seler - 8745 przepisów (strona:348/583)

Co warto kupić w Lidlu - zdrowa żywność 140

lodówce i spożyć w ciągu 24 h, a porcja 500 g powinna wystarczyć na 2 lekkie lunche w pracy. Skład: woda, brokuł 33%, cebula, ziemniaki, szpinak 4%, pietruszka, seler, por, zagęszczony sok z limonki, czosnek, masło, olej roślinny rzepakowy, pieprz biały, sól. Vitte żytnie Crownfield 100 g - 1,99 PLN Crownfield to marka Lidla, która wcześniej nie rzuciła mi się

Bez Cebuli
TOP 3 - LUTY 2017 128

obserwujących       13 postów 2 4 , 023 wyświetleń   najpopularniejsze posty : Dwukolorowa rolada z bitą śmietaną   Polędwiczka wieprzowa na szybko Sałatka z selerem naciowym i mozzarellą   http://www.magicznezyciemarty.pl/2017/02/byskawiczny-piatek-saatka-z-selerem.html    Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek! Chcę Was też zaprosić do nowej grupy, która powstała na FB czyli

Magiczne Życie Marty
Koktajl owocowy z jarmużem 120

witaminową. Idealna porcja zdrowia! Przepis poniżej. Koktajl owocowy z jarmużem  Składniki: 1 duża łodyga jarmużu (bez twardych części) 1 jabłko 2 kiwi 1/2 awokado 1 gruszka 2 gałązki selera naciowego 1 banan 1/2 pomarańczy 2/4 szklanki wody mineralnej Przygotowanie: Wszystkie składniki wrzucamy do miksera bądź blendera. Po około 3 minutach mamy gotowy pyszny i zdrowy koktajl! Smacznego! Autor: Córka

Moja Mama Gotuje
Pyszna potrawka z białej fasolki 134

suszonej białej fasoli (średniej wielkości, raczej nie tej największej typu Jaś ) albo 1 kg już namoczonej 2 marchewki 2 pietruszki 1 duży por ( tylko biała i jasnozielona część) 1 seler 1 ząbek czosnku (niekoniecznie) 1 duża papryka czerwona 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka mąki 2 łyżki oliwy 1 łyżka musztardy 6 ziarenek angielskiego ziela 4 listki laurowe 1 łyżka

Moja Mama Gotuje
Zielony koktajl z awokado 103

Oczyszcza organizm i pomaga usunąć nagromadzone toksyny. Energetyzujący i orzeźwiający smak umili Wam cały dzień, a wieczorem uzupełni niedobory witamin i wyreguluje przemianę materii. Zielony koktajl Składniki: 2 łodygi selera naciowego kiwi ½  awokado banan ½ szklanki wody Przygotowanie: Warzywa i owoce pokroić, dodać wodę i zmiksować w blenderze

Moja Mama Gotuje
Risotto z pieczonymi buraczkami i fenkułem 86

aluminiową) i pieczemy przez godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni. Fenkuł kroimy na cienkie plasterki. Cebulę i czosnek drobno siekamy i podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy pokrojony seler i smażymy na małym ogniu 5 minut. Wsypujemy ryż, mieszamy i smażymy przez 1 minutę. Następnie wlewamy po ½ szklanki bulionu. Mieszamy i gotujemy do momentu aż cały płyn zostanie zredukowany

Moja Mama Gotuje
Koktajl bananowo-czekoladowy 108

tego niezwykłego owocu! Inne koktajle znajdziecie tutaj ! Koktajl bananowo-czekoladowy    Składniki: 1 szklanka mleka roślinnego (u mnie kokosowe) 1 banan ½ gruszki (ewentualnie banana) ½ awokado 1 łodyga selera naciowego lub garść listków szpinaku 3 łyżeczki surowego kakao 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie) Przygotowanie: Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy. Autor: Córka

Moja Mama Gotuje
Kapuśniak wegetariański 181

sami! Kapuśniak wegetariański Bardzo smaczny i szybki do wykonania Składniki: ok. 200 g kiszonej kapusty  400 g ziemniaków 1 cebula 2 ząbki czosnku 200 g włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler)  3 ziarna ziela angielskiego 1 liść laurowy ½ łyżeczki kminku w ziarenkach  1 litr gorącej wody 1 łyżeczka wędzonej papryki 1/3 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól

Moja Mama Gotuje
Kujawska zupa z sokiem z kiszonych ogórków i z jarmużem 202

font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 3 marchewki ½ małego selera 2 pietruszki 2 cebule 2 łyżki masła 1 ½ l wody 2 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego Sól ½ szklanki kremówki Około 1 szklanki soku z kiszonych ogórków Na klopsiki

Bon Appetit Małgorzaty
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 24.02.2017r. 121

kaczymi j ajkami     Joanna  Chleb orkiszowy z oliwkami     Agnieszka Sałatka buraczana z jab łkami    Aga Podsmażana brukselka z czosnkiem Marta Sałatka z selerem naciowym i mozzarellą      A już dzisiaj zapraszam Was na kolejny błyskawiczny piątek

Magiczne Życie Marty
KARCZEK NADZIEWANY BOCZKIEM I CEBULĄ, DUSZONY Z KAPUSTĄ W SZYBKOWARZE + FILMIK 131

sól, pieprz i papryka słodka do smaku 1 łyżka przyprawy do mięsa  3 ząbki czosnku  KAPUSTA : 1 kg kapusty kiszonej z beczki  1 marchew  kawałek selera  1 liść laurowy  3 ziela angielskie  kilka kulek pieprzu  1 płaska łyżeczka kminku  2-3 łyżeczki przecieru pomidorowego 300 ml bulionu PRZYGOTOWANIE :  Kapustę kiszoną

Kulinarne Fantazje Marioli
Kremowy, klasyczny hummus 186

się smaków. Hummus, przed podaniem, polać oliwą oraz posypać drobno posiekaną natką pietruszki i słodką papryką w proszku. Podawać z krakersami/nachosami, pokrojonymi w paski warzywami (marchewkami, ogórkami, papryką, laskami selera naciowego) czy jako pastę do kanapek/wrapów. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi 1 i 3/4 szklanki hummusu. Tak przygotowany hummus, dzięki obraniu ziaren ze skórki, jest aksamitnie

Gospodyni Miejska
Rosół. 149

Składniki: -porcja rosołowa lub inna część kurczaka (ja użyłam 4 podudzia) -kawałek wołowiny -2 marchewki -2 pietruszki -1 seler -1 por -1 cebula -sól -pieprz -1 łyżka maggie -natka pietruszki Sposób przygotowania: Mięsa myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Podgrzewając zbieramy szumowiny. Nie gotujemy! Grzejemy na małym ogniu żeby rosół delikatnie sobie bulgotał. Po ok. godzince dodajemy obrane

Magia jedzenia.
Tradycyjna sałatka warzywna. 111

Składniki: -5 ugotowanych ziemniaków -4 jajka ugotowane na twardo -2 marchewki -2 pietruszki -1 seler -1 cebula -6 ogórków kiszonych -natka pietruszki -sól i pieprz do smaku -3 łyżki majonezu -1 łyżka musztardy Sposób przygotowania: Warzywa obieramy, myjemy i gotujemy aż będą miękkie. Ziemniaki gotujemy oddzielnie. Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane składniki pozostawiamy do wystudzenia. Wszystkie składniki kroimy w kosteczkę

Magia jedzenia.
Domaradzki pasztet z królika – kuchnia podkarpacka 188

królika - kuchnia podkarpacka Składniki: przodek i podroby królika 150 g podgardla wieprzowego 100 g wędzonego boczku 250 g wątróbki (cielęcej lub wieprzowej) 100 g włoszczyzny (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) 60 g słoniny 3-4 liście laurowe kilka ziaren pieprzu 1 sucha bułka 3-4 jajka 20 g suszonych grzybów gałka muszkatołowa, sól i pieprz Przodek i podroby, boczek

Trzeci talerz