Barszcz grzybowy

Barszcz grzybowy

Barszcz grzybowy

Odkąd pamiętam, to właśnie barszcz grzybowy gościł na wigilijnym stole w moim rodzinnym domu. Choć część osób (być może nawet zdecydowana większość) przygotowuje na ten uroczysty wieczór barszcz czerwony z uszkami, to u mnie króluje ON. Gotowany na całych kapeluszach borowików i podgrzybków, cebuli oraz z niewielkim udziałem włoszczyzny (w porównaniu do innych zup), zabielany śmietaną. Bardzo esencjonalny. Podczas gotowania obłędny zapach grzybów roznosi się po całym domu. Moja mama zawsze podaje do niego ug... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MyCookBook.pl

Autor

Ania R.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, barszcz, cebula, warzywa, ziemniak, ziemniaki, susz, cytryna, sok, makarony, zupa, makaron, zupa grzybowa, barszcz czerwony, pietruszka, marchewka, seler, barszcz z uszkami, barszcz wigilijny, wigilijny barszcz czerwony, zupa warzywna, zupa z selera

Inne przepisy z MyCookBook.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję