Pyszny, delikatny, puszysty sernik. Idealny na święta. Składniki: 1 kg sera z wiaderka 100 g miękkiego masła 250 g cukru 6 jajek 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki wanilii mielonej Wykonanie: Wszystkie składniki wyjmujemy z lodówki, aby miały temperaturę pokojową. Tortownicę o średnicy 23cm wykładamy papierem do pieczenia. Masło z cukrem ucieramy mikserem. Krótko, około 2 minuty(...)wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 50 minut w 170 stopniach na grzałkach: dolna + termoobieg. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy kolejne 20 minut. Sernik studzimy w zamkniętym piekarniku. Sernik trochę opadnie, ale nie wpłynie to na smak i jakość sernika. To jest normalne. Smacznego
Smak mojego domuSkładniki : 3 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego (miałam swojski) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kostka margaryny 2 jajka Ser: 1 kg sera na sernik (użyłam Mój ulubiony z Wielunia) 100 g. masła 1 szklanka cukru 8 jajek 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 1 puszka brzoskwiń Wykonanie: Do miski wsypać składniki sypkie. Wymieszać. Dodać(...)serze ułożyć brzoskwinie, lekko docisnąć. Wierzch posypać pozostałym ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec, 1 godzinę. Po tym czasie, wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik, do wystudzenia. Po dwóch, trzech godzinach, uchylić piekarnik. Przed podaniem, posypać cukrem pudrem
Agusiowe smakołykinadejście wiosny w tym roku. Dlatego dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na pyszny sernik na zimno z wyraźną kawową nutą, który jakiś czas temu przygotowałam … Artykuł Sernik kawowy na zimno pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.meDziś przepis dla wielbicieli serników oraz połączenia orzeźwiającej pomara ń czy i gorzkiego smaku czekolady. Zapraszam Was na kremowy sernik, kt ó rego baz ą s ą czekoladowe ciasteczka idealnie komponuj(...)się z delikatn ą mas ą serow ą z wyczuwaln ą nut ą pomara ń czow ą. Kropk ą nad i sernika jest jego zwie ń czenie pomara ń czow ą marmolad ą oraz czekoladow ą polew ą. Komu kawałeczek? Polecam serdecznie! SKŁADNIKI Spód ciasteczkowy 200 g ciasteczek czekoladowych
La grande e la piccola cuocaUwielbiam serniki. Tym razem zachciało mi się sernika z dodatkiem białej czekolady. Powiem szczerze, że miałam lenia i dlatego zrobiłam na szybko, samą masę, bez spodu. Także wiele się nie napracowałam, a nacieszyłam się swoim ulubionym smakiem. Piekłam w tortownicy 26 cm. Jeśli chcecie, zrobić do tego sernika spód, to wtedy trzeba go upiec w większej, prostokątnej blaszce. Składniki(...)papierem do pieczenia. Ja dałam papier, tylko na spód, a boki wysmarowałam margaryną. Piec w piekarniku, nagrzanym do 160 stopni, 65 minut. Następnie wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik na dwie godziny, lub do całkowitego wystudzenia. Jak piekę wieczorem, to zostawiam do rana
Agusiowe smakołykioddzieliłam od białek i utarłam z cukrem na puszystą masę. Dodałam ser, cukier wanilinowy, olej, budyń oraz ekstrakt wanilinowy. Budyń można dodać, ale niekoniecznie. Poprzednim razem jak robiłam ten sernik, nie dodawałam. Masa serowa wydawała się bardziej puszysta. Na koniec ucierania dodałam śmietankę i ubite na sztywno białka ze szczyptą soli. Wszystko przemieszałam delikatnie łyżką. Większą o odrobinkę część(...)minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Ciasto wyciągnęłam i wylałam na nie dość rzadką masę serową. Piekłam 30 minut. Mniejszą część ciasta wyciągnęłam i starłam na wierzch sernika. Piekłam następne 30 minut. Po 1 godzinie pieczenia wyciągnęłam ciasto do ostudzenia. Kiedy już osiągnęło temperaturę pokojową zapakowałam do lodówki na noc. Nie polecam kroić tego ciasta bez wcześniejszego schłodzenia. Cała
Pieprzyć z Fantazjąwiem jaką nazwę ma sernik z tego przepisu, więc nazwałam sernik brownie z wiśniami. Bo spód smakuje jak brownie, jest masa serowa, a do tego mrożone wiśnie, które idealnie uzupełniają całość i przełamują smak. Przepis dostałam… Artykuł Sernik brownie z wiśniami pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik
Kolorowy Przepisownikpyszny sernik warto zrobić na świąteczny stół dla bliskich i przyjaciół. Sernik jest prosty w wykonaniu, bardzo aromatyczny, idealny na deser po świątecznym obiedzie. Polecam serdecznie. Pomarańczowy sernik. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMoja rodzina uwielbia serniki. Mistrzynią w ich wypiekaniu była moja teściowa. Moja wersja sernika nie pochodzi z jej przepisu, ale jest równie pyszny. Ciasto to upiekła mi kiedyś kuzynka na urodziny mojej córki i od niej mam przepis. W wersji oryginalnej był on na kruchym cieście. Ja zdecydowałam się jednak na herbatniki, ponieważ nie miałam zbyt wiele czasu(...)pieczenia i ułożyć na niej herbatniki. Masę serową przelać na ciastka. 6. Tak przygotowane ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. i piec około 70 minut. Upieczony sernik ostudzić w wyłączonym piekarniku i uchylonych drzwiczkach. 7. Po wyjęciu z piekarnika możemy oprószyć ciasto cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka Pichcisię nikomu tłumaczyć, dlaczego powstała kolejna wariacja oszukanego sernika ;) Po prostu je uwielbiam: jest proste, można je dowolnie modyfikować, tworzyć przeróżne warianty smakowe, zawsze się udaje i szybko znika : )Sernik bez sera jest lżejszy niż tradycyjny, nie wymaga bardzo dużej wprawy. A wersja z prażonym jabłkiem świetnie sprawdzi się również na świąteczny stół: aromatyczne jabłka, doskonale zgrywają się
Domowe ciastaSernik z pianką kokosową na dobry początek tygodnia ❄️🥥 Delikatna jak puch masa serowa, delikatnie kokosowa pianka... To co, zrobicie? 🤔🤤 Składniki na tortownicę 24-26 cm: 1 kg zmielonego sera 2 łyżki masła 2 budynie waniliowe (mogą być bez glutenu) 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 2 szkl. mleka (może być płynne mleko kokosowe, takie w kartonie jak sojowe czy ryżowe(...)Mleko mieszamy z budyniami, aromatem waniliowym i mąką ziemniaczaną. Wlewamy do sera i krótko miksujemy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy masę serową. Pieczemy sernik przez 60 min. 10 min przed końcem pieczenia ubijamy białka z cukrem kokosowym. Dodajemy wiórki kokosowe i krótko miksujemy. Przekładamy piankę na sernik i robimy "maziaje" łyżką. Temperaturę
CzarnawisienkaSernik z brzoskwiniami na kruchym cieście z bezową pianą. Składniki( blaszka 25/40): ciasto: margaryna w kostce 250 g, cukier puder 5 łyżek, żółtka 5 szt, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, mąka pszenna 3 szklanki, masa serowa: ser w wiaderku 1,5 kg, masło 160 g, cukier 1,5 szklanki, jajka 5 szt, budyń waniliowy 1,5 szt, piana(...)otrzymania lśniącej piany. Na podpieczony spód wylewamy masę serową, na masie układamy odsączone brzoskwinie i przykrywamy wszystko ubitą pianą. Na wierzch ciasta ścieramy pozostałe ciasto z zamrażarki. Sernik pieczemy w 170 st.C przez ok 1 godzinę. Jeśli wierzch sernika zacznie nam zbyt szybko się przypiekać to możemy na nim położyć papier do pieczenia. Upieczony sernik studzimy
kulinarne odsłony patispód. Nalewamy wody do dużej blaszki (tej z kompletu od piekarnika), p iekarnik nagrzewamy do 180 stopni, do blaszki z wodą wstawiamy ciasto i zmniejszamy temperaturę do 100 stopni. Sernik pieczemy 120 minut. Po upieczeniu najlepiej wyjąć i ustawić blaszkę na kratce, rozwinąć folię, zdarza się, że folia przepuści wodę dlatego tak ważne jest odwinięcie folii i ustawienie blaszki(...)kratce. Pozostałą masę krówkową podgrzewamy ze śmietanką, mieszając dodajemy sól do smaku :) Polewę wylewamy na zimny sernik i wstawiamy do lodówki, najlepiej smakuje po dobrym schłodzeniu. Smacznego
Wypieki Renedość gęsty, lejący lukier. Lukrem polać sernik, posypać kolorową posypka i schować do lodówki do zastygnięcia lukru, przed podaniem można posypać pudrem cukrem - smaczny, aksamitny, delikatny, aromatyczny sernik gotowany, dla amatorów cynamonu idealny sernik bez pieczenia..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię