seler - 8745 przepisów (strona:342/583)

Galaretka z kurzych łapek - bomba kolagenowa 174

Składniki: 1,300 kg kurzych łapek około 1,5 l wody 4 listki laurowe 8 kulek ziela angielskiego 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 1/2 pora  natka zielonej pietruszki Wykonanie: kurze łapki dokładnie wypłukać, usunąć ewentualnie pozostałe resztki skórki (kupiłam już obrane). Ułożyć w garnku, zalać zimną wodą i zagotować. Zebrać powstałe szumowiny

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka z kurczakiem na ciepło z chrzanowym dressingiem 141

świeżą bułeczką, ale możecie pałaszować samą. Ilość warzyw jest tutaj dość mała, bo to szybka sałatka, którą można zrobić rano przed pójściem do pracy, ale śmiało można dodać seler naciowy, rzodkiewki czy paprykę. Im więcej warzyw, tym lepiej. Smacznego

Cooking Monster
Zupa po lasowiacku – kuchnia podkarpacka 317

obiad lub kolację. Składniki: 200 g boczku 1 cebula pół główki słodkiej kapusty 2–3 ziemniaki kminek 2 ząbki czosnku przecier pomidorowy włoszczyzna (np. 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera) liść laurowy ziele angielskie 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka masła sól i pieprz Zupa po lasowiacku - podkarpacki blog kulinarny Boczek kroimy w drobną kostkę, dodajemy pokrojoną włoszczyznę, liść laurowy

Trzeci talerz
Krokiety z mięsem 135

właśnie go znaleźliście.  Zapraszam na pyszne krokieciki  z mięsem. Składniki: ciasto na naleśniki  tu 600 g mięsa z rosołu 2 marchewki  1 pietruszka 1/2 selera 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz dodatkowo 2 jajka 2 łyżki mleka bułka tarta do panierowania olej do smażenia Wykonanie: Mięso razem z warzywami z rosołu zmielić

magiczna kuchnia Kasi
Szybki kapuśniak z kiszonej kapusty i kiełbasą 173

długo aż boczek lekko się przysmaży. Na patelnię wrzucić posiekaną drobno cebulkę i smażyć razem z boczkiem aż cebulka zmięknie. Teraz dodać kapustę kiszoną, kminek, marchew pokrojoną w kostkę, seler pokrojony drobno. Smażyć aż kapusta zmieni kolor na ciemniejszy. Wlać wodę która została po wyjęciu kapusty ze słoika plus 1,5 litra wody. Doprawić świeżo mielonym pieprzem. Ostrożnie z solą

Kuchnia Pokoleń
zupa ogórkowa z koprem włoskim... 190

małej ilości wody gotować z 20 minut ogórki starte na zupę, dwa opakowania/woreczki do ziemniaków wlać rosół (zostawić 1 szklankę do śmietany), wlać ogórki, dodać z rosołu pokrojone marchewki, seler, pietruszkę, gotować z 10 minut mąkę wymieszać ze śmietaną, rosołem i wlać do zupy mieszając do zagotowania, dodać pieprz mielony - zupa ogórkowa z koprem ma wyborny smak i zapach...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Barszcz czerwony  na wędzonym boczku 206

gorącej, sycącej zupy. Wybór padł na barszcz czerwony. Ale taki inny...pachnący wędzonym boczkiem, bardzo esencjonalny, rozgrzewający, pyszny.... Składniki: 330 g wędzonego boczku 1 kg buraków 3 marchewki kawałek selera 2 pietruszki średnia cebula 2 -3 ząbki czosnku 250 ml zakwasu z buraków (najlepszy domowy) 2 listki laurowe kilka ziarenek pieprzu 5   ziarenek ziela angielskiego sól pieprz świeżo zmielony

Kuchnia u Krysi
Wegańska fasolka po bretońsku 144

takiej wersji mi pozostało, można jednak odlać wodę z gotowania fasoli i zrobić ją w wersji na gęsto. Składniki: szklanka suchej fasoli Jaś puszka czerwonej fasoli marchew pietruszka kawałek selera kawałek pora 250 ml passaty pomidorowej majeranek, sól, pieprz, słodka i ostra papryka, polecam również paprykę wędzoną łyżka mąki pszennej Przygotowanie Na wieczór przed planowanym przygotowaniem zupy, fasolę Jaś zalewamy

e-PrzepisyKulinarne
PASTA Z KURCZAKA 168

kurczaka,indyka - zależy z czego robimy rosołek. U mnie była to kura szczęśliwa bo z własnej hodowli. Składniki:   200 g ugotowanego kurczaka 1 marchewka 1/2 pietruszki kawałek selera 2 ugotowane jajka 2-3 ząbki czosnku sól,pieprz chili,wędzona słodka papryka szczypiorek gęsta śmietana 18% lub majonez ( tyle ile zabierze masa) Kurczaka ugotować z jarzynami. Najlepiej wykorzystać mięsko

Niespełnione zdolności kulinarne
Bellanuna, Festiwal Najlepszych Restauracji Restaurant Week 179

gruszką i herbatą Radość (ul. Rynek 24) Przystawka Krążki kukurydziane z kompresowanym jabłkiem, cukinią i pesto pietruszkowym Danie główne Lężnie bieszczadzkie zapiekane z serem haloumi na puree z pieczonego selera i kwaśnej śmietany Deser Małdrzyki z sorbetem jabłkowym na cydrze Wesele (ul. Rynek 20-23) Przystawka Roladka z grillowanej cukinii mus z pieczonego buraka i kozi ser Danie główne Gołąbek

Qlinarnie i Qlinarnie
Najlepszy żurek na zakwasie z oliwkami 151

przez 5 godzin (bez soli)   bulion warzywny: włoszczyzna i przyprawy gotowane w 2,5 l wody przez 1,5 godziny włoszczyzna – gotowy pęczek, albo 2 marchewki, pietruszka, seler, por przyprawy – 4 liście laurowe, po 5 ziarenek ziela angielskiego, pieprzu i jałowca   wywar grzybowy: 50 g grzybów suszonych (umytych i namoczonych) gotowanych 2 godziny w 2 litrach

Ugotowane pozamiatane
ZEBRA WHOLE SLOW JUICER – test wyciskarki wolnoobrotowej 165

popychacz CO MOŻEMY WYCISKAĆ? Dosłownie wszystko co ma sok! Zarówno OWOCE jak i WARZYWA ( jabłka, gruszki, brzoskwinie ( bez pestki ), winogrona, pomarańcze, mandarynki, kiwi, ananasy, buraki, marchew, pietruszka, warzywa korzeniowe, seler naciowy i wiele wiele innych rzeczy, w które obfitują nasze targi i stragany ). CENA A JAKOŚĆ: Pewnie wielu z Was teraz powie, że wszystko fajnie, pięknie, cudowne soczki

Ostra na Słodko
Puszysty dip z sera pleśniowego 170

dipu. Dip idealnie pasuje do np. pikantnych skrzydełek czy mięs z grilla. 1 szklanka = 1 cup = 240 ml. Źródło przepisu: Smart School House . Dip idealnie smakuje w towarzystwie lasek selera naciowego, słupków marchewki oraz   klasycznych, pikantnych skrzydełek Buffalo Klasyczne, pikantne skrzydełka Buffalo

Gospodyni Miejska
Karkówka w sosie mascarpone 452

Postanowiłam dziś zająć się karkówką. Będzie przyrządzona tak jak lubię, czyli z dodatkiem serka mascarpone. Karkóweczka będzie miała łagodny smak. Przepis trochę zmodyfikowałam, bo co ja zrobię, że lubię selera naciowego? Do przyrządzenia mięsa będzie trzeba: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Buraczany sok czyli samo zdrowie 118

domu. Jeśli tylko macie w domu sokowirówkę. Kochani nie wahajcie się. Do dzieła! Żeby zrobić tą pychotę potrzebujemy: 2 kg buraków 1 kg kwaśnych jabłek 4 marchewki 4 laski selera naciowego Buraki i marchewki koniecznie trzeba obrać, pokroić na kawałki. Wszystko przepuścić przez sokowirówkę i gotowe. Coś fantastycznego! Samo zdrowie

Tylko pysznie