Wielkanoc - z tej okazji na blogu zebrałam dla Was 11 najlepszych przepisów na najlepsze ciasto czyli SERNIK <3 Zakładka znajduje się tu KLIK! KLIK! KLIK! Duży wybór foremek do babek, ciast i ciasteczek możecie znaleźć TUTAJ - KLIK! A TUTAJ - KLIK! znajdziecie wielkanocne dekoracje do Waszego domu Zapraszam do polubienia mojej
Moje Kuchenne RewelacjePrzepis na najlepszy sernik z brzoskwiniami. Tradycyjn y sernik na kruchym cieście i z delikatną bezową pianką. Czas przygotowania: 1.5 godziny Ilość porcji: >8 osób Trudność przygotowania: średnie Cena: przystępna SKŁADNIKI CIASTO: 500 g mąki 250 g margaryny 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 szt. żółtek SKŁADNIKI MASA: 2 jajka(...)funkcje góra/dół w temperaturze 180 ° C przez 60 minut lub do suchego patyczka. Po zakończeniu pieczenia nie wyciągamy z piekarnika tylko uchylamy drzwi. Gotowe…Smacznego!!! Artykuł Sernik z brzoskwiniami pochodzi z serwisu
karolgotujeSernik(...)chyba moje ulubione ciasto. Kocham jego kremowość, a najbardziej uwielbiam kiedy jest ciężki, zbity i mocno wilgotny. Na poczatek wiosny i na święta Wielkanocne doskonały będzie ten orzeźwiający sernik matcha z musem malinowym na kokosowym spodzie. Jest piękny, delikatny, a jednocześnie mocno kremowy Read More Artykuł Sernik matcha z musem malinowym na kokosowym spodzie pochodzi z serwisu flymetothespoon
FlymetothespoonDziś ciasto na poprawę nastroju dla wszystkich sernikowców. Tak- sernik równa się uśmiech, chociaż na chwilę ; ) Ten jest także miły dla oka i łączy dwa smaki- śmietankowy i czekoladowy. Niezwykle miękki, puszysty i słodki. Zapraszam Was do pieczenia i niezmiennie życzę dużo zdrowia! Trzymajmy się ! Składniki na kruchy spód: 300 g mąki pszennej 150 g margaryny cukier waniliowy(...)godz. do schłodzenia. Po schłodzeniu wykładamy ciastem dno tortownicy wyłożone papierem do pieczenia. Nakłuwamy widelcem i smarujemy dżemem. Odstawiamy do lodówki. Przechodzimy do przygotowania sera. Składniki na sernik: 1 wiaderko sera gotowego ( 1 kg) 1 ½ szklanki cukru 3 jaja + 3 białka pozostałe od ciasta kruchego 3 łyżki kaszy mannej 1 budyń śmietankowy 1 budyń czekoladowy Ser mieszamy
Domowe ciastaSernik jest ten niezwykle delikatny i kremowy-taki do jedzenia łyżecz ką, po prostu rozpływa się w ustach. Śmietankowy smak sernika został przełamany kwaskowatą żurawiną, a to wszystko polane mocno czekoladową polewą. Jeżeli postąpicie według moich instrukcji co do pieczenia i studzenia, ciasto na pewno nie opadnie. 1 kg sera z wiaderka 100 ml śmietanki 30 % 4 jajka(...)Sernik wlać do formy i stawić do piekarnika piec przez 30 min., następnie zmniejszyć temperaturę do 150 st. C i piec jeszcze 30 min. Sernik zostawić do całkowitego ostygnięcia w uchylonym piekarniku. Polewa.Cukier rozpuszczamy z tłuszczem, następnie dodajemy kakao i mleko wszystko razem zagotowujemy. Kiedy ściągniemy masę z ognia dodajemy żelatynę i dokładnie ją rozpuszczamy w polewie. Gotową
Krylowa Kuchniaciasto - kolorowy sernik na zimno. Do jego przygotowania nie potrzebujecie miksera ani blendera. Serek naturalny możecie zamienić na jogurt naturalny, serek homogenizowany bądź ser twarogowy trzykrotnie zmielony. Taki sernik możecie przygotować z dziećmi. Jestem pewna, że będą zachwycone efektem końcowym - zarówno pod kątem wizualnym jak i smakowym. Składniki*: 3 serki naturalne (200 g = 1 opakowanie) 3 różnokolorowe(...)całość wstawić do lodówki do stężenia. Dopiero jak masa stężeje to wlać kolejną warstwę. Analogicznie postąpić z ostatnią masą. Po stężeniu (najlepiej po kilku godzinach lub drugi dzień) sernik przełożyć na deskę/paterę i pokroić na kawałki
UgotowaćPyszny, delikatny, puszysty sernik. Idealny na święta. Składniki: 1 kg sera z wiaderka 100 g miękkiego masła 250 g cukru 6 jajek 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki wanilii mielonej Wykonanie: Wszystkie składniki wyjmujemy z lodówki, aby miały temperaturę pokojową. Tortownicę o średnicy 23cm wykładamy papierem do pieczenia. Masło z cukrem ucieramy mikserem. Krótko, około 2 minuty(...)wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 50 minut w 170 stopniach na grzałkach: dolna + termoobieg. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy kolejne 20 minut. Sernik studzimy w zamkniętym piekarniku. Sernik trochę opadnie, ale nie wpłynie to na smak i jakość sernika. To jest normalne. Smacznego
Smak mojego domuSkładniki : 3 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego (miałam swojski) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kostka margaryny 2 jajka Ser: 1 kg sera na sernik (użyłam Mój ulubiony z Wielunia) 100 g. masła 1 szklanka cukru 8 jajek 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1 puszka brzoskwiń Wykonanie: Do miski wsypać składniki sypkie. Wymieszać. Dodać(...)serze ułożyć brzoskwinie, lekko docisnąć. Wierzch posypać pozostałym ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec, 1 godzinę. Po tym czasie, wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik, do wystudzenia. Po dwóch, trzech godzinach, uchylić piekarnik. Przed podaniem, posypać cukrem pudrem
Agusiowe smakołykinadejście wiosny w tym roku. Dlatego dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na pyszny sernik na zimno z wyraźną kawową nutą, który jakiś czas temu przygotowałam … Artykuł Sernik kawowy na zimno pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.meDziś przepis dla wielbicieli serników oraz połączenia orzeźwiającej pomara ń czy i gorzkiego smaku czekolady. Zapraszam Was na kremowy sernik, kt ó rego baz ą s ą czekoladowe ciasteczka idealnie komponuj(...)się z delikatn ą mas ą serow ą z wyczuwaln ą nut ą pomara ń czow ą. Kropk ą nad i sernika jest jego zwie ń czenie pomara ń czow ą marmolad ą oraz czekoladow ą polew ą. Komu kawałeczek? Polecam serdecznie! SKŁADNIKI Spód ciasteczkowy 200 g ciasteczek czekoladowych
La grande e la piccola cuocaUwielbiam serniki. Tym razem zachciało mi się sernika z dodatkiem białej czekolady. Powiem szczerze, że miałam lenia i dlatego zrobiłam na szybko, samą masę, bez spodu. Także wiele się nie napracowałam, a nacieszyłam się swoim ulubionym smakiem. Piekłam w tortownicy 26 cm. Jeśli chcecie, zrobić do tego sernika spód, to wtedy trzeba go upiec w większej, prostokątnej blaszce. Składniki(...)papierem do pieczenia. Ja dałam papier, tylko na spód, a boki wysmarowałam margaryną. Piec w piekarniku, nagrzanym do 160 stopni, 65 minut. Następnie wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik na dwie godziny, lub do całkowitego wystudzenia. Jak piekę wieczorem, to zostawiam do rana
Agusiowe smakołykioddzieliłam od białek i utarłam z cukrem na puszystą masę. Dodałam ser, cukier wanilinowy, olej, budyń oraz ekstrakt wanilinowy. Budyń można dodać, ale niekoniecznie. Poprzednim razem jak robiłam ten sernik, nie dodawałam. Masa serowa wydawała się bardziej puszysta. Na koniec ucierania dodałam śmietankę i ubite na sztywno białka ze szczyptą soli. Wszystko przemieszałam delikatnie łyżką. Większą o odrobinkę część(...)minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Ciasto wyciągnęłam i wylałam na nie dość rzadką masę serową. Piekłam 30 minut. Mniejszą część ciasta wyciągnęłam i starłam na wierzch sernika. Piekłam następne 30 minut. Po 1 godzinie pieczenia wyciągnęłam ciasto do ostudzenia. Kiedy już osiągnęło temperaturę pokojową zapakowałam do lodówki na noc. Nie polecam kroić tego ciasta bez wcześniejszego schłodzenia. Cała
Pieprzyć z Fantazjąwiem jaką nazwę ma sernik z tego przepisu, więc nazwałam sernik brownie z wiśniami. Bo spód smakuje jak brownie, jest masa serowa, a do tego mrożone wiśnie, które idealnie uzupełniają całość i przełamują smak. Przepis dostałam… Artykuł Sernik brownie z wiśniami pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik
Kolorowy Przepisownikpyszny sernik warto zrobić na świąteczny stół dla bliskich i przyjaciół. Sernik jest prosty w wykonaniu, bardzo aromatyczny, idealny na deser po świątecznym obiedzie. Polecam serdecznie. Pomarańczowy sernik. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMoja rodzina uwielbia serniki. Mistrzynią w ich wypiekaniu była moja teściowa. Moja wersja sernika nie pochodzi z jej przepisu, ale jest równie pyszny. Ciasto to upiekła mi kiedyś kuzynka na urodziny mojej córki i od niej mam przepis. W wersji oryginalnej był on na kruchym cieście. Ja zdecydowałam się jednak na herbatniki, ponieważ nie miałam zbyt wiele czasu(...)pieczenia i ułożyć na niej herbatniki. Masę serową przelać na ciastka. 6. Tak przygotowane ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. i piec około 70 minut. Upieczony sernik ostudzić w wyłączonym piekarniku i uchylonych drzwiczkach. 7. Po wyjęciu z piekarnika możemy oprószyć ciasto cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka Pichci