seler - 8745 przepisów (strona:349/583)

Pulpety w białym sosie z warzywami 131

Pulpety: 300 g mięsa mielonego wieprzowego ząbek czosnku jajko bułka tarta sól, pieprz Ponadto: 2/3 szklanki bulionu 2/3 szklanki mleka 2 garście mrożonki warzywnej do zupy (marchew, fasola, groszek, seler, por itp.) 2 łyżki masła 2 łyżki mąki natka pietruszki gałka muszkatołowa sól, pieprz Przygotowanie Do mięsa mielonego dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, jajko, przyprawy i około łyżkę bułki tartej

e-PrzepisyKulinarne
Zupa grzybowa z suszonych grzybów 221

Nigdzie nie zjesz tak pysznej zupy, musisz ją zrobić sama! Składniki: 2-2.5 dkg suszonych grzybów 300 g mrożonych borowików 3 marchewki 3 ziemniaki 1 cebula 1 pietruszka kawałek selera 1/4 pora 2 łyżki masła ghee sól, pieprz 2 listki laurowe 4-5 kulek ziela angielskiego 1-1.5l bulionu warzywnego śmietana makaron - opcjonalnie Wykonanie: grzyby dokladnie umyć, namoczyć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Łosoś w galarecie 360

dzieci bez obaw, że gdzieś tam trafią na ość.  Składniki: 700g łososia (filet) sól, pieprz oliwa z oliwek sok z ½ cytryny Galaretka: 2 marchewki 1 pietruszka kawałek korzenia selera ½ pora 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego pęczek lubczyku 1 łyżka posiekanej drobno natki pietruszki 1/3 puszki groszku konserwowego 4 łyżeczki żelatyny sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Łososia myjemy

Kuchnia w czekoladzie
Pasztet słoikowy 213

również Wam się spodoba :-)  Smacznego...  SKŁADNIKI 300 g wątróbki kurcząt 300 g żołądków indyczych 300 g serc kurcząt 200 g podgardla wieprzowego 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 2 - 3 cebule 5 liści laurowych 5 - 6 ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka suszonego majeranku łyżeczka zielonego pieprzu w ziarnach 2 bułki kajzerki 2 jajka 2 łyżeczki przyprawy Dobry Smak

Czary - gary w kuchni
Zimowa surówka 584

Surówka ta to taki mix. Z jednej strony jabłko i por, z których u mnie w domu często robiło się dodatek do obiadu. Ja wtedy za

gotować!
Przepiórki w warzywach 171

przepiórki 2 marchewki kawałek selera kawałek pora jedna cebula 1 brokuł sól pieprz majeranek szczypta chili pół szkl białego wina 2 łyżki śmietany 18% lub 22% 3 łyżki oleju Przepiórki myjemy, i oczyszczamy wnętrza. Nacieramy solą i pieprzem. Włoszczyznę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki lub plasterki. Na dno garnka wrzucamy warzywa, dodajemy olej i podsmażamy, na dużym ogniu, gasimy

Gotowanie jest łatwe
Zielony koktajl warzywno-owocowy 209

który będzie idealny jako przekąska pomiędzy posiłkami.  Zielony koktajl warzywno-owocowy Składniki:  1 dojrzały banan 1/4 ananasa 1 mandarynka garść szpinaku 1/2 ogórka  1 łodyga  selera naciowego ok. 1 szkl. wody lub mleka roślinnego Przygotowanie: Umyj warzywa.  Wszystkie składniki przełóż do blendera i zmiksuj.  Smacznego

wegujemy
Bitki z udżca wołowego z kaszą gryczaną 258

porcji. Ze względu na czas przygotowania zawsze przyrządzam większą ilość i zamrażam porcjami.  - około 1,2-1,5 udźca wołowego - 2 marchewki średnie - 1 pietruszka - kawałek selera - 1 średni por lub 2 cebule - pieprz czarny i sól - 4 liście laurowe i ziele angielskie  - 4 ząbki czosnku lub więcej - szczypta tymianku i rozmarynu - duża łyżka koncentratu pomidorowego - bulion

Pasje Jolki
Rurki nadziewane mięsem 123

jajko sól,pieprz ziołowy, papryka czerwona ostra mielona do smaku bułka tarta 3 łyżki woda zimna 150 ml Sosik do cannelloni : przecier pomidorowy połowę słoiczka por 100 g seler 100 g pietruszka 100 g cebula opalona nad gazem 1 szt ziele angielskie 3 szt listek laurowy 3 szt sól i pieprz do smaku skrzydełka 3 szt Dodatkowo: parmezan

Różowa kuchnia
PASZTET Z GĘSI 137

się jego smakiem i mieć tę satysfakcję, że przygotowaliśmy go sami.  Składniki: 3 kg mięsa z gęsi 1 kg boczku 3 wątróbki gęsie 5 marchwi 3 pietruszki 1 seler 2 cebule liść laurowy- 6 sztuk ziele ang 10 sztuk pieprz ziarna- 10 sztuk sól- ok łyżki- do wywaru sól,  pieprz, gałka muszkatalowa- do doprawienia mięsa 2 bułki Wykonanie

Z Majeczką w kuchni
Pieczarkowa zupa krem z mlekiem kokosowym 178

kokosowym , super się sprawdza na rozgrzanie się po przyjściu z pracy czy ze spaceru z psem , zapraszam do wypróbowania . Składniki  2 duże marchewki  1 pietruszka 1 mały seler  200 dag pieczarek  4 łyżki mleka kokosowego  1 łyżka warzywka  1 łyżka masła ( dobrej jakości )  1 ząbek czosnku  3 średnie ziemniaki  4 szklanki

Mój Smak
Domowa Vegeta 438

samemu bo jest to szybkie,proste i wygodne bo możemy dodać do niej takie przyprawy/zioła które najbardziej lubimy . Składniki : 100 g suszonych warzyw ( pietruszka, marchew, por, cebula , seler ) łyżka suszonej pietruszki / lubczyku  sól - łyżka  kurkuma - pół łyżeczki  Przygotowanie : Suszoną włoszczyznę mielimy w maszynce , mikserze a najlepiej w młynku do kawy . Dodajemy kurkumę i sól i ulubione

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
Pikantny dip serowy 147

nieznacznie zmodyfikowałem ten przepis, bo pomyślałem, że równie doskonale sprawdzi się on jako dip do przekąsek, takich jak czipsy, nachosy, paluszki, itp. A jeśli wolicie zdrowsze jedzenie to do selera naciowego. Pierwsza klasa, pasuje idealnie. Dodatkowo odkryłem ciekawą rzecz (właściwie nie ja, tylko Ania, która pewnie teraz nieco częściej będzie bohaterką blogowych historii). Schowaliśmy ten dip do lodówki, a rano

Marder&Marder Manufacture
Pasztet porosołowy z żurawiną 126

mięsa oraz warzyw z domowego rosołu. Smarowidło jest słodkawe ale wyraziste w smaku.  Z rosołu: Mięso z korpusu od kurczaka Mięso z 2 skrzydełek 4 marchewki Kawałek korzenia selera 1 korzeń pietruszki ¼ szklanki rosołu Dodatkowo: 1 cebula 2 ząbki czosnku Pieprz 3 łyżki konfitury żurawinowej Mięso oddzielamy od kości. Do blendera przekładamy kurczaka, warzywa z rosołu, pokrojoną w kosteczkę

VioletoweKucharzenie
Zupa fasolowy mix 263

fasoli. Doprawiona czosnkiem wspaniale rozgrzewa i uodparnia. Składniki 1 puszka mix fasoli z cieciorką firmy Bonduelle 1 puszka fasoli gotowanej na parze firmy Bonduelle 1 marchewka 1/2 pietruszki kawałek selera 4-5 ziemniaków 1 czerwona papryka koncentrat pomidorowy 1 ząbek czosnku 1,5 l bulionu warzywnego sól pieprz natka pietruszki kurkuma curry 1 łyżka mąki 1. Bulion podgrzewamy. Dodajemy obrane

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania