ryż smażony - 6533 przepisów (strona:47/436)

Kurczak z marchewką i ryżem dzikim 154

uwielbiam :)) Miłego dzionka Wam życzę :)) Składniki: 2 filety z kurczaka 4 większe marchewki 1 cebula natka pietruszki sól różowa pieprz masło klarowne 1 łyżka miodu olej kokosowy do smażenia troszkę wody ryż dziki Cebulkę pokroiłam, wrzuciłam do rondelka w którym wcześniej roztopiłam troszkę masła i zeszkliłam. Marchewkę starłam na tarce, dorzuciłam do cebuli, dodałam troszkę wody, przykryłam pokrywką

kruche babeczki
Potrawka a'la chińska 128

grzybów Mun 1 marchewka 1 por 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka przyprawy do dań chińskich 1 płaska łyżeczka papryki ostrej mielonej olej do smażenia Sposób przygotowania: Ryż gotujemy na sypko. Grzyby Mun moczymy we wrzątku 20 minut, następnie gotujemy przez około 25 minut, kroimy. Por obieramy z zewnętrznej warstwy, odcinamy jadalną część i wrzucamy

Kolorowy Przepisownik
ŁOSOŚ SMAŻONY W WOKU Z WARZYWAMI: pyszny przepis 124

sosem sojowym, winem ryżowym z dużą ilością posiekanej kolendry. Przepis na łososia z warzywami nie jest skomplikowany, dlatego z jego przygotowaniem poradzi sobie niemal każdy :) Łosoś smażony z warzywami - najczęściej podawany z ryżem albo makaronem ryżowym. Palce lizać! Łosoś smażony w woku z warzywami.  Łosoś smażony z warzywami - składniki : ok. 300g filetu z łososia 2-3 łyżki oliwy(...)Wino ryżowe wymieszać z cukrem pudrem i sosem sojowym, wlać do woka z łososiem i warzywami, wsypać posiekaną kolendrę i smażyć, wciąż mieszając, przez następne 2 minuty. Gotowego łososia z warzywami podawać natychmiast jako samodzielne danie albo z ryżem lub makaronem. Można posypać nasionami sezamu. Smacznego :) Łosoś z warzywami przepis

Moja Książka Kucharska
Kotlety ryżowe z mięsnym nadzieniem 266

vegety;Pęczek koperku;4 czubate łyżki bułki tartej (2 do masy ryżowej i 2 do mięsa);Sól;Pieprz;Bułka tarta do obtaczania kotletów;Olej do smażenia.Sposób przygotowania:Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Lekko wystudzić.Koperek umyć, osuszyć, drobno posiekać.Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę.Do przestudzonego ryżu wbić 2 jaja(...)przyprawić solą i pieprzem i dobrze wyrobić (ręką).Z masy ryżowej formować kotlety, wkładając do środka każdego po odrobinie masy mięsnej.Tak przygotowane kotlety obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor.Usmażone kotlety przełożyć do rondla, podlać niewielką ilością wody (do 1 cm wysokości) i parować pod przykryciem przez 10 minut. Kotlety można również parować

Gospodyni Miejska
Danie chińskie 290

przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy w cienkie paseczki. Wkładamy do miski. Dodajemy składniki marynaty. Mięso dokładnie mieszamy. Dokładamy rodzynki. Odstawiamy do lodówki na min. dobę. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Kurczaka smażymy na tłuszczu. Dodajemy posiekaną kapustę. Dusimy do czasu aż zmięknie. Mieszamy z ryżem. Jak trzeba to jeszcze doprawiamy.  źródło: przepis od znajomego Ilość porcji

Pobite gary Barbary
Risotto pieczarkowe z warzywami 227

samej patelni rozgrzej resztę masła z olejem. Gdy masło się rozpuści i spieni, wrzuć cebulę i zeszklij lekko. Od razu wsyp ryż. Wymieszaj dokładnie, aby cały ryż pokrył się tłuszczem. Smaż parę minut, aż ziarenka staną się przejrzyste. Tym razem miałam inny ryż i nie bardzo chciał zrobić się przejrzysty mimo upływu wspomnianego czasu. Wlałam więc rosół

Anioszek w kuchni
Sajgonki z mięsem mielonym 119

sojowy i dusimy kilka minut pod przykryciem. W tym czasie gotujemy ryż na sypko, odcedzamy i lekko studzimy. Farsz odparowujemy, dodajemy sos ostrygowy i cukier, smażymy przez chwilę. Studzimy, dodajemy ryż, posiekaną natkę, dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Papier ryżowy moczymy w wodzie (pojedynczo). Na każdy układamy farsz i zawijamy tak jak krokiety(...)Smażymy na głębokim tłuszczu. Podajemy z ulubionym sosem orientalnym. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font

R'n'G Kitchen
Potrawka z kurczaka ze smażoną fetą 46

fety, każda po 200 g), ważne użyj bardzo dobrej jakości fety – 1 jajko rozmiar M – 4 łyżki bułki tartej – 2 łyżki płynnego miodu – olej do smażenia SKŁADNIKI POZOSTAŁE: – 100-150 g ugotowanego ryżu – świeża kolendra i świeży koperek do podania PRZYGOTOWANIE: Ryż ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. KURCZAK Pokrój kurczaka w małe kawałki i odłóż. Paprykę(...)smażyć kurczaka a na drugiej fetę. Dzięki temu wszystko będzie ciepłe i świeżo przygotowane. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż szalotki, po czym dodaj posiekany czosnek i jeszcze krótko smaż. Dodaj do nich pokrojonego kurczaka, a do niego wszystkie przyprawy plus nieco soli i pieprzu. Wymieszaj wszystko i smaż przez 3-4 minuty, po czym dorzuć paprykę i smaż jeszcze

nietylkopasta.pl
Kurczak z ryżem. 162

papryka 1 pomidor papryka mielona ostra, czosnek granulowany Kurczaka kroimy w małe kawałki, pomidora oraz paprykę w malutkie kawałeczki, wszystko razem posypujemy przyprawami i polewamy oliwą, mieszamy. Smażymy na patelni. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Smacznego

Moje-pitraszenie
Kurczak pieprzowy na pieczarkach ze szpinakiem i z dzikim ryżem 205

nacieramy solą i posypujemy 3 składnikami pieprzu. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju i na wolnym ogniu podsmażamy mięso. Żeby w środku nam się upiekło na początku smażymy pod przykryciem. Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie i odcedzamy. Pieczarki kroimy na cztery części, cebulę i czosnek w drobną kostkę. Na drugiej patelni rozgrzewamy 4 łyżki oleju, podsmażamy

Moniki Smakołyki
Indyk z ryżem, ananasem, migdałem i orzechami nerkowca 169

smak. Do niego dodałam słonecznik i nitki chilli :) Miłego dnia :)) Składniki: filet z indyka puszka ananasów garść orzechów nerkowca garść blanszowanych migdałów rukola ciut oleju kokosowego do smażenia sól różowa ryż u mnie Britta jaśminowy  słonecznik nitki chilli odrobina masła Na patelni rozgrzewam dosłownie ciut oleju kokosowego, wrzucam pokrojonego w kostkę i obtoczonego w mące indyka, podlewam syropem

kruche babeczki
Arroz vedre, czyli zielony ryż 214

zostawiając delikatne grudki. Na patelni rozgrzewamy pozostała oliwę i przesmażamy na niej ziołową pastę, do momentu, kiedy zacznie mocno pachnieć. Wsypujemy ryż, dokładnie mieszamy i smażymy cały czas mieszając przez 2-3 minuty. Następnie ryż zalewamy gorącym bulionem i gotujemy na małym ogniu około 15 minut. Zawsze sprawdzam czy ryż

Kulinarne przygody Gatity
Gołąbki bez zawijania w sosie z pomidorowym z czosnkiem niedźwiedzim 330

Sól,  pieprz Olej do smażenia Zacznijmy od ryżu, aby zdążył nam wystygnąć. Gotujemy i odstawiamy. Kapustę pekińską kroimy na bardzo cienkie paski lub w drobną kostkę. Aby kapusta była bardziej miękka należy ją posolić a następnie ugnieść. Odstawiamy aż do momentu kiedy puści wodę. Odciskamy. Łączymy składniki: mięso,  kapustę, ostudzony ryż, pokrojoną w kostkę cebulę  przeciśnięty

Kuchnia moimi oczami
Sałatka Cesar w wersji na piknik 95

ryżu Przyprawy do kurczaka z kurkumą lub gotowa mieszanka do gyros Dowolne dodatki szczypiorek lub młoda cebula. Olej Wstawiamy ryż na osolony wrzątek i gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Sama do białego ryżu dodaję szczyptę kurkumy, co zmieni kolor ryżu na ładny żółty. Ryż odstawiamy do ostygnięcia. Gdy ryż się gotuje smażymy kurczaka. Zaczynamy od umycia(...)ostra papryka, czosnek, sól i pieprz. Wybór mieszanki wg Mięso smażymy na złoty kolor i zdejmujemy na talerz do przestudzenia. Kroję kapustę pekińską. Przekładam kapustę do miski i dodaję kukurydzę z puszki. Posiekana cebulka, łyżka oleju i poł łyżeczki soli mieszamy dokładnie z kapustą. Dodajemy przestudzone mięso i ryż i znów mieszamy. Do dekoracji użyłam szczypiorku

prawdziwe jedzenie
Sobotni omlet po omacku 193

austriacku - w tej wersji najpierw podsmaża się na patelni cebulę, speck i ziemniaki, a dopiero potem dodaje się masę jajeczną omlet japoński - do omletu dodaje się smażony z ketchupem ryż  Składniki na 1 omlet = porcja dla 1 osoby: 2 jaja 1 łyżka wody 1 pomidor - mały 2 plastry szynki kawałek sera feta 2 łyżki szczypiorku - drobno posiekanego bazylia(...)oregano, sól, pieprz czarny - do smaku 1 łyżeczka oliwy - do smażenia Szynkę i ser feta pokroić na małe kawałki. Szczypiorek posiekać. Pomidora pokroić w mniejsze kawałki. W garnuszku roztrzepać widelcem jajka, dolać wodę, dodać przyprawy i rozmieszać.  Na rozgrzaną na patelni oliwę wlać rozbełtane jaja. Chwilę podsmażyć na średnim ogniu, mieszając lekko widelcem od dna patelni - aby omlet napowietrzyć

Grunt to przepis!
Ryż z potrawką ostro - słodką z mięsem 171

cebula 1 duża papryka 2-3 plastry ananasa z puszki 2 ząbki czosnku 350 ml passaty pomidorowej 75 ml soku z ananasa (z puszki) olej do smażenia 200 g ryżu białego sól, pieprz, papryka ostra i słodka do smaku szczypiorek do dekoracji Przygotowanie : Cebulę i czosnek obieramy, paprykę oczyszczamy z nasion - kroimy w kosteczkę (czosnek posiekałam drobniutko(...)czasie dodajemy passatę oraz sok z ananasa - mieszamy i podgotowujemy 5 minut.  Na koniec dodajemy ananasa, mieszamy. Doprawiamy do smaku - zostawiamy pod przykryciem na 5 minut. Ryż gotujemy nas sypko, przekładamy na półmisek, nakładamy gorącą potrawkę, oprószamy posiekanym szczypiorkiem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Proponowane wyszukiwania