Oczyszcza organizm i pomaga usunąć nagromadzone toksyny. Energetyzujący i orzeźwiający smak umili Wam cały dzień, a wieczorem uzupełni niedobory witamin i wyreguluje przemianę materii. Zielony koktajl Składniki: 2 łodygi selera naciowego kiwi ½ awokado banan ½ szklanki wody Przygotowanie: Warzywa i owoce pokroić, dodać wodę i zmiksować w blenderze
Moja Mama Gotujealuminiową) i pieczemy przez godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni. Fenkuł kroimy na cienkie plasterki. Cebulę i czosnek drobno siekamy i podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy pokrojony seler i smażymy na małym ogniu 5 minut. Wsypujemy ryż, mieszamy i smażymy przez 1 minutę. Następnie wlewamy po ½ szklanki bulionu. Mieszamy i gotujemy do momentu aż cały płyn zostanie zredukowany
Moja Mama Gotujetego niezwykłego owocu! Inne koktajle znajdziecie tutaj ! Koktajl bananowo-czekoladowy Składniki: 1 szklanka mleka roślinnego (u mnie kokosowe) 1 banan ½ gruszki (ewentualnie banana) ½ awokado 1 łodyga selera naciowego lub garść listków szpinaku 3 łyżeczki surowego kakao 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie) Przygotowanie: Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy. Autor: Córka
Moja Mama Gotujesami! Kapuśniak wegetariański Bardzo smaczny i szybki do wykonania Składniki: ok. 200 g kiszonej kapusty 400 g ziemniaków 1 cebula 2 ząbki czosnku 200 g włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 3 ziarna ziela angielskiego 1 liść laurowy ½ łyżeczki kminku w ziarenkach 1 litr gorącej wody 1 łyżeczka wędzonej papryki 1/3 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól
Moja Mama Gotujefont-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 3 marchewki ½ małego selera 2 pietruszki 2 cebule 2 łyżki masła 1 ½ l wody 2 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego Sól ½ szklanki kremówki Około 1 szklanki soku z kiszonych ogórków Na klopsiki
Bon Appetit Małgorzatykaczymi j ajkami Joanna Chleb orkiszowy z oliwkami Agnieszka Sałatka buraczana z jab łkami Aga Podsmażana brukselka z czosnkiem Marta Sałatka z selerem naciowym i mozzarellą A już dzisiaj zapraszam Was na kolejny błyskawiczny piątek
Magiczne Życie Martysól, pieprz i papryka słodka do smaku 1 łyżka przyprawy do mięsa 3 ząbki czosnku KAPUSTA : 1 kg kapusty kiszonej z beczki 1 marchew kawałek selera 1 liść laurowy 3 ziela angielskie kilka kulek pieprzu 1 płaska łyżeczka kminku 2-3 łyżeczki przecieru pomidorowego 300 ml bulionu PRZYGOTOWANIE : Kapustę kiszoną
Kulinarne Fantazje Mariolisię smaków. Hummus, przed podaniem, polać oliwą oraz posypać drobno posiekaną natką pietruszki i słodką papryką w proszku. Podawać z krakersami/nachosami, pokrojonymi w paski warzywami (marchewkami, ogórkami, papryką, laskami selera naciowego) czy jako pastę do kanapek/wrapów. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi 1 i 3/4 szklanki hummusu. Tak przygotowany hummus, dzięki obraniu ziaren ze skórki, jest aksamitnie
Gospodyni MiejskaSkładniki: -porcja rosołowa lub inna część kurczaka (ja użyłam 4 podudzia) -kawałek wołowiny -2 marchewki -2 pietruszki -1 seler -1 por -1 cebula -sól -pieprz -1 łyżka maggie -natka pietruszki Sposób przygotowania: Mięsa myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Podgrzewając zbieramy szumowiny. Nie gotujemy! Grzejemy na małym ogniu żeby rosół delikatnie sobie bulgotał. Po ok. godzince dodajemy obrane
Magia jedzenia.Składniki: -5 ugotowanych ziemniaków -4 jajka ugotowane na twardo -2 marchewki -2 pietruszki -1 seler -1 cebula -6 ogórków kiszonych -natka pietruszki -sól i pieprz do smaku -3 łyżki majonezu -1 łyżka musztardy Sposób przygotowania: Warzywa obieramy, myjemy i gotujemy aż będą miękkie. Ziemniaki gotujemy oddzielnie. Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane składniki pozostawiamy do wystudzenia. Wszystkie składniki kroimy w kosteczkę
Magia jedzenia.królika - kuchnia podkarpacka Składniki: przodek i podroby królika 150 g podgardla wieprzowego 100 g wędzonego boczku 250 g wątróbki (cielęcej lub wieprzowej) 100 g włoszczyzny (marchewka, pietruszka, kawałek selera i pora) 60 g słoniny 3-4 liście laurowe kilka ziaren pieprzu 1 sucha bułka 3-4 jajka 20 g suszonych grzybów gałka muszkatołowa, sól i pieprz Przodek i podroby, boczek
Trzeci talerzkasza. Ma być to zupa sycąca i rozgrzewająca. Zatem gdy już mamy ugotowane ziemniaki i kaszę. Dodajemy rozdrobnione kawałki mięsa oraz pokrojoną w pół-talarki czy kostkę marchew, pietruszkę, seler a nawet por. Dodatkowo można zetrzeć na dużych oczkach świeżą marchewkę. Całość wieńczymy odrobiną natki pietruszki, dodając ją do garnka czy bezpośrednio na talerz. Smacznego
Karczma HonoriettyPrzepyszna i błyskawiczna sałatka. Idealna na śniadanie bądź kolację. Świetnie sprawdzi się jako przekąska w pracy. Polecam! Składniki : * 3-4 łodygi selera naciowego * pół puszki kukurydzy * 100g startej mozzarelli * pół czerwonej papryki * pół zielonego ogórka * 2 łyżki majonezu * sól, pieprz Przygotowanie : Wszystkie składniki sałatki pokroić. Dodać kukurydzę i majonez. Sałatkę przyprawić do smaku. Schłodzić. Podawać
Magiczne Życie Martybyło ok. Na 3 porcje potrzebujemy: 250 g mięsa mielonego wołowego 250 g mięsa mielonego wieprzowego 1 duża marchewka starta na dużych oczkach 2 łodygi selera naciowego pokrojone na nieduże kawałki ½ słodkiej czerwonej papryki pokrojona w kostkę 1 średnia cebula poszatkowana 150 ml passaty pomidorowej 200 ml wywaru warzywnego (może być z kostki) 900 g ziemniaków 1 serek
Jadło i czytadłokremu z ostrej papryki. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki Wykonanie Wskazówki Składniki: 2 marchewki 1 duży seler 1 por 2 pietruszki 1 biała cebula 1 łyżka soli 1/4 łyżeczki pieprzu 2 litry wody kadłub z kaczki bądź 2 piersi szklanka ugotowanego ryżu krem z pikantnej papryki Pulpety
mecooks