papryka, wszystko to otulone sosem pomidorowym i wzbogacone o oliwki które uwielbiamy! :) Do podania nie mogło zabraknąć odrobiny startego żółtego serka ;) Składniki: 1 szklanka posiekanej włoszczyzny ( u mnie marchew, seler naciowy i por) 1 cebula 1 duża czerwona papryka puszka pomidorów krojonych 3 łyżeczki przecieru pomidorowego sól, pieprz sól ziołowa 300 g piersi z kurczaka suszone zioła (oregano, bazylia, tymianek
coolinarnyrosół już będzie prawie gotowy, wyciągamy włoszczyznę, przecedzamy wywar i wrzucamy do rosołu flaczki. Dodajemy pokrojone w paski lub starte na tarce warzywa, które zostawiliśmy (marchew, pietruszkę, seler) i gotujemy wszystko na małym ogniu do momentu, aż flaki staną się miękkie (ok 1,5 -2 godz). Pozostałą cebulę szatkujemy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy cebulę, smażymy na niewielkim ogniu. Kiedy
OliveandThymepodobny, ale np na wywarze mięsnym. Składniki: Na barszcz: 1 kg buraków ćwikłowych 50g suszonych grzybów (borowików) 4 ząbki czosnku 2 duże marchwie 1 pietruszka kawałek korzenia selera 1 por 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego sok z ½ cytryny 1½l zakwasu buraczanego Ciasto na uszka: 300g mąki 1 szklanka przegotowanej, ciepłej wody 1 łyżeczka soli
Kuchnia w czekoladziechłodne, zimowe dni! składniki: udko kurczaka ok 1 szkl drobnego makaronu (moje cienkie niteczki) cebula 2 ząbki czosnku ok 400 g warzyw świeżych lub mrożonych (marchew, pietruszka, brukselka, por, seler, fasolka szparagowa) 2-3 cm korzenia imbiru 4 łyżki sosu sojowego 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki oliwy przyprawy: słodka mielona papryka, papryka ostra, sól, pieprz natka pietruszki Udko
6nieboPulpety: 300 g mięsa mielonego wieprzowego ząbek czosnku jajko bułka tarta sól, pieprz Ponadto: 2/3 szklanki bulionu 2/3 szklanki mleka 2 garście mrożonki warzywnej do zupy (marchew, fasola, groszek, seler, por itp.) 2 łyżki masła 2 łyżki mąki natka pietruszki gałka muszkatołowa sól, pieprz Przygotowanie Do mięsa mielonego dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, jajko, przyprawy i około łyżkę bułki tartej
e-PrzepisyKulinarneNigdzie nie zjesz tak pysznej zupy, musisz ją zrobić sama! Składniki: 2-2.5 dkg suszonych grzybów 300 g mrożonych borowików 3 marchewki 3 ziemniaki 1 cebula 1 pietruszka kawałek selera 1/4 pora 2 łyżki masła ghee sól, pieprz 2 listki laurowe 4-5 kulek ziela angielskiego 1-1.5l bulionu warzywnego śmietana makaron - opcjonalnie Wykonanie: grzyby dokladnie umyć, namoczyć
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!dzieci bez obaw, że gdzieś tam trafią na ość. Składniki: 700g łososia (filet) sól, pieprz oliwa z oliwek sok z ½ cytryny Galaretka: 2 marchewki 1 pietruszka kawałek korzenia selera ½ pora 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego pęczek lubczyku 1 łyżka posiekanej drobno natki pietruszki 1/3 puszki groszku konserwowego 4 łyżeczki żelatyny sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Łososia myjemy
Kuchnia w czekoladzierównież Wam się spodoba :-) Smacznego... SKŁADNIKI 300 g wątróbki kurcząt 300 g żołądków indyczych 300 g serc kurcząt 200 g podgardla wieprzowego 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 2 - 3 cebule 5 liści laurowych 5 - 6 ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka suszonego majeranku łyżeczka zielonego pieprzu w ziarnach 2 bułki kajzerki 2 jajka 2 łyżeczki przyprawy Dobry Smak
Czary - gary w kuchniSurówka ta to taki mix. Z jednej strony jabłko i por, z których u mnie w domu często robiło się dodatek do obiadu. Ja wtedy za
gotować!przepiórki 2 marchewki kawałek selera kawałek pora jedna cebula 1 brokuł sól pieprz majeranek szczypta chili pół szkl białego wina 2 łyżki śmietany 18% lub 22% 3 łyżki oleju Przepiórki myjemy, i oczyszczamy wnętrza. Nacieramy solą i pieprzem. Włoszczyznę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki lub plasterki. Na dno garnka wrzucamy warzywa, dodajemy olej i podsmażamy, na dużym ogniu, gasimy
Gotowanie jest łatwektóry będzie idealny jako przekąska pomiędzy posiłkami. Zielony koktajl warzywno-owocowy Składniki: 1 dojrzały banan 1/4 ananasa 1 mandarynka garść szpinaku 1/2 ogórka 1 łodyga selera naciowego ok. 1 szkl. wody lub mleka roślinnego Przygotowanie: Umyj warzywa. Wszystkie składniki przełóż do blendera i zmiksuj. Smacznego
wegujemyporcji. Ze względu na czas przygotowania zawsze przyrządzam większą ilość i zamrażam porcjami. - około 1,2-1,5 udźca wołowego - 2 marchewki średnie - 1 pietruszka - kawałek selera - 1 średni por lub 2 cebule - pieprz czarny i sól - 4 liście laurowe i ziele angielskie - 4 ząbki czosnku lub więcej - szczypta tymianku i rozmarynu - duża łyżka koncentratu pomidorowego - bulion
Pasje Jolkijajko sól,pieprz ziołowy, papryka czerwona ostra mielona do smaku bułka tarta 3 łyżki woda zimna 150 ml Sosik do cannelloni : przecier pomidorowy połowę słoiczka por 100 g seler 100 g pietruszka 100 g cebula opalona nad gazem 1 szt ziele angielskie 3 szt listek laurowy 3 szt sól i pieprz do smaku skrzydełka 3 szt Dodatkowo: parmezan
Różowa kuchniasię jego smakiem i mieć tę satysfakcję, że przygotowaliśmy go sami. Składniki: 3 kg mięsa z gęsi 1 kg boczku 3 wątróbki gęsie 5 marchwi 3 pietruszki 1 seler 2 cebule liść laurowy- 6 sztuk ziele ang 10 sztuk pieprz ziarna- 10 sztuk sól- ok łyżki- do wywaru sól, pieprz, gałka muszkatalowa- do doprawienia mięsa 2 bułki Wykonanie
Z Majeczką w kuchnikokosowym , super się sprawdza na rozgrzanie się po przyjściu z pracy czy ze spaceru z psem , zapraszam do wypróbowania . Składniki 2 duże marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 200 dag pieczarek 4 łyżki mleka kokosowego 1 łyżka warzywka 1 łyżka masła ( dobrej jakości ) 1 ząbek czosnku 3 średnie ziemniaki 4 szklanki
Mój Smak