuj z Misiem