ryż smażony - 6533 przepisów (strona:25/436)

Risotto po mediolańsku ze smażonym kurczakiem 298

Cebulę obieramy i drobno siekamy. Na patelni na dość silnym ogniu rozgrzewamy 1 łyżkę masła. Gdy zacznie wrzeć, zmniejszamy nieco ogień i wrzucamy cebulę. Smażymy do zeszklenia przez ok. 2 minuty. Dodajemy ryż i dokładnie mieszamy. Dolewamy większość wina, pozostawiając ok. 20-30 ml. Gotujemy przez chwilę pozwalając ryżowi wchłaniać wino, jednocześnie mieszając oraz dodając pieprz i szafran. Stopniowo(...)border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-61 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Na maśle szklimy cebulę, do której dodamy ryż Ryż najpierw zalewamy winem... ...a potem stopniowo bulionem Kurczaka smażymy na maśle z dodatkiem wina Gotowe risotto na patelni Risotto po mediolańsku ze smażonym kurczakiem Risotto po mediolańsku - zbliżenie Post Risotto po mediolańsku ze smażonym kurczakiem pojawił

Kulinarna Pokusa
Pstrąg łososiowy smażony na maśle z risotto z selerem naciowym 164

pałki selera naciowego - 600 ml wody lub bulionu Przygotowanie: Na patelni rozgrzewamy połowę masła, wsypujemy ryż i smażymy aż ziarenka zaczną zmieniać kolor na przeźroczysty. Wlewamy 100 ml wody do ryżu. Mieszamy od czasu do czasu, aż ryż wodę wchłonie. Wtedy wlewamy kolejną porcję cały czas mieszając. I tak 6 razy, aż całą wodę wlejemy do ryżu(...)patelni po selerze naciowym i pozostałym maśle smażymy filety z pstrąga, jeżeli jest potrzeba dodajemy masła. Filety wcześniej marynujemy w świeżym tymianku i soku z cytryny.                                 #‎ Zaryżykuj‬   ‪#‎ UncleBens‬   ‪#‎ wyzwanie‬   ‪#‎ ryż ‬ ‪#‎ konkurs‬ ‪#‎ Zaryżykuj‬

Życie zaczyna się w kuchni
Domowy paprykarz szczeciński (wersja 2) 189

sypko: Ryż przesypać do miski, zalać zimną wodą i odstawić na 15 minut. Następnie dokładnie go wypłukać i odcedzić. W garnku o grubym dnie rozpuścić masło, dodać ryż i smażyć przez kilka minut aż zacznie się robić przezroczysty. Dodać 1 szklankę wody i posolić. Doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem przez około 10 minut aż ryż(...)kostkę. Z ryby usunąć ości, pokroić na mniejsze kawałki i obsmażyć na oleju. Mięso rozdrobnić, dodać cebulę i czosnek, chwilę smażyć a następnie dodać warzywa, liście laurowe i smażyć jeszcze przez ok. 5 minut. Dodać pomidory, przecier pomidorowy, ryż i przyprawy a następnie wszystko wymieszać. Paprykarz przykryć i dusić do momentu aż wszystkie warzywa będą miękkie. W razie potrzeby

Mama Gotuje
Risotto z grzybami leśnymi 141

oraz czosnek. Podsmażyć na złoto. Wtenczas oczyścić grzyby i pokroić w mniejsze cząstki. Połączyć z cebulą oraz czosnkiem. Smażyć przez około 5-10 minut. Następnie do garnka wsypać ryż i smażyć go przez 5 minut. Zalać winem i poczekać aż odparuje, mieszając od czasu do czasu. Stopniowo dolewać gorącego bulionu i dokładnie mieszać, do momentu, gdy ryż stanie

Food Square
Risotto z bobem i kurczakiem 158

solą i pieprzem. Odstawić na 20 minut. 2. Bób ugotować al dente w osolonym wrzątku, odcedzić i obrać. 3. Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oliwie dodać ryż i smażyć kilka minut aż ziarenka staną się szkliste. Cały czas partiami podlewać bulionem aż do momentu gdy ryż stanie się miękki. Następnie dodać filet z kurczaka, masło(...)smażyć aż mięso będzie dobre. Na koniec dodać bób, połowę posiekanej natki z pietruszki, doprawić do smaku solą, pieprzem i chwilę jeszcze smażyć. 4. Risotto przed podanie posypać natką z pietruszki

Szalona Kuchnia Eweliny
Kotlety drobiowe z ryżem 344

Smaczne, małe, ryżowe kotleciki. Szczególnie uwielbiane przez dzieci. Składniki: 25 dag fileta drobiowego, 25 dag ryżu, 2 jajka, sól do smaku, koperek, tłuszcz do smażenia. Wykonanie: Ryż ugotować na sypko, ostudzić i zmielić razem z mięsem. Dodać jajka, sól do smaku i posiekany koperek. Dokładnie wymieszać składniki, formować wilgotną ręką kotlety i smażyć z obu stron na rozgrzanym, tłuszczu

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety z ryżem i pieczarkami 173

duża cebula 3-4 kopiaste łyżki mąki ryżowej lub innej sól pieprz 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii sezam  do obtaczania kotletów tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy (ok. 7 minut) na niewielkiej ilości oleju, następnie dodajemy obrane i drobniutko pokrojone pieczarki. Wszystko smażymy(...)Trzymamy jeszcze chwilę na ogniu aby smaki się połączyły i zestawiamy z ognia. Wystudzone pieczarki z cebulą łączymy z zimnym ryżem, dodajemy mąkę, przyprawy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy, formujemy kotleciki, obtaczamy w sezamie i smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Smacznego

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Placuszki z ryżu basmati 181

gram  ryżu basmati  100 gram sera żółtego 1 jajko 1 łyżka bułki tartej 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz do smaku olej do smażenia Przygotowanie: Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Gorący ryż łączymy z serem żółtym pokrojonym w kostkę i studzimy. Dodajemy jajka, tartą bułkę i natkę pietruszki. Doprawiamy solą(...)pieprzem. Z powstałej masy formujemy placuszki, smażymy je na patelni na rozgrzanym oleju ok. 2 minuty z każdej strony. ‪#‎ Zaryżykuj‬   ‪#‎ UncleBens‬   ‪#‎ wyzwanie‬   ‪#‎ ryż ‬ ‪#‎ konkurs‬

Życie zaczyna się w kuchni
Potrawka ze szparagami, kurczakiem i ryżem 135

pachnącej cebulą i wyrazistym czosnkiem, z dodatkiem świeżych, chrupiących szparagów, oraz aromatycznych i soczystych kawałków kurczaka. Całość smakuje rewelacyjnie i jest doskonałym pomysłem na sycący, pełnowartościowy obiad. Składniki: 200g ryżu basmati 400g fileta z kurczaka 500g zielonych szparagów 2 ząbki czosnku 2 cebule 700ml bulionu drobiowego 2 łyżeczki curry 2 łyżki masła 1 łyżka przyprawy garam Masala 1 łyżka oleju(...)długości około 3 cm i oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie rozgrzać masło, wrzucić szparagi i lekko obsmażyć. 3. Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oliwie dodać ryż i smażyć kilka minut aż ziarenka staną się szkliste, cały czas podlewać bulionem aż do momentu gdy ryż stanie się miękki. Następnie dodać filet z kurczaka, jedną łyżkę masła

Szalona Kuchnia Eweliny
Ryż po hiszpańsku 183

Często przyrządzam taki ryż jako dodatek do pieczonego lub smażonego kurczaka, możemy też usmażyć pokrojoną pierś i dodać do ryży, mamy wtedy smaczne kolorowe danie. Ryż zabarwiłam na żółty kolor kurkumą od firmy Skworcu . . Składniki: 2 torebki ryżu 1 puszka kukurydzy  1 puszka groszku 300 gram pieczarek 1 cebula 1 papryka czerwona 1,5 łyżki kurkumy(...)Skworcu curry ostra papryka sól, pieprz olej do smażenia Sposób przygotowania: Ryż gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy według przepisu na opakowaniu. Cebulę obieramy, pieczarki i paprykę oczyszczamy , kroimy w kostkę , podsmażamy na rozgrzanym oleju. Groszek i kukurydzę odsączamy z zalewy, dodajemy do podsmażonych warzyw. Dodajemy ostudzony ryż , podsmażamy przez kilka minut, doprawiamy do smaku solą

Bajeczna Kuchnia
risotto z owocami morza 118

morza i poddusić. W garnku z grubym dnem rozgrzać olej, wrzucić szalotkę, dodać szczyptę soli i cukru, przesmażyć (smażyć około 3 minuty), dodać posiekane przyprawy, przesmażyć. Następnie dodać ryż i smażyć aż będzie szklisty. Wlać wino i gotować mieszając, aż wino się wygotuje. Następnie wlać około 150 ml bulionu. Gotować, mieszając co jakiś drewnianą łyżką (nie metalową). Gdy płyn

królestwo garów
Cukinia z ryżem 261

mierzyłem, nie słyszałem żadnych głosów gadających cukinii... ! 🤗 Składniki: 200g ryżu 800g-1000g cukini (może być więcej) 2-3 ząbki czosnku bazylia oregano kminek mielony pieprz sól tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cukinię dobrze myjemy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy cukinię, smażymy często mieszając aby nie przypalić. Gdy cukinia będzie

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Sałatka z ryżem, kurczakiem i ananasem 307

mała pierś z kurczaka 5 plastrów ananasa z puszki 100 g żółtego sera 2-3 łyżki majonezu sok z 1/2 cytryny sól pieprz olej do smażenia Wykonanie: Ryż płuczemy na sitku zimna wodą a następnie gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Odstawiamy do wystygnięcia. Pierś oprószamy solą i pieprzem i smażymy

Kulinarne przygody Gatity
Paella z kurczakiem, chorizo i warzywami 210

pokrojoną w kostkę paprykę. Dodaję szafran, pozbawionego skórki i pokrojonego w kostkę pomidora, kukurydzę, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Całość duszę 5-7 minut. Po tym czasie dodaje ryż i smażę jeszcze 3-4 minuty. Wlewam bulion, mieszam całość i gotuję przez 5 minut na średnim ogniu, następnie zmniejszam ogień i gotuję ryż, bez mieszania, przez kolejne

Mango Papaja
Risotto z grzybami podane z mintajem *BEZGLUTENOWE* 238

patelni z 2 łyżkami oleju lub oliwy wrzucamy drobną pokrojoną cebulę. Smażymy, aż do zeszklenia. Wrzucamy ryż i grzyby (umyte i pokrojone na mniejsze kawałki). Smażymy do momentu, aż ryż się zeszkli. Na początku dodajemy jedną - dwie chochle bulionu, mieszamy i dusimy pod przykryciem. Co jakiś czas dodajemy bulion i mieszamy. Jeżeli ryż wchłonie całą wodę - wlewamy(...)cały bulion (wraz z warzywami), mieszamy i ponownie dusimy do całkowitego wchłonięcia. Na oddzielnej patelni smażymy rybę. Posypujemy ją solą i pieprzem cytrynowym. Dusimy z obu stron, ale uważajmy, aby się nie rozwaliła. Gotowe danie przekładamy na talerz. Smacznego

Truskawkowa Fiesta

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję