Golonka najlepsza i mięciutka
Golonka najlepsza i mięciutka
Przepis na : obiad
Najlepsza, kruchuteńka i soczysta golonka na niedzielny lub świąteczny obiad! Taki efekt uzyskamy wtedy, gdy pracę podzielimy na dwa etapy. Najpierw golonkę należy podgotować w wywarze z włoszczyzny (który jest później wspaniałą bazą do zup, o czym piszę na końcu wpisu), a później upiec w piekarniku. Golonka ma bardzo grubą warstwę tłuszczu, który nadaje jej smaku. Nie jemy go. On spełnia tylko rolę jakby przyprawy. Pieczemy golonkę z tłuszczem, a później odkrawamy tylko cieniutką, chrupiącą warstwę zapieczone... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Posadzone i zjedzone
Autor
kasiac
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
golonka, sosy, mięso, obiad, krupnik, marchewka, seler, świąteczne przepisy, świąteczne, kasza, do pracy, ziemniaki, zupa, por , mięso na obiad, obiad dla 2 osób, mięsa pieczone, pieczone ziemniaki z czosnkiem, pieczone ziemniaki, zupa z selera, ziemniaki na obiad
Inne przepisy z Posadzone i zjedzone
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję